Piuituriada – 26.08

Piuituriada – 26.08

Piuituriada - 26.08

Piuituriada – trib dac cantonat pe malul mării Egee.

Până acu’ v-am spus că am descoperit Grecia continentală, regiunea Vrasna, unde urmașii dacilor liberi și frumoși nu sunt majoritari. V-am orientat prin teren și v-am zis că vă puteți lua bere de la Lidl. AICI Adică chestii organizatorice și de orientare în teren.

Ce nu v-am spus e că după patru beri am învățat grecește. Regula e foarte simplă. În afara de kalimera, kalispera și efcharisto, absolut toate celelalte cuvinte sunt cuvinte dacice, plecate de la barză, viezure și mânz, cu sufixul „-opulos”.

Exemplu- dacicul „bună dimineața piți, ce fund mișto ai” devine „kalimera pițopulos, ce fundopulos miștopulos ai”. Simplu ca bună ziua.

Chiar în momentul când scriu articolul ăsta, trece o mașină care vinde ceva. Habal n-am ce. Are un megafon și zice „țipura, lavrachia, coios”. Ieri dimineață am înțeles „coiot” și nu înțeleg de ce ți-ai cumpăra un coiot. Azi m-am edificat, e „coios”.

Bine, nu înțeleg nici de ce ți-ai cumpăra un coios.

Piuituriada nu se rezumă doar la plajă și atât. Noi nu mâncăm în orașul nostru, noi mergem cinci km în orașul alăturat… pe jos.

Chiar dacă nu îți este foame, nu-i bai, o să mori până acolo. Și dacă faci niște combinate cu bere, înghețată, fructe de mare și struguri, e sănătate curată și drumu’ de-ntoarcere la cazare o să-l faci muuuult mai repede.

Piuituriada este despre cum suntem noi în tratative să o dăm pe Zânuț în plasament matrimonial la un grec care-i trage clopotele. Are tavernă, sigur și ceva locuri de cazare, io-te așa facem Grecia provincie românească. O să vă narez întâmplare.

Hai pa, plec la bere… plajă.

Piuituriada – 26.08

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: