Therme – primul descălecat – 21.06

Therme – primul descălecat – 21.06

Therme - primul descălecat - 21.06

Therme!?!?! N-ai fost la Therme?!?!? Stați măi fraților, nu dați cu pietre, vorba unui prieten, n-am fost da’ am mai vrut să mă duc. Asta e, mea culpa, a fost nevoie de prieteni veniți de la 400 de Km. să ajung și eu la Therme, cam juma’ de oră de condus, asistat de Waze să-mi semnalizeze echipajele de poliție. Atâta s-a putut.

Sâmbătă am avut primul descălecat la Therme. Probabil că acest articol a-ntârziat câțiva ani, da’ v-am obișnuit deja cu chestia asta.

Să-ncep cu partea cea mai interesantă. O zi petrecută-n locație, de pe la 10 dimineața și până la 17.00, cu bilete de bossulan, două persoane fără alcool (nu vă speriați, sunt bine, doar că a trebuit să conduc), te duce la un 500 lei.

Buuun, deci vă spuneam că pentru mine, Therme era o clădire pe DN1, cum mergi spre București și te uiți spre stânga când ajungi pe la Prisma. Am ajuns acolo, o parcare ca-n US și hai să intrăm. Organizare ca la aeroport. Completezi chestii de pandemie și ajungi la casa de bilete. Noi am avut rezervări on-line.

Ne-a luat în primire o gagicuță, scanat coade de bare, alea, alea, luați d-aci ceasuri. Ceasurile sunt fix ca niște ceasuri stricate care nu arată ora. Niște chestii din plastic, cu un număr pe ele, ca ceasurile alea câștigate la punga de pufuleți. Dacă-l pierzi, am auzit că te costă 200 de lei și normal că m-am uitat chiorâș și l-am prins bine de mâna. Ceasu’ ăla-i cheia.

Cheia la orice. Cu ăla-ți deschizi dulăpiorul desemnat în care-ți pui catrafusele, tot cu ăla plătești la baruri și restaurante și tot cu ăla deschizi porțile dintre secțiunile locației.

Therme - primul descălecat - 21.06

Zona 1 – Galaxy – Zona special amenajată pentru pitici. E plină de tobogane și chițăieli de copii fericiți. Normal că m-am dat pe chestii p-acolo, dat fiind că am fost sâmbăta, chiar și cu capacitatea redusă la vizitatori, tot stai zece minute să te dai pe tobogane. Chiar m-am îmbrâncit cu o gașcă feroce de puștani între 10 și 12 ani, care au vrut să treacă fraudulos în fața mea. Nu vă râdeți că erau cinci bucăți cu uitături urâte. Dacă se lăsa cu scandal, mă refugiam în zona The Palm și ei n-au voie acolo.

Therme - primul descălecat - 21.06

Zona 2 – The Palm – Zona de adulți cu piscinoaie șmecheră, indoor & outdoor, cu bulburuci și căderi de apă, bar în apă și terasă. Undeva într-un colț, sunt trei bazine cu apă tratată. Prima-i cu sare, a doua cu… nu știu ce și mai e una cu… cred că ceva calcar ca la robinet. Cică te ajută la respirație, karmă și fiță. E cool de cool.

Therme - primul descălecat - 21.06

Therme - primul descălecat - 21.06

Zona 3 – Elysium – Mno, aici începe sângele să se albăstrească. Saune cu tematică, o-ncăpere cu cascadă, preferata mea. Stai sub jet de apă scăpat din tavan, din niște flori cu formă de cale, exact ca sub cascadă. E mă-sa zonelor de la Therme. Toate saunele au o tematică. La Amazon stai în 70 de grade și-ți cântă cocotieru’ la cap, la Alhambra parcă, stai în susur de muzică orientală și-n arome arăbești și cea mai tare, iadul pe pământ, sauna Bavaria, un fel de cuptor cu microunde, te faci ușor, la foc mic, cam de 90 de grade. Mă ardea aeru’ pe nări. Dacă-mi băgam un morcov… așa, și două frunze de varză pe chelie, gata puercu’ la tavă.

În zonele de papa găsești ce trebuie, parcă nu suficient cantitativ, da’ am mai băgat o prăjitură și am fost full.

Vă zic, merită o zi de relaxare la Therme. Și merită biletu’ ăla cu acces full în toate zonele și vă garantez că nu vă plictisiți. Recomand chiar chiulitu’ de la serviciu și venit în cursu’ săptămânii pentru evitat aglomerația la tobogane și la restaurante. Ai copil, nici o problemă, o să uite de tine… și tu de el. Important e să pleci cu al tău acasă.

Stăteam în proximitatea celui mai mare centru de profil din Europa și abia sâmbăta trecută am ajuns. Fraierică, ăsta-i cuvântu’ potrivit.

Therme – primul descălecat – 21.06

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: