Plătiți oștenii mei! – 18.01

Plătiți oștenii mei! – 18.01

Plătiți oștenii mei! - 18.01

Plătiți oameni buni! Cum ce?!? Tot! Plătiți, nimic nu-i moca, marcă banu’ și nu comenta. Te-ai născut pentru asta, horoscopul are o singură zodie pe tot anu’, zodia plătitorului. Te crezi capricorn cu ascendent în fecioară de foc, total eronat. Ești capricorn cu ascendent secundar în ce vrei tu, ascendent principal în plătitor.

Totul a-nceput în momentul când s-a schimbat anu’ și am iar de plată pe la taxe și impozite. Enumeram în gând că „100 de lei la primărie, 150 la prefectură, 215 asociație de proprietari, la stat contabilitatea știe” și mi-am dat seama că-s un bun mobil generator de fonduri. Mobil că mă mișc, o să vedeți că la un moment dat deveniți bun imobil și tot generator de fonduri.

Încă de la conceperea ta, bine, nu a ta neapărat cititorule de piuituri.ro, de la conceperea anumitor persoane, sunt cazuri când asta s-a-ntâmplat în urma unei tranzacții bănești contra servicii. Respectiva persoană a venit pe lume în urma unei plăți. Dar astea sunt cazuri, sper eu rare, nu le băgăm în prezenta disertație și chiar dacă au bani pe fond le putem trece la cheltuieli indirecte. Adică plata a fost pentru acele servicii, nu pentru tine. Tu ești un accident.

Te naști și exact în momentul ăla cineva plătește pentru tine. Mai precis, înainte să vezi lumina zilei tatăl tău cu mama ta licitau pe la doctori și asistente. După ce te-ai născut ai devenit principala sursă de cheltuială a familiei tale, depășind chiar și statul. Ce? Nu crezi? Vezi cât e baxu’ de pempărși și mai discutăm.

Chestia asta se menține până-ți termini studiile și te trezești dezorientat pe câmpu’ muncii, posesor de o mândrețe de rată la bancă pentru apartament, probabil și una la mașină dacă te ține remunerația. Poate că un copil sau doi pentru care plătești exact cum au plătit părinții tăi pentru tine. E ok, trebuie considerată o investiție, ajung și acolo.

Acum e momentul când te trece statu’ la el pe răboj și te face la bani într-un mod finuț de-l umple de invidie și pe Nuțu Cămătaru. Ăștia fac și chestii să te prinză cu amenzi AICI. Ești pe picioarele tale și-ți dau o veste de cacao, mai ales că ieri când am scris articolu’ ăsta a fost blue mondey și hai să vă scot din draci acu’, fără alte articole belicoase pe durata lu’ 2022.

Plătești tot timpu’, 24 din 24 scoți bani din cont, în somn, treaz, dimineața, la prânz, seara și noaptea. Ești cea mai profitabilă entitate. V-ați trezit și vă spălați pe dinți, consumați deci plătiți. Plouă afară, plătiți apa de ploaie care vă spală casa și curtea. Dormiți și vreți confort, perfect, plătiți.

Sar banii din voi în orice secundă. Te duci la cumpărături și da, o poți considera investiție, corect. Probabil că-ntr-o țară civilizată plata TVA chiar e o investiție, la noi îl plătești să vezi la știri un baron local care-și ia trei ani cu executare și iese după un an și ceva mărunțiș, la un prejudiciu de câteva milioane de euro. Apropo, cât stă la zdub, probabil la cinci stele de Dubai, tu-i plătești hrana și cazarea că aia cu munca în folosu’ comunității nu știu cât de tare se aplică în cazurile astea.

Ajungeți la pensie și nu se schimbă nimic, plătiți cu drag și spor în continuare. Vine vremea când din bun mobil te transformi în bun imobil, cam nouă ani după normele actuale. Ești cazat pe parcela X, lotul Y, din cimitiru’ Z. Credeai ca-i scăpat? Nup, plătiți redevența, mă rog, nu voi, moștenitorii. Cu alte cuvinte te transformi în cea mai bună entitate plătitoare imobilă și cu număr de inventar. Nu deranjezi pe nimeni, doar plătești. Nasol e că atunci nici nu mai produci nimic și dacă n-ai finanțare externă, probabil că ajungi literalmente la gunoi cu semn de biohazard pe el.

Ești cel mai bun centru de profit inventat de societate. Vă las aici un link pentru taxe și impozite, poate prindeți reducerea aia de-nceput de an. Oricum tre’ să plătești, măcar să fie mai puțin.

Plătiți oștenii mei! – 18.01

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top