Popa cel mai bun angajat – Top 10 motive

popa 10 motive


Popa cel mai bun angajat – Top 10 motive

Cea mai bună și prosperă afacere care n-a ținut cont de vremuri, că a fost război, că a fost pace, molimă sau sănătate, pe ploaie sau secetă, pe orice axă socio-politică, a fost BOR. Mă refer strict la noi în țară. Și atunci când popa a fost d-ăla pe bune, cum scrie la instrucțiunile de funcționare și-n job description, de s-a ridicat împotriva regimului sau șefilor îmbuibați de la București și s-a lăsat cu mazilire, a făcut BOR-u’ ca să fie bine și l-a transformat pe respectivul popă în brand comercial de succes. Vezi brandul Arsenie Boca pentru că asta e la momentul ăsta. De la Revoluție încoa’, pe toate ramurile politice și economice s-au perindat cam toate partidele „made in Romania” și imediat cum venea alt șef la oricare din ministere, prima replică era aia pe model meseriaș faianțar „hm… cine v-a lucrat aici?”. La prima conferință de presă în orice frază se folosesc cuvintele „moștenire grea” , „datorii”, „sistem învechit”, „încercăm da’ nu promitem” , d-astea. L-ați auzit voi pe popa X-ulescu, proaspăt absolvent de teologie, stagiar și repartizat la Cuțupendii din Deal că se plânge de găurile din acoperișul bisericii sau de greaua moștenire lăsată de ultimul popă? Nu, exact, despre asta-i vorba. Popa nu se plânge, popa se descurcă, popa se transformă în orice este nevoie prin parohie. Sistemul sanitar e la pământ, sistemu’ juridic greoi, sunt probleme peste tot și prin toate infrastructurile, mai puțin la BOR. Nu contează dacă ești credincios sau ateu, dacă dai cu pietre după popa care ți-a ștampilat lavabila proaspătă sau deschizi șampania aia bună când vine cu … cu ce vine el că nu-s pregătit pe temă, un lucru e cert, e angajatul model și cu rezultatele cele mai bune. Poate că o să mă-njurați da’ cam am dreptate, popa e un angajat model, un centru de profit, celula de bază a BOR-ului. E băgat în tot și toate, vrei botez, țop și popa, vrei dezvelit de statuie, hop și popa, popa sfințește mașini, case de marcat, pufulețării, absolut tot trece pe la popă.

Top 10 demonstrative că popa e bad ass.

  1. Popa e cel mai bun organizator de festuri. Sfânta Parascheva Fest a adunat în 2017 un număr aproximativ de 230000 de credincioși, depășit doar de  Untold-u’ din 2019 la care au fost 372000 de plătitori de bilete în patru zile de concerte și Neversea 2019 cu 240000 de oameni, tot în patru zile de concerte. Pe 2020 a fost cel mai tare fest, în primul rând că a fost singuru’ și-mi pare rău că nu găsesc un număr aproximativ de participanți. Deci? Popa știe cu organizări de concerte fără să-l aducă pe Armin Van Buuren. Jenant pentru artiști e faptu’ că sunt concurați de o mână de oase care nu mixează nimic.
  2. Popa e-nceputu’ și sfârșitu’, adică botezu’ și-ngropăciunea. O să zici „bă da’ poate că nu vreau” și eu o să-ți răspund cu „io-te d-aia nu mai plouă”. Ce să-ți zic, de parcă atunci când ești o icră de câteva luni ai drept de veto să nu te botezi. Nu depinde de tine frățiuer, se găsește un naș care vrea să declare public că se leapădă de satana. Așa și la înmormântare, nu decizi tu, e o babă prin familie care știe cu locu’ cu verdeață și hop popa la capu’ tău. Apropo, am articol de când am fost naș de botez ultima dată, e aici.
  3. E cea mai rebelă persoană cunoscută și am dovezi în acest sens. Ești membru într-o bandă de motocicliști sau de haiduci din Codrii Cosminului, te dai outlaw și fluturi steagul sudist, pistol cu apă. Popa ăla de la Constanța a făcut pipi cu boltă pe autorități și pe măsurile de combaterea scârbei de covid. A organizat niște boboteze cum a vrut pana lui cu amendamentul „dacă iei covidu’ și mori, e ok, așa a vrut Dumnezeu”. Mai nou am citit ca a murit un bebeluș la botez și io-te ce scrie un site de profil la care n-am găsit detalii despre acționari da’ garantat e și popa p-aciulea. Evaziunea fiscală cred că popa a inventat-o, așa că mai ușor cu rebelismu’ din cap, masteru’, god level și locu 1  cu felicitări la ilegalități e tot popa.
  4. Popa e cel mai bun oftalmolog din toate timpurile, știe să jongleze cu ochiu’ dracului al dracu’ de bine. Banu’ drămuit de popă e înzecit, pitit, spălat, tuns și frezat de zece mii de ori mai bine ca oamenii ăia care-și tocesc coatele prin facultatea aia din București cu bilă pe ea. De fapt orele de religie din școli sunt un fel de ore de management bancar mascat da’ nu știți voi să apreciați. Pentru un bugetar umil, popa se descurcă foaaaaarte bine. Lupul de pe Wall Street face plici de invidie dacă aude de lupu’ din Dealul Mitropoliei. La mine-n cartier e un popică care inspiră milă și are un look mai pe sărăcie și evlavie. Asta până să-l văz că coboară dintr-un 4X4, nu mai știu dacă Land Rover… hai să nu zic cu păcat, oricum, un jeep-an. De popa level șef mai bine nu vorbim.
  5. Popa are scuze pentru orice… de fapt are o singură scuză „așa a vrut Dumnezeu”.
  6. Popa lider militar. Voi nu realizați da’ popa chiar are o armată cu capacitate de mobilizare rapidă. Ce-i drept trecută de prima tinerețe, poate și a doua, da-i rezistentă și fanatică. Atențieeee, stagiatura a făcut-o pe timpurile cruciadelor, nu jucărie!!!
  7. Popa e cel mai docil și supus angajat, ascultă de șefi și îi pomenește-n rugi de sănătate zilnice. Am fost eu la niște pomeni și popa prestator din locație zicea de Danuț cel Fericit în context cu sănătatea și bunăstarea… de fericire nu e cazu’, se subînțelege.
  8. Popa e ghid turistic, psiholog, prelucrător prin așchiere, tâmplar (obligatoriu… așa se obțin puncte la level), medic virusolog sau stomatolog, pompier, rezolvator… are tot ce-i trebuie și dacă nu se descurcă într-o problemă, sigur găsește un băiat priceput prin parohie, este cel mai descurcăreț angajat.
  9. Are cel mai mișto slogan ever „să nu faci ce face popa, să faci ce zice popa” și s-a scos basma curată din orice.

popa

Legenda spune că popa e și om… chiar sunt popi care mai înainte de toate sunt oameni și pentru asta-i respect. Din păcate sunt prea puțini să spele o rușine atât de mare. Pentru ei am păstrat punctul 10, de la 10 cu felicitări și îi asigur de simpatia tuturor oamenilor, indiferent de apartenența religioasă.

Deci? Ce ziceți? Este popa cel mai bun angajat ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top