Adiooooo… visul frumos s-a terminat…

90

Aseară am pierdut două ore din viață și timpul alocat somnului, exact… m-am uitat la meci, Islanda VS România. Nu-s mare priceput da’ ca tot românu’ sunt expert în politică, fotbal și mai nou, virusologie. Acu’ fără glumă, nu tre’ să fi șef de promoție cu diploma și coroniță de la Academia Gheorghe Hagi ca să-ți dai seama că echipa noastră a fost varză și ne-au dat vikingii cu terenu-n cap. Ne-au găurit ăia poarta de trei ori, un gol anulat la limita offsideului și ne-au cam făcut mucii cravată. Aveau băieții ăștia o linie de apărare de patru „soni”, Blablasson, Fundașutsson, Gianticsson și încă un Son, măi frate, scuturile le mai lipseau… zid pe bune din beton armat, nimic n-a trecut de ei și parcă erau teleghidați de o entitate externă, se mișcau în tandem și nu știu dacă au făcut două greșeli tot meciu’. Eu cred că portaru’ islandez și poarta lui au fost suspecți de covid că altfel nu-mi explic distanțarea socială a romănilor față de ei. Tot respectu’ pentru o țară cu o populație ușor peste 360000 de locuitori, adică cam cât un oraș mai răsărit din România.

Spanac… trecem peste, asta e, atâta s-a putut, suntem proști la fotbal da’ excelăm la politică… tre’ să avem noi ceva calități… nu-mi vin acum da’ avem sigur. Nu-i ușor să te lovești de vlăjganii ăia, să alergi două ceasuri pe teren, presiunea mizei… alea, alea. Bă da’ faceți ceva cu comentatorii ăia de la ProTV că m-au scos din draci. Ziceai că se uită la alt meci. În viziunea lor, înainte de meci, islandezii au otrăvit fântânile, au ars recoltele, au mituit arbitrii și foarte important, au vorbit cu Thor de a făcut ăla frig și a înmuiat gazonu’ special să nu facă românașii tiki-taka. Zici că noi am avut o echipă de Messi și fraierică ăla de arbitru le-a pus bețe-n roate, le-a anulat douăj’ de goluri, le-a pus piedici pe teren, ba chiar a combinat niște pase cu adversarii. Băbăieți, terminați cu tâmpeniile, hai să recunoaștem sportiv că Islanda a fost peste noi cu cel puțin cinci clase, și nu d-alea făcute online, au avut o așezare impecabilă la care Emiluță n-a avut variante câștigătoare, punct.

Una peste alta… iar ne uitam la Euro calmi și nestresați, doar pentru spectacolul fotbalistic și o să ne doară la bașcheți cine câștigă… asta dacă se mai ține…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top