Discriminare divina

Va zic din deschidere ca n-am diacriticile la mine, sunt pe laptop de ocazie si…atata s-a putut, da’ pricepeti voi. A, sa nu uit, mai e ceva, daca sunteti bisericosi zambiti usor si murmurati un „Tatal nostru”-n cinstea mea ca nu stiu ce fac si-s total nematurizat.

Vine veste si rugaminte din US de la sor-mea ca „poate ma ocup de o coliva…asa…una mica…” ca sunt doi ani de cand Nea’ Tatelu’ a hotarat sa treaca la alt nivel”. Zic „gata Boss, pai nu fac eu” si ma ocup de demersuri. Sor-mea zice ca ” nu tre’ sa te agiti prea tare”, e suficient coliva cu o rugaciune ad-hoc si cam asta e. Aciulea intervine nevasta-mea „cum adica…nu merge asa…tre’ sa mergem la biserica ca nu are efect altfel”. Moartea mea, pasiunea vietii mele, ador sa merg la biserica si popii sunt cei mai buni prieteni ai mei, flambam shot-uri impreuna intre liturghii…veselie maxima. Cand sunt prins si flancat de gagici, n-am nici o sansa de izbanda, asa ca ciocu’ mic si osu’ la treaba, nu-i rost de comentarii inutile. N-am exagerat aseara, am fost la un vinut da’ asa…cu masura sa fiu apt azi dimineata. Pe la 08.00 am descalecat la biserica in cea mai geroasa dimineata din iarna asta de pana acu’, sanatate curata.  Am eu o biserica unde chiar e preot ok si ne simpatizam reciproc. Am ajuns, am instalat coliva, cu painica, vin si lumanari…tot pus la punct ca-s expert si a-nceput show-u’. Daca cititi articolul precedent din aceasta categorie, o sa va prindeti ce indeletniciri am eu la faze d-astea. Muzica lenta, lalaita, nu-nteleg nimic din versuri, plictiseala maxima si ma apuc de fofilat pe la o cafea, pe la o tigare si o plimbare pe strada da’ cu ochiu’ pe asezamantu’ de cult.

Si poc…m-a lovit. Noi cheliosii suntem discriminati total, divin…da’ tot discriminare se numeste. Mai copii, toti sfintii din picturi au par…plete…roackeri in toata regula. In afara de Sf. Mina care are un inceput de chelie, da’ apropo, „poza” e mai spre batranete ca are paru’ alb, l-am mai gasit pe Sf. Pavel cu o chelie mai serioasa da-n varfu’ capului tot are un smoc de par, cam ca suvita lu’ Basescu daca o mai tineti minte, in rest plete de la „A”la „Z”. Mno ca acu’ chiar sunt stresat pe tema si cred ca schimb biserica, caut una cu sfinti cheliosi. Poza asta e d-afara ca-nauntru, l-am mai gasit pe Sf. Mina pe alt perete, pictat mai la tinerete cu un par negru abanos si des padure. N-am facut poza ca ma saltau babele. Pe bune ?!?!

 

IMG 5666

Clar, caut alta biserica, asta e cu popa simpatic da’ nu te legi de casta noastra a cheliosilor. Macar asa, pe la colturi un ingeras cu calvitie…sau cauta-ti un dascal trecut de prima tinerete si cu o chelie deasa. Tocmai ce inventariam in gand bisericile din cartier, cu ochiu’ tot pe pereti, hopa…gasesc o pictura mai sexoasa. Tipesa din imagine cu nurii la vedere, arde ce-i drept in focurile iadului da’ e de maxim efect si parca-i altceva. Iti da speranta ca poate in viitor, se pot tine slujbe pe ritmuri rock, shot-uri cu vin de-mpartasanie si putina veselie ca nu strica. Deci…SE POATE!!!

 

 

IMG 5667

1 thought on “Discriminare divina”

  1. Pingback: Personificarea Lu' "LOVE" - 13.02 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: