Conexiune cu divinitatea…eror 404

Conexiune nereusita cu divinitatea, prin intermediar… mai veche…postare facebookista…da’ nu s-a rezolvat nimic.

fbd7103e8a25bee60cbe163ba541c471
Manat de probleme sezoniere ortodoxe, sambata am mai avut un descalecat la o biserica din urbe. Dupa ce am instalat-o pe Aluna cu colive, pomeni, chestii si lumanari in biserica, am incercat sa ma fofilez de la slujba. Mai intai cu o cafea la care am fumat doua tigari…da’ cat sa o lungesc ca nu era la glastra. Am tras o fuga la cimitir sa verific ca totu-i in regula…de parca plecau ai mei d-acolo sau au crescut liane peste iarna. Am cautat un partener de vorba da-i penurie de subiecte interesante-n locatie si-n final n-am avut d-ales, tot am participat la juma’ de slujba extreeeeem de plictisitoare cu fundal de dascal cantacios, lent in vorba da’ cu voce buna, recunosc. Il incadram pe la un rock gothic si cu mici retusuri vestimentare, o pleata crescuta si putina crema de ghete pe la ochi, perfect fezabil omu’.
Reintrat in biserica am inceput sa inventariez sfintii de pe pereti, ba chiar am invocat cativa cu trimitere la DJ Dascal & BatMan. In urma recensamantului „rupestru” si studierii atente a micro-universului bisericesc, am constata urmatoarele:

– pictorii de biserici, sau mai bine spus standardu’ ortodox e fad si lipsit de imaginatie…variatiuni pe aceeasi tema. Sfant barbos cu chelie, sfant barbos cu paru’ lung, alb sau negru…trasaturi identice de zici ca-s toti frati.

– toti sunt tristi…ba da’ tristi. Pe unu’ nu-l vezi sa schiteze un zambet…zici ca saraceau zugravii daca mai tranteau in coltu’ buzelor cate un arc de cerc sa-i faca mai prietenosi.

– muzica lenta, naspa, de nani si total plictisitoare…plus ca nu-ntelegi nimic…e o lalaiala de la A la Z… n-am priceput decat un „aleluia” si cam doua „aminuri”.

– eu m-am cam simtit urmarit…pe unde ma fofilam, gaseam cate un sfant sa stea cu ochiu’ pe mine si …asa, cu repros…parca stia ca am ajuns la doua dimineata acasa…usor pilit.

– repetitii in exces…pana nu zice de trei ori orice replica, n-ajunge la divinitate…mai taie din ele…

– babutele sfatoase gratuit…ulii frate, nu jucarie, un pas gresit si esti sanctionat…da’ n-am ce sa zic, e teritoriu’ lor.

Concluzie: Biserica tre’ sa atraga lumea, sa fie veselie…acu’ nu zic sa vanda bere la 5 lei…da’ nici asa trist nu merge.

4 thoughts on “Conexiune cu divinitatea…eror 404”

 1. Dumitru Pintilie

  Mno, ai uitat întunericul din biserică, frig (deh, era iarnă, dar chiar și așa) și în general o atmosferă de te apucă depresia… de zici ca Bărbosul ortodox e genul de stă cu drugu’ și te așteaptă să cazi în abatere.

 2. Da cu gothicul ce-ai avut maica?
  Da tu ii crezi pe copii aia cre se manjesc pe la ochi?
  Eu iubesc rok-ul, gothic rokul si am fost intotdeauna ințolita cu pantaloni la dunga si ”stiletto” si sunt fan gothic de la fir de par pân’ la bocăncei…
  Tot respectul pentru mine fanii Pink Floyd si etc…
  Tot respectul pentru mine pentru cei ce asculta o ”zarvă” de gurgui…
  Cand si daca ne vom vedea…imi iau cu mine apa sfintita…
  Așșeeeea …
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: