Mesaje indescifrabile mediciniste

adult career clipboard doctor

Medicii sunt ca artiștii, niște neînțeleși … în scris. Dacă pe nu știu care poet sau nu știu care scriitor, la un moment dat, după multe beri meditative, ochi mijiți pentru citeala printre rânduri, o să-ți dai seama ce șa bate să priceapă iapa din tine, la doctori e mai complicat. Te uiți la rețete ca curca-n crăci, o-ntorci pe toate părțile, în toate pozițiile și tot floricele, codițe de purcei isterici, câteva puncte și cam atât. Mai bine te apuci să citești piramide. Măi oameni buni, ce dracu’ se-ntâmplă cu voi, ce vă face la facultatea aia? Caligrafia e operată, tranșată, îngropată cu pomeni făcute încă din anul 1 la medicină. Mai frustrant e când te duci cu mâzgăliturile alea la farmacie și dintr-o singură privire ești servit cu … ce scrie acolo … sau cel puțin așa ești lăsat să crezi.

Aseară la bericioaice vine o prietenă proaspăt ieșită de la un control medical. După discuții cu medicul în care s-a pomenit numele ei de cel puțin 10 ori, Ioana, pe rețetă e scris, zice ea, Iona. În mod normal nici nu băga-n seamă chestia asta da’ dom’ doctor tinerel, frumușel, zâmbitor și după ce o dă cu Ioana-n sus și-n jos,e de cacao să te trezești cu Iona în scripte.

107957455 717346939042490 412180575456709843 n scaled e1594277024976

Noi ceilalți o provocăm să scoată rețeta să ne dăm cu presupusu’. 50% Iona, noi ceilalți 50% vedeam Ioana … adică eu cu o prietenă pentru că, nu-i așa, eram patru la masă conform normelor impuse de pandelică. În dileme și contraziceri îmi vine ideea genială să trimit poza vecinuței mele dragi, farmacista de la parter. În doi timp și trei mișcări am avut disertație pe temă, citez: „Manole Ioana, scris de doctor, se combină o cu a … mai pe scurt și cu alte cuvinte, se grăbea”. Corect, precis și super rapid. Stau și mă gândesc cum se chinuiau ăștia prin războaie să codifice mesaje, să inventeze Enigma, să folosească nativi indieni, când foarte simplu puteau să trimită mesaje simple scrise de medici și descifrate de farmaciști. Partea haioasă a fost finalul mesajului de la vecinuța farmacistă, „credeți că nu știu eu … apropo, sete bună”. În afara faptului că a descifrat corect și rapid tot, cu o caracterizare precisă a medicului, s-a prins că eram la pileli … destul de plauzibilă asta. Ce om normal la căpăcică are discuții de genu’ ăsta la nouă jumate seara?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top