Fată, azi e ziua ta

cartoon caveman with flowers vector 2037088 e1583498202942

8 Martie. Mai are cineva dubii de semnificația datei? Cred că nu…și nici nu-i aleasă întâmplător.
De luna martie se leagă venirea primăverii, cu semnificații multiple, renastere, delicatețea ghioceilor iviți de sub nameți, mă rog, nu-i cazu’ anu’ ăsta, cântecul păsărilor și întremarea căldurii solare…intr-un cuvânt, viață. Și când spui viața, mintea-ți fuge involuntar la femeie. Acu’…nu o să-ncep cu “perială” ieftină, abureală cotidiană specific bărbătească, de la banalul “șefa, ies și eu la o bere cu gașca” până la “ ești iubirea vieții mele” atunci când se lasă cu beneficii de orice natură, vă scriu din inimă, cu sinceritate și cât de siropos pot să fiu…că-n general nu sunt cu temele de love.
Că ne sunteți jumătate, că fără voi nu răzbim…pot spune că zâmbetul karmei noastre cotidiene e legat de voi, astea-s clare și fără urmă de-ndoială. S-a scris, e dezbătut “Eternul feminin”, l-au cântat poeții, l-au zugrăvit pictorii…greu cu originalitatea pe subiect din partea unui „biet miner” ca mine de prin cotloanele net-ului. Și totuși…ceva îmi scapă…acel ceva specific vouă, acel ceva inventat de voi, descoperit de femeie, acel ceva benefic tuturor pe care noi, bărbații, l-am invățat de la voi. Și într-o seară stropită cu bericioaică, m-am luminat…e muza aia a mea care nu se lasă decât amețită cu alcool.
ȘTIU!!!! “Inventatorul” iubirii a fost o FEMEIE!!! Descoperirea dragostei este meritul vostru. Voi ne-ați învațat să iubim și viu imediat cu argumente. Plasăm acțiunea exact în momentul coborârii din copac a maimuței inteligente, cam de la veriga lipsă a lu’ Darwin încoa’. Să fim serioși, atunci nici nu se punea problema de romantism … ce cină romantică și buchețel de flori, povești frumoase neinventate încă. Bărbatul, viza victima, își cam făcea treburile și trecea mai departe. La momentul ăla, sunt ferm convins că bărbatul, mai bine zis masculul, era total incapabil de iubire și nici măcar bâta de dat în căpăcică la mamut sau piatra aruncată în pterodactyl nu aveau parte de oarece simpatie ca-n cazul bărbatului modern îndrăgostit de mașina lui sau de playstation. Practic, bărbatul dacă era sătul și descărcat sexual, îl cam durea-n spatele gării de orice altceva. Mai sunt cazuri și-n zilele noastre.
Atunci s-a produs minunea. Femeia a născut și imediat a apărut sentimentul de iubire, motorul vieții noastre ,chintesența echilibrului universal. Legătura nouă dintre femeie și pruncul său, a dat naștere la cel mai pur și frumos sentiment omenesc de care suntem capabili și fără el nu ar exista decât haos și negru. Ulterior, noi bărbații, cu pași mici, l-am însușit și l-am învățat, i-am descoperit beneficiile, ne-am fript când l-am desconsiderat…am devenit umani. Și ăsta-i meritul vostru, meritul doamnelor și domnișoarelor noastre,  pentru care vă mulțumim, vă iubim și vă urăm un sincer LA MULȚI ANI!!!
Ca o recunoaștere și ca o dovadă a iubirii care ne leaga, subliminal…să nu avem de suferit în ego-urile noastre dodoloațe, v-am pus exact unde vă este locul, în luna lui Marte, planeta noastră dominantă, în luna renașterii universale…fară să am cel mai mic indiciu vis-à-vis de data de 8… dar mai sap în legatura cu asta.
LA MULȚI ANI și VĂ PUP CU DRAG!!!
P.S. Apropo de cifra opt…dacă-l întorci și pui cate un punct în fiecare cerculeț de la 8, seamănă cu doua…țiți. Cred că d-asta v-am pus ziua pe această dată…niste obsedați, ce sa zic acu’. Trebuia să dau cu bâta-n baltă pe final…așa, să fiți convinși că-i scrierea mea.

4 thoughts on “Fată, azi e ziua ta”

 1. Constantin Opris

  superb excelenta. Pentru dna Mary va rog sa-în transmiteți ce zisa un mare gânditor antic ‘FEMEIA SCÂNTEIE DUMNEZEIASCA A LUMII ‘ Noi ii dorim sănătate, fericire și sa aibă parte de dragoste și iubire din partea celor dragi și apropiații.

 2. Awwwwwww…. ce frumos!❤
  Numai tu puteai sa scrii asa ceva! 😍
  Multumesc mult!
  Perversule, 😁 nu mi-ar fi dat prin cap nici intr-o mie de ani ca optul ala rasturnat ar avea ceva mai multa semnificatie… eu ma duceam cu gadul la ”infinit” bla bla si-ai dat tu cu bata-n balta…si pentru asta multumesc! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Mi-am desfundat din nou sinusurile… 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Eu zic sa faci bine sa ne avertizezi ( atentie vine bâta ! ) ca asa imi faceam o ceasca de apa cu sare… si asa am o c…va de sinuzita…
  La Multi Ani fostei iubite , actualei sotii si tuturor ”iubitelor” tale…multa sanatate si iubire! 😃
  Ps .de cand am descoprit iubirea am stiut ca nu suntem egale cu voi ci complementare… nici voi fara noi si nici noi fara voi…
  Pss. S-o faci sa rada mereu… pe mine asa ma face sa mai stau cu el dupa 26 de ani…
  Psss. Continua sa faci ceea ce faci… un râs bun de dimineata… e… well, nu vreau sa intru in amanunte sa nu mi-o iau…🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Sper sa nu ma certe sotia…
  Cu mult respect si admiratie,
  Daniela

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: