De Crăciun să fim full…

hangry anger 108203450 650x428 1

Dragilor începe!!!! Cum adică ce? Metamorfoza românilor în spartani, în nor de lăcuste, în gașcă fomistă de termite, în zombălăii ăia din filmu’ ăla cu zombălăi și Brad Pitt. Sunt două perioade din an în care orice gospodină dezvoltă abilități de han tătar, acu’ și de Paști. Sunt două chestii pe care nu le suport perioada asta, goana după cumpărături și curățenia generală. Zici că ne mai crește un stomac care se cere umplut până la refuz, sau la ăla pe care-l avem în dotare apare o gaură neagră… scuze, albă închis, sau un portal către alte colțuri ale Universului. Îmi imaginez stomac de român în care intră tot porcu’ sub diverse stări de agregare, de la jumări și până la perlele bucătăriei autohtone, sarmalele, și undeva în Univers, se deschide celălalt capăt al portalului unde apar plutind în derivă caltaboși, friptane, cozonaci și alte chestii nocive-n cantități mari, veritabile bilete all inclusive către UPU-rile spitalelor județene. Cozile de la marketuri se mută spre seară la farmacii. Preventiv se refac stocuri de cărbune activ, chestii de bilă, de gaze, vomitive, antivomitive etc. pe model „nici nu vreau să-mi fie rău da’ nici să las orfan caltaboșu’ „.

De două zile prizez Domestos, Pronto și alte chestii de curățat… să miroasă a primăvară… și ghici, nu miroase a primăvară… sau miroase a primăvara 2017 de la Copșa Mică când a fost declarat cel mai poluat oraș din Europa.

Eu mănânc jumări pe care le găsesc tot anu’. Acu’ nu mai găsesc jumări că-s cumpărate de cei care nu mănâncă jumări decât la Crăciun. Trafic blocat pe șosele și pe culoarele magazinelor, agitație de zici că a intrat covidu-n concediu, meniurile exprimate-n mirosuri pe scările de bloc, frigiderele gem sfâșietor un avertisment către tomberoanele de gunoi în care-și vor transfera conținutul pe 2 ianuarie, pe bune… câtă salată de boeuf poți să mănânci în două zile? O basculantă?

Și dacă vrei să te detașezi de toată nebunia, te-ncui în casă să treacă spiritu’ Crăciunului, stai la televizor și vezi seriile „Singur acasă” și „Die Hard”. Am senzația că-s moca filmele astea sau posturile tv primesc bani să le difuzeze. Cred că societatea mă transformă-n Grinch, noroc cu prietenii Jameson și Jack.

Pregătiri cât mai ușoare… să treacă repede fără travaliu lung.

1 thought on “De Crăciun să fim full…”

  1. Pingback: Știai Că De Paște... - Piuituri știai Că...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top