Ce caut io în viața mea? – 04.01

Ce caut io în viața mea? – 04.01

Ce caut io în viața mea? - 04.01

Viața asta pe care o petrecem în pasul ștrengarului pe câmpul însorit al muncii.

După ce ne-am luat țeapă de la 2021 din punct de vedere zile libere și sărbători, adică am fost nevoiți să ne dăm cu maioneză la-ncheieturi, friptane nemestecate și alcooale pe ficați, totul pe repede înainte că mini vacanța de sărbători a fost doar un weekend banal și n-a fost rost de pierdut vremea, cât ai spune pește-n salată orientală sau la grătar cu roșii și condimente, garnisit cu vinuț alb și cartofi cu rozmarin, ne-am trezit pe 3 ianuarie, prima zi din viața de slujbași ai lu’ 2022.

Vă jur, nu știu foarte precis cum am ajuns la birou. Nu-mi aduc aminte mare lucru, cum am ajuns la mașină, dacă am înjurat în trafic, am doar frânturi cu colegii de muncă care mă mai loveau cu un „la mulți ani” și ceva vis-a-vis de a doua cafea cu lăptic. De prima nu știu mare lucru da’ am găsit o pată care-mi spune că a fost.

Viața-n câmpu’ muncii debutează cu cea mai sinistră zi de luni. Conform specialiștilor experți în căpăcele duse cu bidonu’ și cu sorcova, cică cea mai de cacao luni din an e de culoarea albastră și tot în ianuarie, blue mondey pe numele de scenă. Io zic altceva, că anu’ ăsta a fost ieri, pe 3 ianuarie.

Stau la birou, un ochi îmi plânge, celălalt doarme, mă uit la laptop ca curca-n crăci și-ncerc să par ființă inteligentă chiar dacă mă trădează băluța din colțul gurii. Undeva pe un perete am un calendar d-ăla vechi da’ cu mai multe luni și-l văz și pe Ianuarie. Și zic, dacă tot e luni de cacao, hai să mă stresez maxim azi și mâine mai vedem.

2022 are tot 365 de zile din viața ta, adică nu-i bisect. Avem din astea 105 libere pentru că-s weekenduri. D-aci rezultă că suntem legați în viața de birou 260 de zile. Hai să scădem concediu de odihnă, apropo, așa se numește el, io vin din concediu mai praf ca atunci când plec, ne rămân 239 de zile legați de glie.

Mai așteptăm pomeni de la BOR și stat după cum urmează:

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou – au fost în weekend
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române – e luni și e miștoc
22 aprilie — Vinerea Mare – e vineri și e și mai miștoc
24 -25 aprilie — Paște ortodox 2022 – e logic, doar luni furăm la cântar
1 mai — Ziua Muncii – normal, ziua muncii tre’ să fie sâmbăta… mama ei…
1 iunie — Ziua Copilului – e ok
12 iunie (duminică) – Rusalii, 13 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii – pică bine, acu’ să vedem dacă primim de la șefi
15 august — Adormirea Maicii Domnului – luni, e perfect
30 noiembrie — Sfântul Andrei – pică miercuri, legi cu 1 Decembrie
1 decembrie — Ziua Națională a României – vezi mai sus, pică joi, mai faci un vaccin și stai și vineri acasă, țop mini vacanța
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul – luni e 26, furi 50% din Crăciun

Și mai scoatem de la lucrătoare 9 zile. Rămânem cu 230 de zile de sapă. Zilele astea au în total 5520 de ore. Din astea, 2070 de ore din viața ta  le petreci la muncă. Dacă dormi 8 ore conform medicului de familie că așa-i bine pentru refacere, rămâi cu 1610 ore petrecute pentru suflețelu’ tău.

Vrăjeală ieftină pentru că mai faci o curățenie, te mai duci la o cumpărătură sau alte chestii, garantat rămâi cu 1400 de ore de frecat cotoiu’ sau împletit codițe cu prietenii. Trist frate, foarte trist. Când mă fac mare vreau să fiu înfiat de Elon Musk.

Și pentru că v-am „înseninat” ziua, vă urez tradiționalul

SPOR LA TREABĂ!

 

Ce caut io în viața mea? – 04.01

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top