Scurt îndrumar de dragălășenii diabeto-zaharoase – 07.05
Scurt îndrumar de dragălășenii diabeto-zaharoase care-ți crește punctajul la Iubii. Ce dracu’ ne-am face fără diminutivele diabeto-zaharoase, de drăgălășeniile în cuplu, complimentele și vorbele de aburit și periat egouri, ha? Probabil că devenim mai sinceri dar dispar din peisaj unicornii, curcubeiele și flamingo roz.
Eu și probabil 90% din bărbați, suntem mai din topor așa. Maximu’ de apreciere din mintea noastră sunt cuvintele „mamă ce bucată”, cu derivațiile pe temă „mamă ce fezabilă-i X-uleasca” și mai precisul „mamă ce….. are”, unde pe linia punctată completați voi după caz, „picioare, țâțe, ochi”etc.
Mulți folosesc replica „ce frumoasă ești azi” și din punctul meu de vedere e total neinspirat. Adică cum? Până acum a fost Quasimodo sau Golum? Noroc cu fardu’ ăla că a reușit să iasă-n lume nefugărită de hingheri? Încearcă cu „de obicei ești frumoasă, dar azi ești și mai frumoasă”. E altceva, punctezi aprecierea de zi cu zi și supraaprecierea de azi. În toată viața mea am primit două drăgălășenii de mare angajament.
Complimentu’1 – drăgăleșenii mediciniste
Acu’ ceva vreme aveam niște dureri ciudate de cap, mai precis mă durea într-un colț. O durere surdă de parcă ceva voia să-mi iasă din căpăcică. Senzația aia că-mi stă creieru’ lejer în cutia craniană și are momente în care se dă cu capu’ de pereți. Prietenul meu hospitalier care ajută toată gașca pe teme medicale, îmi face programare și mă duc la tomografie.
Stăteam cumințel în tubu’ ăla dar auzeam onomatopeele și „wow”-urile din camera cu butoane, de-ncepusem să mă iau de gânduri. După procedură iese tanti doctora cu un zâmbet liniștitor și-mi exclamă ” domnu’ Vlad, aveți un creier frumos…perfect!!!” Am clipit de două ori și zic „e neted și lucios, nu-i așa?” Dă-i râs și apoi mă lămurește că din punct de vedere medical, anatomic bla,bla, creierul meu e manechin Victoria’s Secret printre alte creiere, e de expus la Antipa. Tre’ să recunosc, chiar a fost un compliment inedit.
Complimentu’2 – drăgălășenii prietenești
Zilele trecute primesc un mesaj de la o prietenă „Hei, mutră ideală!!!”. M-a dat pe spate, nu mă gândeam la combinația asta nici într-o mie de ani. Acu’… nu e specificat ideală la ce. Poate să fie ideală pentru filmele de groază, da’ eu oricum am apreciat replica la categoria compliment și am dat încântat din coadă.
În general, cuplurile tinere, ăștia care n-au început să arunce cu farfurii, folosesc apelative de-ți dă glicemia peste cap. Avem drăgălășenii cu animăluțe, de la „iepuraș”, „pisoiaș”, „tăuraș” sau „ursuleț” atunci când ea vrea să-i aducă un omagiu performanțelor sexuale sau aspectului fizic. Am întâlnit „bursucel” sau „sconcsuleț” atunci când se vrea subliniat un defect și trebuie făcut cu diplomație. În principiu’, dacă folosești sufixele „-leț”,”-raș”, „-iaș” și „-cel”, poți să combini cu orice că dă bine.
Avem dulcegării de import, în special din engleză, „pumpkin”, „honey” sau „sweetie”. Mai auzi și franțuzismele „mon amour” și „ma cherie”, și aproape nimic din germană sau rusă. Logic, strigă tu la iubi cu „moi dorogoi’ și să vezi scandal.
Pe parte de zburătoare e nebunie totală. De la genericul „păsărică” și până la „privighetoare”, „vrăbiuță”,”turturică” sau „porumbiță”, practic în categoria asta mai repede vă scriu ce nu se folosește că e mai simplu. Nu încerca cocostârcă, dropie, struță, codobatoră și pinguină imperială, sună nașpa și nu vă ajută nici la comparațiile fizice. Am întâlnit un cuplu în care el îi spunea ei „pitulice” și ea îi spunea lui „pitulă” să se-nțeleagă cine-i bărbatu-n casă.
Avem drăgălășenii etnice de genu’ „faraoane” sau „tartariciule”. De subliniat că aici nu prea găsim alintături pentru femei. În afară de „fă” alături de „dragă” sau „harăboaico” nu găsim mai nimic. Dovadă clară a patriarhatului modern.
Dragostea și aprecierea verbală ne atacă și-n adjectivele transformate: pufoșenie, luminosule, strălucitorule etc. Un alt domeniu destul de periculos, îl reprezintă apelativele anatomice. Adică e ok să folosești „guriță”, „ochișor” sau „năsuc cârn”, da’ total greșit „puțulică” și nici varianta feminină nu sună bine.
Recomand o stacană mare cu apă că de la atâta dulce să nu se lase cu tras pe mâini. AICI e cu fetișuri.