Vorbe de duh care-ngroapă România

wug4adjmd0b01

Aia cu „a furat da’ a și făcut” reprezintă una din găurile negre ale poporului român obișnuit cu puțin și jumătăți de măsură. Acu’ ce să zic… da’ parcă-i mai bună decât „nici n-a furat…nici n-a făcut”. Sâmbătă am fost într-o companie selectă la un cocârț și am discutat verzi și uscate despre rezultatul alegerilor parlamentare și problemele de prin instituțiile statului. Atunci am avut revelația.

Cred că cea mai păcătoasă replică a poporului român, aia care ne-ngroapă cu popă scump și cheltuială fără număr, este…atenție… „noi să fim sănătoși”. O să ziceți „gata…i-a murit și ultimu’ neuron” dar vin cu argumente prețioase și o să vedeți că nu vorbesc tâmpenii chiar tot timpu’. Vorba asta e puternic împletită-n chintesența românului și-l afectează cam în orice. De cele mai multe ori e folosită într-un context în care persoana respectivă a pierdut ceva, aste actor principal într-o situație care a mers prost pentru el și e cu rol clar de resemnare. Se servește cu lichide alcoolice cu cifră octanică mare, de cele mai multe ori musai la pachet cu suspin profund, lung și de efect, izvorât din ultimul cartilagiu de la ultima vertebră, aia de lângă coccis și se poate înlocui după caz, cu mai literarele „capul plecat sabia nu-l taie” sau „bucuroși le-om duce toate”… în funcție de situație.

Au ieșit prost alegerile și a apărut AUR în parlament… noi să fim sănătoși… Aia e că n-o să fim sănătoși… e clar că suntem deja bolnavi la căpăcele că i-am votat p-ăștia și-n ritmu’ ăsta, cu specimene d-astea la conducere nu avem nici o șansă la normalitate și la sistem de sănătate care să ne facă bine, deci nu merge cu „să fim sănătoși”. Puteam foarte bine să zicem „să ne fie țărâna ușoară și coliva gustoasă fără prea multe calorii”.

De frică să nu-și ia bătaie de la PSG, jucătorii cei mai albi de la Bașakșehir, (e ok, da?) au profitat de ocazia oferită de Colțescu că i-a zis unui negru, negru, și au plecat de pe teren bosumflați nevoie mare și  lezați rasial.  Colțescu are cariera ratată, oficialitățile române se-ntreceau în  scuze pentru nimic și românu’ a mai băgat un „noi să fim sănătoși”. Tot replica asta s-a folosit și după ce Halep a fost făcută țigancă, când Naționala României s-a vopsit la păr și cam în toate ocaziile când în loc de ridicat cu tupeu, românu’ s-a așezat mai bine, a turnat în pahar și… el să fie sănătos. Ei bine, Colțescu în momentele astea nu-i sănătos profesional, Halep a suferit foarte tare și noroc cu naționala de fotbal  că le-a dat un șut mediatic în cur idioților care au vorbit în plus fără să-ți conecteze creierașii.

N-avem autostrăzi, noi să fim sănătoși, suntem datori vânduți și cu economia la pământ, noi să fim sănătoși, vai steluța noastră, aia care ține de cultură și învățământ, noi să fim sănătoși, spitale n-avem da’ noi să fim sănătoși, hai că suntem invitați la funeraliile României, noi să fim sănătoși. Asta e dragilor, poporul român e rumen în obrajii dodoloți și pleznește de sănătate.

Hai să fim sănătoși.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top