Ce făcuși Sofico! – 23.08

Ce făcuși Sofico! – 23.08

Ce făcuși Sofico! - 23.08

Sofico ești pusă pe țepuieli. Păi vine fratilii tău în vizită și tu faci garagațe?

Anu’ trecut, exact până să dea covidu-n noi, am descălecat prima dată-n Sofia, capitala poporului vecin și prieten, poporul bulgar. Data trecută fiind mai pe rece așeeea, nu se vedea chiar toată mizeria de pe străzi, parcă Sofica era ceva mai curățică. AICI

Nici acu’ n-avea râie căprească, dar probabil perioada de vacanțe cu fluxul de turiști și-au pus amprenta pe centru Sofiei.

Pregătit să-mi duc vacanța-n Grecia, mi-am zis că nu-i rău un descălecat prin Sofia să-i duc p-ăștia mici să le arăt vecina de la sud. Ăștia mici.

Exact înainte să plec, cu o seară înainte mă aflam la Rock Cafe la un cocârț și o socializare cu gașca. O prietenă spunea „hai ai grijă, să fie concediu lin și odihnitor, fără probleme să ne stea ceasu’ când citim pe blog”.

Ei bine, nu mi-a ieșit. Drumu’ ok, trafic moderat și perturbat doar de bossulanii cu numere de RO, mai trecea și câte un master bulgăraș, da’ nimic notabil.

Ajungem în Sofica și-ncepe destracția. Înainte de plecare, găsisem cazare super bună la preț, 122 lei camera pe noapte, fix la poalele statuii din imaginea 1. Adică în buricu’ lu’ Sofica. Și atenție, cu parcare, mare lucru prin zona aia.

Serdika Rooms sau Italian Rooms pe numele mic, este un hot… mot… e o chestie cu acoperiș. În afară de poziția sub fusta Soficăi, n-are nimic altceva notabil. Dacă te uiți ce rahaturi au ăștia pe booking, zici că l-ai prins pe Dumnezeu de picior, ce vorbesc, l-ai sechestrat direct.

E un, cum ar spune americanu’, e shithole veritabil.

Ce făcuși Sofico! - 23.08

La etaj, termopanele alea vintage cu lemn din căruțele coloniștilor bizantini. Hai că arată deplorabil, dat fiind că nu mă mut aici și stau doar o noapte, treacă meargă, 122 de lei ai dat, de 122 de lei ai primit, da’ canci parcare.

Parcări sunt, chiar în proximitate și aveam două variante. Exact pe stradă, cu plata prin sms, două leva pe oră, numa’ că n-am văzut opțiunea de all night long, deci trebuia să mă scol din oră-n oră să dau cu sms-u’, sau parcare privată, în aceeași bani, da’ plăteam la finalizare.

Deci la prețul hrubei mai adaugi 32 de leva, aproximativ 80 de lei.

Holurile arătau a spital județean, numa’ că pe maro.

DSC07030 DSC07033

DSC07034 DSC07039

Întrai de pe un hol pe altul, de ziceai că te duci la secția ATI. Hai că nici asta nu-i problemă mare.

Treci peste faza cu parcarea, peste faza de cum arată intrare, holuri etc, da’ când intri-n cameră și nu găsești baia, atunci e problemă, că așa scriau idioții pe booking, baie privată. Bă și exista un sâmbure de adevăr, aveau baie privată.

DSC07029

Da’ era pe hol. Atunci m-am prins de ce aveam două chei pe inel. Una de la cameră, alta de la budă. Ca să ajungi la duș sau WC, treceai pe hol.

DSC07032

De curățenie n-are rost să vorbim. Camerele erau vai mama lor, eu aveam un mini frigider, la prietenii mei nu se inventase. Erau chestii aruncate pe pereți cu furca, cu pretenție de frumos și artă, așa, să fie ceva p-acolo și eventual să acopere pete.

Apa caldă doar dacă te mișcai rapid că altfel se termina. În locație era o tanti de la curățenie proaspăt aterizată de pe Lună și ceilalți clienți, p-ăia pe care i-am văzut, ziceai că-s membrii unei celule teroriste neactivate.

Alo nenea Booking, vezi ce draci scriu ăștia pe la matale prin pagini că nu-i ok. Apropo, am bifat plata în locație. Nup, nici pomeneală, mi-au tras bani de pe card. Și nu 122 de lei, m-au prăjit cu 12 lei în plus. Nu-s chitros, nu-i vorba de 12 lei, e vorba de gest.

Că-i conversia, că-i mama băncii sau bursa de pe Wall Sreet, mai puțin contează. La cazarea din Grecia mi-au luat exact cât scria pe booking, nici un leu mai mult.

Sofico… păcat, io-te cum te pătează ăștia.

Mai frumoasă ca Sofica ziua, e Sofica noaptea. Nu se mai văd gunoaiele, clădirile sunt frumos luminate, merită să faci o primbare prin cei doi, trei km pătrați de centru cu chestii de văzut.

POZE AICI

Vă pupez tare și cu foc.

Ce făcuși Sofico! – 23.08

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top