Cronică de sărbătoare pascală

Gata!!! Am păpat ouțele, am păpat și mielu’…am gătat cu Paștele 2020.

Ce a mai făcut românu’ în zile libere de sărbătoare.

1 A făcut ce știe mai bine, adică scandal. Cred că e primul an în care la UPU-rile din țară n-au fost cazuri de îmbuibare cu drob, sarmale, trei turme de miei cu tot cu ciobănei, da-n schimb au fost d-astea cu bolovani și topoare-n cap, bâte pe cârcă pentru că, nu-i așa, bătaia e ruptă din rai. Cred că e primul an în care se umflă tărâța așa tare și-n mai multe locații din țară concomitent. Noi să vim sănătoși că vânătăile, ochii în zeamă și copcile trec.

2 Aproximativ 1000 de români au contactat Covid 19, suntem pe la 9242 de infectați per total. Nu-i rău, clar că nici bine, sperăm că se mai reduc și să vedem luminița de la capătul stării de urgență.

3 Dom’ manager Streinu Cercel vine cu o inepție cât institutul Balș de mare. Cică tre’ să-i închiză pe pensionarii +65 prin case sau „relocare instituționalizată”, separați de rude, cățel sau purcel pentru 12 săptămâni. Dacă stau singuri, să stea mai departe acolo, dacă sunt cu familiile, și la vârstele alea cam toți stau cu copii și nepoți, să-i mute prin hoteluri și pensiuni. Acu’ m-am prins de ce planul se numește „VACANȚA MARE”. Tre’ să recunoaștem că dom’ Cercel are umor…negru da’ tot umor se cheamă. Noroc cu dom’ președinte că a ieșit pe sticlă și a liniștit lumea. Apropo, care-i numele de familie, Streinu sau Cercel ? Înclin spre Streinu … e nașpa să te cheme Cercel.

4 Din ciclul de cărți miștocaro-educative din care amintesc volumele „Ebolica frumușica îți mănâncă măduvica” și „SARS-ărel muțunel te face la plămânel”, doamna Adriana Nicoleta Zamfir lansează „Virusel Coronel și aventurile lui pe pământul cel albastru și frumos”. Habar n-am ce zice-n carte, n-am auzit până acum de autoare, sunt tentat să o comand pentru că o să valoreze ceva peste o sută de ani, încerc să nu fac valuri și prejudiciu operei, da’ de titlu pot să mă iau că p-ăsta l-am citit. Ba nu…nu mă iau nici de titlu…aștept pe cineva care-mi poate spune o părere vis-a-vis de carte.

carte

O găsiți la 19 lei la editura „Numai Tu Poți”…clar…nu tu, numai ei…

BONUS. În noaptea de Înviere, fix la ora zero și două minute, o clientă a plasat o comanda la mine pe site, un polizor cu acumulatori care se livrează fără acumulatori și încărcător. Scrie pe site la detaliile tehnice da’ nimeni nu citește. Azi am sunat-o și clar că nu m-am abținut să nu o întreb cum dracu’, exact când clopoțeau DJ-ii pe la biserici, exact atunci s-a găndit să-și cumpere polizor. Mi-a spus că „m-a luminat Dumnezeu și mi-a îndreptat degetele pe tastatură către dvs”, normal, cu miștocăreală-n glas.

” – Vai doamnă, ce frumos…da’ Dumnezeu v-a arătat că n-are incărcător și acumulatori sau ați mers pe varianta crede și nu cerceta?

– Aoleo…nu…nu știam!!!

– D-asta v-am sunat…sigur a fost Dumnezeu dacă ați greșit comanda exact când învia unicul copil pe care-l are… și dvs stăteați pe net la cumpărături” SAH ȘI MAT!!!

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: