Perle de pe harta ţării

Poporu’ ăsta a oferit o-ntreagă armată de oameni sclipitori, oameni de litere, că e proză, că-s versuri, ca-s versuri pe muzică…pentru o ţărişoră mică, cu un număr mic de locuitori şi extrem de oscilant, pot să spun că ne-am făcut datoria cu brio la capitolu’ ăsta.  Adică…ce să ne mai fofilăm in declaraţii şi s-aşteptăm să ne-nvie lăudătorii, SUNTEM UN NEAM DE ARTIŞTI. Avem înscrisuri felurite, din toate timpurile şi cu loc de frunte-n literatura mondială. Dacă plecăm urechea la descoperiri nedemonstrate si teorii ale conspiraţiei, tăbliţele de la Tărtăria sunt mai vechi decât omoloagele sumeriene. Cu alte cuvinte, ne cam ocupăm cu asta de ceva vreme si buchiseala s-a cam inventat p-aci. E clar că si pe parte de imaginaţie şi inspiraţie ne descurcăm admirabil ca doar n-au scris toţi la nesfârsit „Ana are mere” sau ” mama, papa, caca” . Şi totuşi cu toţi luceferii, cu toţi plumbii si cu toate iubirile leoaice tinere, in materie de inspiraţie la alegerea numelor de localitaţi, suntem praf şi pulbere. Avem nume de localitaţi la care zici ca naşu’ de botez era nebunu’ sau prostu’ satului, ales primar (p-asta o vedem si-n politicul de azi, nu-i o noutate) şi cadorisit cu onoarea de a boteza aşezământu’. Mare greşeală şi palmă dată cărturarilor all time.

Localitatea Frecăţei…pe bune!?!?!? Frecăţei…atâta s-a putut!? Am zis ” hai că are însemnătate istorică” şi dau în Google…ghici, n-are nici nimic. Frecăţel inseamnă aluat nedospit frecat mărunt în palmă sau ras pe răzătoare, care se fierbe în supă … tăiţel in pana mea…si d-asta e la plural, că n-are singular. Naşu’ urbei, uşor tras pe nas, avea d-ales între New Castillon da’ brusc si-a adus aminte de mă-sa mare când îi făcea frecăţei cu lapte, a suspinat adânc si cu baluţă-n colţu’ gurii a decretat: „aşa să-i rămâie numele”. Apropo…cum se numesc localnicii, frecăţaşi şi frecăţele…frecăţoi?

 

Localitatile VEDETA din ROMANIA Fundatura Fututa sau Curva conduc in acest top al localitatilor cu NUME BIZARE

 

Avem Broşteni în mai multe judeţe. Io am înţeles că nu-s iguane în Mioriţa si nici animăluţe exotice, da’ totuşi… Broşteni? Nu găseau un animăluţ mai fezabil? Ursuleţeni, Cerbieni etc.

Spermezeu  din Bistriţa-Năsăud…nici nu vreau să stiu…mi-e frică de ce găsesc. Cred că toţi din zona-s semizei.

Fututa din Prahova. Dacă esti femeie si te-ai născut aici, eşti stigmatizată pe viaţă. Chiar, are cineva prieteni din Fututa? Oamenii ăia ori stau foarte bine cu nervii, ori juma’ de sat e la pârnaie pentru omucidere glumeţi. Să-ntreb cum se numesc localnicii? Mai bine lasă…

images ziar 2015 iulie fututa

Satul Curvă din comuna Bustuchin, judeţul Gorj…joac-o p-asta. Dacă un bou cu putere politico-socială de pe la 1900 toamna, a fost înşelat de o mândră din localitatea respectivă, neuronu’ lui de la secţia „Avengers”, a hotărât să terfelească tot satu’, acum şi-n vecii vecilor, amin.

Vă mai dau nişte exemple de răsucit Eminescu-n mormânt…Vârteşcoiu (Vrancea), Păros (Hunedoara), Cacaina (Vaslui ), Cioară de Sus (Alba) probabil e pe deal şi mai avem o cioară  la poale, Toporu (Giurgiu) culmea, nu-i in Vaslui…etc…etc…etc.

Americanii băieţi deştepţi. Au descălecat in Lumea Nouă, au făcut şedinţă ş-au zis aşa.

-Suntem zece…doi scoţieni, trei nemţi şi cinci francezi…de unde veniţi voi pui de gali?

– Din Orleans

-Perfect…aşa-i zicem, New Orleans.

La noi nu se poate, tre’ să traumatizezi generaţii intregi cu Udaţi-Manzu (Buzău)…ce…mânzu’ e plantă?

 

 

5 thoughts on “Perle de pe harta ţării”

  1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Iar mi-ai dat cu virgula 🤣🤣🤣
    Anul asta undeva inainte de Paste am sa plec la tara…( ma duc in fiecare an sa-si vada mama casa si noi, inclusiv sot – neamurile)
    Pe drum am intalnit muuulte sate cu nume ciudate… chiar am sa le scriu si am sa ti le inmânez cu incredere ca mai faci inca un ” studiu” 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. Pingback: Când Nașu' Firmei E Fumat - 30.03 - Piuituri

  3. Pingback: Strada Mea Cu Nume Nașpa - 19.04 - Piuituri

  4. Pingback: Primu' Pe Numele Lui... - 30.11 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top