Gogosi administrative cu rahat

Anu’ trecut, in decembrie, prin traficul sufocant, inchiderea de an si cumparaturile de sarbatori, a patruns un zvon. Cica dom’ primar al Ploiestilor, impreuna cu Consiliului Local, se stransera la sfat cu ganduri marete de rezolvare a celei mai dodoloate problema administrativa oraseneasca pe care o avem de la Revolutie incoa’, parcarea masinilor in urbe. Pe vremea lu’ Cescaru, romanu’ statea la rand  sa-si cumpere masina, finalul de saptamana era limitat la condus pe baza numarului de inmatriculare, stiti…cu sot si fara sot si oricum, procentajul posesorilor de Dacioara era destul de mic. Dupa Revolutie, problema relativ mica a-nceput sa se umfle an de an si ne-am trezit in 2020 cu un oras sufocat de masini, certuri si batai pe un loc de parcare. Cei care au defilat prin primarie n-au reusit sa tina pasul cu setea si pasiunea ploiestenilor pentru masini si chiar daca au facut locuri de parcare, oricum nu au fost si nu sunt suficiente. Partea proasta e ca nici viitorul nu-i prea fezabil din punctul asta de vedere.

Cum spuneam, mai intai a adiat un zvon pe care nu l-am crezut, da’ de doua zile am aflat ca e realitate pura. Are si numar, este Hotararea bla, bla 521/2019 cu privire la infiintarea, atribuirea bla,bla locuri de parcare in Ploiesti. Am zis „laser frate”, taci ca se rezolva chestii si sa vezi armonia dracu’ intre vecini, panselute, unicorni si mult roz. Dupa ce am inceput lectura documentului, mai intai a aparut o lacrima, apoi o durere difuza in capacica…si m-am oprit ca riscam o depresie totala si remediabila doar cu tratament mult si costisitor. Io-te ce hotarasc oamenii astia:

1.”In parcările de domiciliu, rezervarea locurilor de parcare se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare apartament/spațiu cu altă destinație decât cea de locuință, la tariful stabilit prin Hotărâre a Consiliului Local sau tariful licitat, cu excepția persoanelor care dețin garaje, pe domeniul public sau domeniul privat.” Sa mori tu!!!! Adica zici ca vom avea toti loc de parcare,ha? Daca arunci o privire la Registru’ Auto si calculezi amprenta la sol a unui automobil de dimensiuni medii si inmultesti cu numarul de masini din municipiu, scazi ce-ti da din suprafata locurilor de parcare pe care le avem deja , fara a prejudicia spatiul verde si trotuarele, sa vezi minune…probabil ca Ploiestiul o sa fie cam cat Londra sau Viena. Exagerez clar…da’ m-as risca la un calcul. Ca sa fiu mai exact, hotararea incepe prost si utopic da’ sa mergem mai departe.

2″In situațiile în care numărul de solicitări depășește numărul de locuri amenajate în parcarea de reședință și de domiciliu sau când unul sau mai multe locuri sunt solicitate expres de mai mulți locatari, atribuirea se va face prin licitație publică. Prețul de pornire al licitației îl reprezintă tariful de bază stabilită prin hotărâre a consiliului local.” Mno…hai sa va zic un secret, situatia de mai sus se aplica la un numar de … toate locurile, ce mama naibii fumati in sedintele alea?!?!?! Hai sa ne imaginam licitatia: „Licitatia pentru locul de parcare numarul 567342537452 incepe in cinci minute. Participanti sapte  locatari din proximitatea locului de parcare si noi cei mai marinimosi dintre pamanteni, angajatii Primariei Ploiesti, fixam pretul de plecare 150 lei pe an, pentru ca locul este in zona zero, e cu capu’ spre rasarit, primavara  se alinieaza perfect cu Mercur si indica Steaua Polara cu partea din stanga. Cine da mai mult?” Pe bune?!?!?! Suna a bataie de joc. Bun, se termina licitatia in care castiga ala de la trei cu BMW, ca lucreaza la o multinationala si e plin de bani, da’ acu’ ce facem cu cei cinci loganari, miniburghezu’ cu Skoda si cu nea’ Caisa posesor de Ford care si-a vandut un rinichi sa-si plateasca ratele, ha? Ii dam afara din oras?

3.”Procedura de atribuire/licitație se va organiza individual pentru fiecare loc de parcare situat în parcarea de reședință și de domiciliu.” Adica…o sa fie o investitie de viitor pe modul „parcarea n-a fost a stramosilor mei, n-a fost a mea si nu-i a voastra, e a urmasilor vostri si a urmasilor urmasilor vostri”. Pana ajungi tu sa te licitezi e posibil sa nu mai traiesti…pe cale naturala ca ai implinit varsta sau de la tetanosu’ obtinut de la sabia aia infipta-n spate de catre vecinu’ cu disputa pe locul de parcare. Daca luam in consideratie si dreptul de contestatie… nu o sa mai avem nevoie de locuri de parcare, atunci apar masinile zburatoare si o sa le tinem la pervazu’ geamului de la dormitor.

4.”Locurile de parcare din parcările de reședință și de domiciliu vor fi atribuite/licitate numai după amenajarea, semnalizarea verticală și orizontală și numerotarea acestora de către Societatea Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L.” Astia chiar ne cred cu ciunga-n par si muc la nas. E vorba de acelasi SGU pe care l-am asteptat o luna sa-mi taie un copac din fata blocului care statea sa cada pe masini sau mai rau, pe cineva? E acelasi SGU care se ocupa de administrarea cimitirelor si tre’ sa asfalteze unde-s ai mei cazati? Noroc cu Sherman, Dusterelu’ meu drag, o mandrete de masina care nu ma lasa-n namol. Apropo, SGU-ul stie ce tre’ sa faca? Ei au fost intrebati daca au potenta tehnico-materiala pentru proiect?

Am mai aruncat un ochi la capitolu’ amenzi si atunci a-nceput sa-mi fileze o lampa si am renuntat. Poti sa-mi zici Toma Necredinciosu’ , Gica Contra da’ la mine chestia asta e un bullshit total. Si totusi…care-i smenu’? Va zice „fratilii” vostru ce-i trece prin capacica. Primo: anu’ asta sunt alegeri si cam tre’ sa faca ceva. Tre’ sa recunosc, gaselnita-i geniala, a fost la nivel de zvon si deja s-a infierbantat mintea membrului de asociatie de locatari. Apoi apare o hotarare plina de lacune si utopii, da’ e un pas inainte, nu? Secundo:Primaria castiga pe toate planurile, incaseaza abonamente, incaseaza amenzi, justifica Politia Locala si, nu-i asa, FACE CEVA PENTRU CONTRIBUABIL. Daca-ti arunci privirea pe documentele pe care tre’ sa le depui, o sa vezi acolo ca unu’ din ele e dovada platii impozitelor locale, logic, normal si fara comentarii  da’ tot Primaria castiga.

In rest, din punctul meu de vedere e gargara de la A laZ. Trebuie sa cautam eticheta Primariei Ploiesti si sa-i vedem termenu’ de valabilitate…am un sentiment ca expira pe 7 iunie, poate chiar mai devreme…ca-i Made in China asta nu mai mira pe nimeni.

 

IMG 5636

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: