Ghid de supraviețuire în cârciumă și-n apartament

Pamflet cu sâmbure de adevăr și indicații prețioase.

Dragilor, vă povestește unu’ care a facut armata, specialist în luptă urbană și care a trecut printr-o carantină. Cine a citit articolele trecute când frecam cotoiu’ prin casă intr-o autoizolare, stiu ce zic, cine n-a citit, să răscolească puțin pe blog și se lămurește. Cu toate glumele și bășcălia din online, tre’ să realizăm că nu-i de glumă. Poate nu pentru noi aștia tineri și-n putere, dar dacă ai p-acasă pe cineva cu imunitatea-n pioneze, e mai bine să tratăm situația cu mai multă atenție și implicare…și miștocăreală că a așa suntem croiți. De preferabil stați mai mult p-acasă, la cumpăraturi să activați nos-u’ și nu dormiți printre rafturi, iar dacă e musai să ieșiți la un cocârț (ca mine), stați la distanțe regulamentare, nu lingeți tejgheaua, spălat pe mâini după fiecare „hai noroc” adresat cu mâna…d-astea.

La cârciumă- Exact cum am scris mai sus, spălat pe măini cât mai des și distanța regulamentară să vă fie litere de lege. Nu recomand linsul tejghelei, ce dacă ai vărsat puțină băutură, asta e, lasă zgârcenia că nu e cazu’. De preferat e  consumul băuturilor cu cifră octanică mare, de la 40 de grăduțe-n sus. Dacă ești mai mult oșten al berii sau vinului, din când în când mai bagă un shot pentru dezinfecția indoor. Atenție la bețivii scuipacioși și la aia pupacioși. Bețivu’ scuipăcios e ăla care-ți invadează spațiu, se apropie de tine periculos de mult, vorbește tâmpenii total neinteresante pentru karma ta și logic, vorbește cu precipitații. El nu pricepe că tu stai bine cu auzu’, că limba ta nativă e româna pe care o înțelegi la perfecție și mai ales că…virgulă… căcaturile pe care le povestește el, nu sunt desprinse din cine știe ce manual de fizică cuantică, adică le pricepi fără să gesticuleze și să le repete le nesfârșit. În afară de Coronavirus și alte răceli, te umple și de prostie, meniu’ de la ultima masă servită și…altele. Dacă se apropie un scuipăcios de tine, bagă o privire obosită, strănută de câteva ori și pornește tu conversație…de preferabil în italiană. Bețivu’ pupăcios e ceva mai lejer. El simte nevoia de afecțiune, se agață prietenește de gâții tăi și din când în când te cadorisește cu câte o pupătură zgomotoasă cu băluță. Băluța e problema sau dacă-n loc de obraz îți pune o ștampilă pe gură. De ăsta scapi cu cel mai de căcat parfum expirat pe care-l găsesti prin cel mai ieftin magazin. Pe criza asta de produse  gen săpunuri, dezinfectanți și hârtie igienică, cred că numa’ d-ăla mai găsești. Clar că și sansele să mai agăți ceva coboară vertiginos spre zero barat în ‘naișpe, da’ e pentru o cauză nobilă, adică sănatatea ta fizică și mentală…aia pe care o mai ai. Dacă respecți chestiile astea și cârciuma unde ești hotărât să te pilești nu-i pe un aeroport full de pasageri proaspăt coborâți din avioane de Italia, China…mai nou Spania, ești bine.

Acasă-La bloc- Ești hotărât să stai p-acasă că e cel mai bine…pe virușii și carcalacii tăi deja îi știi, sunteți prieteni și trăiți intr-o armonie simbiotică totală și fericită. Sunt prietenoși și neaducători de apocalipse. Le mai strici feng shuiu’ o dată pe săptămână cu o curățenie da-n general nu vă deranjați reciproc. Ei bine, nu o să vă mint…o să vă urcați pe pereți de plictiseală. Toți netflixii cu toate hașbeourilii din lume plus cele trei romane achiziționate recent nu o să poată combate monstrul de plictiseală care apare cam din ziua doi. O să vă măsurați aprtamentele cu piciorul, mersul furnicii, o să intrați in camera aia din care nimic nu se pierde, totul se transformă după ce faceți curat, emisiunile de cacao de pe la Antene sau Maruță de la Pro devin atractive, o să constați că stirile dimineții cu cele de la prânz sunt identice cu alea de la ora 5, doar Esca vine pe seară cu ceva noutăți. Idiotu’ ăla pe care nu-l înghiți, imposibil să n-aveți pe scară un specimen care corespunde cu descrierea, trece prin fața geamului și tânjești să-i adresezi o vorbă, una mică…ceva…să socializezi chiar dacă cobori sub demnitatea ta. E nașpa. Tot e bine că nu e carantină, eu în d-asta am fost și n-am depășit pragu’ ușii. Tu poți… tragi o mască pe figură, intră-n prima banca și…scuze, asta-i din alt film, te plimbi prin jurul blocului fără interacțiuni umane. Recomandarea specialistului: pileală, somn și conferințe la telefon. Chiar poți face video-conferință cu mai mulți participanți, inclusiv bețivi pupăcioși și scuipacioși, te pui pe povești la bericioaice și joci la tragere de timp.

Hai că se poate…încă puțin, vine căldura, scăpăm de virusache și ne reluăm monotoniile cotidiene. Parcă mă văd la o terasă cu halbele pline, la povești de „CUM MI-AM PETRECUT CARANTINA ȘI ALT SFÂRȘIT AL LUMII”

SĂNĂTATE ȘI AVEȚI GRIJĂ DE VOI…vă pupez…fără băluță

Becausethosemovesaresick 540eacb0b29ceccaf31c1ce923b05853

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: