Sper că nu-s contagios

Sper că nu-s contagios

Sper că nu-s contagios

Sper că nu-s contagios, pentru că e clar că nu-s cu toate piesele-n căpăcică. Bun, că fac chestii de țâțâie lumea și dă dezaprobator din cap e una, da’ și singur cu gândurile mele îmi pun întrebări existențiale pe model „cercetător  britanic”, asta-i ușor spre grav. Am uneori niște conferințe interne cu dezbateri și înscrieri la cuvânt de toată frumusețea.

Azi mergând pe jos spre muncă, am salvat 12 melci de la impact iminent cu bocanc de trecător grăbit și mi-am pus întrebarea: oare câți melci am salvat și câte mealce, melcișoare, melcuțe, diferențiere statistică pe bază de sex. D-aci neuronu’ minion scotocitor, a scos dintr-un folder prăfuit o scriere ÎEB, adică înaintea erei bloghiste, scriere facebookistă de acu’… nici nu mai știu când.  Io-te colea refulare neuronală gravă.

Din ciclul „întrebări existențiale care-mi tulbură somnul”, azi am de făcut o reclamație în numele Asociației „Respect pentru Viețuitoarele submarine”, asociație care încă nu-i înființată da’ mă bate un gând pentru planu’ de pensionare. Am ajuns la concluzia ca noi desconsiderăm animăluțele submarine pe toate planurile posibile, inclusiv în scriere sau vorbire.

Exemplu: pentru găina avem corespondentu’ masculin cocoș, la pisică avem cotoi, mâț, pisoi, motan. La leu avem leoaică, lup-lupoaică și tot așa. Să-mi zică mie cineva, dacă știe un pește sau alt animal acvatic cu corespondent feminin sau masculin, după caz. Adică balena e balenă indiferent dacă e posesoare de ovare sau cuc…și eu aș fi ofticat pe temă. Să fiu balen și să-mi zică lumea balenă, să nu mă-nțelegeți greșit, e ok să fi balenă, fetelor, nu dați cu pietre, da’ trebuie o diferențiere. Dacă ești balenoi scoțian în kilt ești pierdut din start, confuzezi total și iremediabil. Și exemplele pot continua, scrumbie – scrumbiu, scrumbălau, sau cum? La belugă nici nu mai zic. Ba zic, belug, belugoi, belugos.

Avem și un revers al medaliei, mic, amețit da’ există. La căluț de mare ați auzit voi de iapă de mare? Alta și mai tare la care n-am găsit nici măcar versiunea de plural. Cegă cum e, să vă văz, cum se zice, cege, cegi, icre negre? Am un singur exemplu pozitiv și e din păsăret, „CUC”. Nu exista cucă și cred că d-asta noi bărbații am văzut, am exploatat oportunitatea și am inventat replica „mă doare la cuc” personificând cucu cu… exact, v-ați prins.
Încercați să vă imaginați doua foci țațe, mai de la țară așheeea. Și astea două foci se ceartă:

Sper că nu-s contagios
Foca 1 către foca 2 – Arză-te-ar focu’ !!!
Acu’ ce să-nțeleagă foca 2, foc d-ăla cu flăcari în apă și pe la poli, mai răruț, în schimb vecinu’ foc, animaluțu’ sexos și focos, cu pielea
fină, adică focu’, masculul focii, parcă merge o „arzătură” cu el. Săraca foca 2, nici nu știe dacă a recepționat o înjurătură sau niște urări de bine pentru o viață sexuală prosperă.
Racul din mine, conform semnului zodiacal, este răsculat pe temă și dacă găsiți voi un singur animăluț acvatic care să fie respectat din punct de vedere sexual, să-mi ziceți și mie, eu n-am găsit și am adormit cu întrebarea asta-n căpăcică.
Deci? Sunt șanse de vindecare sau tre’ să mă consolez cu ideea ?

Sper că nu-s contagios

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: