Scandal medicinist pe bază de covid

Scandal medicinist pe bază de covid

colegiul medicilor dr flavia grosan nu a vindecat toti bolnavii covid asa cum spune 699390

Imposibil sa nu știți ce scandal s-a iscat prin media medicinistă cu declarația doamnei doctor Flavia Groșan. Acu’ dacă te uiți la poza de mai sus, te cam gândești de două ori dacă doamna doctor vorbește serios. Adică… are un look așeeeea… de looney tunes da’ hai să fim serioși, nici eu n-arăt a absolvent de Oxford. Dar…

scandal

… în poza doi chiar pui bază pe ce spune. Ce diferență, nu? Lumea zice că nu-i cu toată țigla pe casă, eu zic altceva și anume că e o lipsă de comunicare între medici, spitale, cam tot ce-nseamnă medicină prin Românica și toate astea duc sigur la scandal mediatic. Am citit o grămadă de articole în care doc. Groșan e pusă la zid de aproximativ toată lumea medicală. Autosesizat Colegiul Medicilor, spitalu’ nu știu care declară că e nebună și nu știe ce face, scanda de scandal pe toate axele. Chiar nu-i nimeni să vie cu teoria că toată lumea are dreptate? Că toată zăpăceala e din cauza comunicării prin celulele de resort? Că medicina-i clar că nu-i știință exactă și fiecare om are particularitățile lui, ha, nimeni? Normal că am și io părere exact ca tot românu’ proaspăt licențiat în virusologie la facultatea Facebook, cursuri FF și on-line. Da’ la mine nu-i părere, sunt fapte reale, fără scandal și acuzații.

Anu’ trecut, două persoane foarte dragi mie au luat covidu’. Pensionari, cu simptome ca la carte și-ndărătnicia tipică vârstei de a apela la serviciul 112. Dacă vă zic că-n schemă era și un diabet și forme rubensiene cu greutate, v-ați cam prins că nu era de glumă. Medicul de familie le prescrisese un tratament cu oxacilină deși toată lumea medicală țipa că nu se dă antibiotic la covid. Tratamentul mai rău a făcut, deja vorbeam de o stare foarte proastă, pacientul el, nu se mai ridica din pat, pacienta ea, o ducea pe picioare da’ se vedea că nu-i ok. Mno… joac-o p-asta Cătulică și descurcă problema. Am încercat să-i conving că nu-i de glumă, că nu pot să ajung la ei, că trebuie să apelez la salvare, fără nici un rezultat. Atunci am sunat un prieten care interacționa tangențial cu sistemul de sănătate. Îmi aduc aminte replica „frățiuer, la ora actuală nu mai există răceală banală, guturai etc, e doar covid, clar?” Și primesc un tratament conceput prin neuronii de la Matei Balș, tot cu antibiotic deși toți medicii spuneau că n-are ce căuta antibioticu-n ecuație, mai precis azitromicină și alte chestii normale, paracetamol, vitamina C etc. Adică o claritromicină mai slabă din schema lu’ doc. Groșan. Cazul n-a fost ușor și mi-au cam țâțâit părțile moi da’ una peste alta, după două zile de tratament le-a revenit pofta de mâncare și cam la o săptămână erau pe picioare. Același tratament l-a ținut și o altă persoană, mai tânără dar cu simptome destul de grele și a dat același rezultat pozitiv. Subliniez, e poveste reală în care am fost implicat 100%. Vă aduceți aminte că pe finele anului trecut nu mai găseai azitromicină și când a apărut cineva din sistem, nu mai știu cine, de a spus că se va interzice medicamentul luat la liber de prin farmacii? E fapt real, vă spui io că eram interesat de subiect atunci.

Și totuși scandal… și să vă spun de ce… normal, e o părere personală.  Medicul român e pe model meseriaș cu „cine v-a lucrat aici?”. Am mai pățit una într-un caz, nu intru-n detalii, când efectiv am obligat o gașcă de chirurgi să citească un mesaj cu opinia medicală a unui doctor român stabilit în Franța care apropo, s-a dovedit că avea dreptate fără să interacționeze fizic cu pacientul, a avut la dispoziție analize, radiografii, chestii… Doctorul român se consideră jignit din start dacă vine alt coleg cu altă opinie. Și tanti doctora în cauză a greșit flagrant când s-a apucat să combată metodele de ATI. Media a preluat tot și io-te așa avem scandal. Io-s conștient că nu poți să lași orice doctor, indiferent de specialitate să debiteze tratamente, da’ în condițiile actuale când medicina e depășită și n-o spun cu reproș, oricine e depășit de o situație de criză nouă și fără precedent, dar atunci când cineva descoperă o chestie care dă rezultate bune, de ce mama dracu’ nu discută-ntre ei că poate iese ceva bun? Sunt ferm convins că nici virusul nu mai este același, au apărut tulpini noi pe zone geografice, e clar că trebuiesc revizuite periodic schemele de tratament , dar dacă cineva constată că furtunu’ ăla de intubat dacă-l faci de silicon e mai prietenos cu gâții pacientului, de ce să nu-l modificăm că poate-i mai bine. Am dat un exemplu anapoda. Eu cred că toată lumea medicală are dreptate, mai ales că aceeași lume medicală habar n-are cu precizie cum atacă virusu’ ăsta, de ce se manifestă diferit pe indivizii unui segment de populație asemănător, etc, etc, etc, E clar că suntem într-un proces de învățare și testare la nivel mondial, că suntem nevoiți să fim parte la un experiment gigant, da’ hai să discutați între voi măi lume medicală, așa cresc șansele mai mari de reușită. Bălăcăreala asta prin media n-ajută pe nimeni și încrederea în voi este afectată direct și aproape ireversibil. Ce vă faceți dacă tanti doctora vine cu pacienții vindecați și demonstrează că n-a dat chix în proceduri, ha? Eu cred că are partea ei de dreptate pe cazurile de până la o anumită gravitate și d-aci, în continuare, când cazul se agravează din cine știe ce motiv, pleacă dreptatea celor de prin secțiile de ATI. Problema e că habar n-au cum să comunice între ei, mă rog, s-a împământenit comunicarea asta cu scandal prin media. Cred că undeva, într-un spital de „necherman”, de oriunde dinspre vest, mai la vest de Ungaria, dacă apărea o chestie d-asta, toată lumea testa procedura și scoteau ce-i mai bun din ea. La noi nu merge așa, la noi tre’ să fie scandal, noi tre’ să ne punem în două tabere, tre’ să ne porcăim, să ne zicem de mame, să ne dăm specialiști și să scriem despre asta… hm… ce chestie, inclusiv eu am scris despre asta.

Scandal medicinist pe bază de covid

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top