Vrasna – Grecia 2021

Vrasna – Grecia 2021

Vrasna - Grecia 2021

Vrasna e o localitate grecească continentală, un Eforie Nord mult mai spălat și fooooooarte liniștit. Și asta pentru că turistu’ vrea Thasos pământ românesc de vară, halkidici, santorini de bossulan, draciopulos, nisip în ochi, urlete și panaramă.

Vrasna e calmă, cu faleză străjuită de taverne și d-o mână de magazine de suveniruri, cu moteluri cochete, oameni calzi și prietenoși, soare, nisip fin și răsărit frumos de Soare.

Apropo de oameni. Încă de la graniță, ofițerii vamali greci ne abordează altfel. Și asta nu că ne mândrim cu turiști profesori în civilizație, se datorează pompierilor români care participă la stingerea incendiilor de vegetație.

După experiența petrecută-n Sofica, cu cazarea aia infectă, în Grecia e exact ce trebuie, exact ca-n descrierea de pe Booking, fără costuri ascunse sau alte conversii și parități, curat, dotat și perfect pentru un sejur.

Polis’ House – Vrasna se numește locația, la 1100 lei camera de trei persoane pe o săptămână, super utilată de la curte până la camere, gazdă excelentă și atentă, cam la 100 de metri de plajă, recomand cu mâna pe inimă. Detalii AICI.

O chestie interesantă, prin Vrasna 90% din mașini sunt cu numere de Grecia și asta spune ceva.

Cum te holbezi la răsărit, dacă te duci în stânga ajungi la Asprovalta, mai ca Mamaia așa, terase multe, magazine și agitație. E un drum de 8-9 km, da’ merită, găsești papa bun, la preț rezonabil și porție dodoloață.

Dacă mergi spre dreapta, în 2-3 km ajungi în Stavros, mai ca Mangalia, cu opțiuni de cumpărături și atenție, singurul loc unde am găsit gheață să nu-mi intre cocârțu’ cu cocoloașe. După Stavros mai e un orășel Olimpiada, apoi găsești plaje sălbatice, cu nisip fin și străjuite de stânci.

Io caut așa ceva pentru claritatea apei și faună marină.

DSCN8228

DSCN8244

Sălbatice în sensu’ că nu-s așa circulate, stați liniștiți, există terasă, sunt umbrele și șezlong. Ajungi acolo și-ntrebi ca românu’ cât te costă să-ți întinzi oasele p-acolo. Și ghici, e moca. Adică nu-i moca, consumi de la ei ceva, poți să iei o apă și lenevești cât vrei. Berea e la 3-3,5 euro la juma’ de litru, Mythos sau Amstel.

Asta așa, dacă v-am speriat și ați crezut că mi-am luat apă.

Dacă vrei să o arzi pe sărăkie, stai unde vrei și pe orice plajă, cu umbrela din dotare și berea la pinguini. Și o cumperi de la un Lidl din proximitate la preț de magazin.

Noi am făcut și grătar și când am tras linie am avut o cheltuială de cca 10 euro de familie, în care au mai intrat chestii pentru de dimineață, baterii, un d-ăla de spălat vase, un lăptic, etc.

Vrasna are ce trebuie pentru liniștit creierași încinși de corporatist. E pe continent, nu te mai complici cu transfer pe insulă, și e mai ieftin.

POZE AICI

Vrasna – Grecia 2021

 

 

4 thoughts on “Vrasna – Grecia 2021”

  1. Pingback: Piuituriada - 26.08 - Piuituri

  2. Pingback: Piuituriada 2 - Concluzii - Piuituri

  3. Pingback: Vila Lu' Escobar - 22.09 - Piuituri

  4. Pingback: Kavouras - Papa Bun Made In Grecia - 24.09 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: