Osu’ cotat la bursă – 03.01

Osu’ cotat la bursă – 03.01

Osu' cotat la bursă - 03.01

Os de animăluț, nu-i vorba despre moaște.

30 decembrie, io-n plin inventar, terminasem de pritocit la dibluri & alte chestii micuțe și mi-am acordat o pauză de fumat. Stăteam așa cu colegii, ne plângeam de milă și-ncercam să nu privim spre măreția showroomului plin cu chestii care ne așteptau cu numărătoarea.

Și atunci apare pata de culoare a momentului gri din viața noastră. Îl mai știți pe IT-istu’ nostru care la fiecare al 3-lea cuvânt folosit e cuvântul lupa sau pluța, rearanjați voi literele. AICI găsiți ceva șmecher să vă prindeți vis-a-vis de personaj. Omu’ nervos tare, tuna și fulgera pe un motiv de-mi trimitea neuronu’ la tratament la băi.

-Bă ce de căcat, să-mi bag… Ploieștiu ăsta se vrea oraș european, mâine-n 2022 și nu găsești un os de Doamne Ajută!

-Bre, ej’ nebun? Nu-ți mai priește sarmaua? Ai mâncat tot de Crăciun și pentru Revelion vrei ceva mai light, te apuci de ros la os?

-Vai de capu’ tău, habar n-ai, vreau să fac ciorbă de burtă.

-Aha… da’ burtă ai, da?

-Normal, bine că ești tu deștept și spiritual, da’ degeaba… lupa, lupa, lupa lupelor din Lupenia!!!

-Aha… da’ mai am o-ntrebare, nu d-aia-i zice ciorbă de burtă că-i cu burtă de ceva? Adică nu-i ciorbă de os, e de burtă și burtă ai, de ce te panichezi așa tare?

-Habar n-ai, dacă n-ai os îți bagi pluța-n ea de burtă bă, ce mama dreacu’, ai trăit sub o piatră? N-ai făcut și tu o ciorbă de burtă-n viața ta?

-Boss… nu… îmi cer scuze. Cartofi prăjiți, oo ochi și ceai cu pâine… și când intru-n bucătărie fac numa’ degete pe jos. Nu-s făcut pentru asta.

-Ascultă la fratilii tău, dacă vrei ciorbă de burtă și n-ai os, mai bine ridici steagu’ alb din prima, nici nu merită încercat, mai bine fierbi un burete de vase că-i același lucru.

-Bine bre, nu trage-n pianist, face și el ce poate. Și zici că n-ai găsit os, adică românu’ nu poa’ să treacă-n 2022 fără pașaport de os. Stai așa că te rezolv.

Și-l sun pe tatăl meu adoptiv, expert antropolog și mama tuturor cățeilor fără stăpân. Cunoaște omu’ toate carmangeriile pe o rază de 50 km în orice direcție. Vorbesc și-mi spune o locație unde a vorbit el și ne rezolvă. Pleacă IT-istu’ meu și primesc mesaj cu urale și fericire, avea os și nu orice, d-ăla bunu’, articulație de vacă că cică aia-i mama ciorbei de burtă.

Mă rog, trece faza, trecem inventarul și plecăm la Revelion. Prietenul meu specialist în oale, ingrediente și bucătăreală, ne anunță solemn că pe 31 o să avem ciorbă de burtă-n meniu. AICI alte minunății făcute de el. Io spiritual tare:

-Auzi, da’ avem os?

-Normal, altfel îți bagi lupa-n ea de ciorbă de burtă. Am d-ăla bunu’, articulație de vacă. L-am comandat cu o săptămână înainte că altfel nu găseam.

Băbăiatule, de sărbători osu’ de vită, marijuana și petardele se vând pe sub mână și-s cotate la bursă.

Mno, e clar că au terminat școala de bucătari în același loc și șefi de promoție. Vă las AICI rețeta de ciorbă de burtă, să vedeți cum se face regulamentar. Apropo, ce ne-a rămas am luat acasă-n peturi de apă plată, chiar contează osu’ ăla fiert preț de patru, cinci ore.

Osu' cotat la bursă - 03.01

Osu’ cotat la bursă – 03.01

5 thoughts on “Osu’ cotat la bursă – 03.01”

 1. In alta ordine de idei… 😇 as avea o catelusa maidaneza…un pic mai mare decat un pechinez…nu ajunge pan’ la genunchi… crezi ca ai putea sa-l rogi pe tati tau sa-i gaseasca o familie?
  E super cuminte… i-a murit stapanul…
  E foarte cuminte, repet si emotiva…plange la propriu si se lipeste de om ca scotch-ul…
  Asigur deplasarea…hrana pe o luna… e vaccinata si deparazitata…a fost dusa la un centru si cei de acolo o numesc Lebaduța…
  ( asta ar fi una din rezolutiile mele pe anul asta … fara suparare… si daca nu se poate nu se poate)
  Cat e Bucurestiul asta de mare nu am gasit pe cineva sa o ia…bine… nici ”prieteni” nu prea mai am…
  Poate dai tu sfoara in ”tara” ta … nu acum …nu e graba…cand vei putea…
  Nu o lua ca o obligatie…nici nu-mi doresc asta … pur si simplu vreau sa fac o fapta buna…
  Apropo… nu te-am uitat cu detaliile pentru carte… doar ca mai dureaza putin
  Pana atunci Un an bun! Si cauta si filmul cu acelasi nume…
  😃

  1. Haba, haba, ce miștoc, genul de mesaj pe care-l vrei la-nceput de an, când ești juma’ adormit la birou, în ianuarie timpuriu, fără perspective apropiate de chef.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: