Planetele fotbalistice aliniate dupa ASTRA GIURGIU

Daca un articol de zial on-line incepe cu „SENZATIONAL”, „MINUNE” sau „EXTRAORDINAR”, e clar ca trebuie mototolit virtual si aruncat in recycle bin. Postacu’ a facut scoala la OTV, clasa „Dan Diaconescu – in direct” si valoarea scrierii este aproape sau egala cu zero barat in patru. Si totusi mai primesti cate o teapa virtuala atunci cand esti pe pagini mai serioase sau chiar pe pagini de duzina , titlul e asa frumos coafat incat te uiti, constiend fiind ca e prosteala, da’ din amuzament sau curiozitate de baba arunci un ochi.

Ieri, un coleg  imi atrage atentia asupra unui titlu de pe GSP.ro

Astra e cea mai eficientă echipă din Europa! Giugiuvenii le-au luat fața granzilor Liverpool și Juventus!

poz1

Normal ca am click-ait sa vaz cum dracu’ am trait asa in ignoranta. Tre’ sa recunosc, GSP-u’ doar a comunicat o statistica facuta de CIES Football Observatory, habar n-am cine-s astia, da’ m-am documentat putin si vaz ca asta fac ei, statistici fotbalistice. Cred ca si cei de la GSP au belit ochii de doua ori pana la redactarea articolului in cauza.

https://football-observatory.com/

Si aflam ca:”Astra Giurgiu e peste Benfica, Liverpool și Juventus în ierarhia eficienței alcătuită de CIES Football Observatory. Paradoxal, Chindia, locul 114, e a doua în L1 și stă mai bine ca Barca, Real, Man. United, City sau Bayern.”

poz2

Adica…nu numai Astra Giurgiu e de „haur”, inclusiv Chindia (cum care Chindia?) e mai fezabila ca Barca sau Bayern. M-am frecat la ochi, am verificat data sa nu fie 1 Aprilie, am cerut parerea unui coleg mai tanar cu privire de vultur si…da, e pe bune, asa scrie. Io ca prostu’ ma uit la campionate externe cand am aciulea in Romanica echipele cele mai tari.

 

poz3

Stati sa vedeti cu au facut astia clasamentu: „Unele statistici pot genera ierarhii la care nu te-ai fi așteptat niciodată. Este și cazul celei care evidențiază eficiența echipelor de club din 31 de campionate reprezentative ale Europei. CIES Football Observatory a alcătuit-o comparând media punctelor pe meci obținute de acestea și media punctelor pe meci ce era de așteptat s-o obțină. Aceasta din urmă determinată în baza unui model statistic ce ține cont de posesie, de numărul șuturilor expediate, primite și de distanța de la care s-a tras, date oferite de InStat. ”

Ei ?!?! V-ati prins de formula de calcul? Simplu…media punctele obtinute supra sau minus…sau plus…sau pana mea, media punctelor pe meci asteptate…sperate, totul cu nu stiu ce     suturi expediate, primite…distante, Mercur retrograd, cotele  apelor Dunarii si ce tip de cafea a baut Putin in dimineata statisticii…simplu. Daca parcurgeti articolul d-aci

https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/astra-e-cea-mai-eficienta-echipa-din-europa-giugiuvenii-le-au-luat-fata-granzilor-liverpool-si-juventus-588804.html

o sa mai gasiti chestii de genu’ Dinamo si Sepsi sunt peste Real Madrid si Man. United si pe stanga paginii, reclame la medicamente…logic si corect.

poz4

 

In concluzie, „mucles” si fara comentarii belicoase la adresa echipelor din Liga 1 ca d-asta merg prost jucatorii la Nationala. Si mai terminati cu Premiere League si Primera Division ca-s de toata jena, fotbalul traieste, creste si  straluceste pe ritm de Miorita in triunghiul Giurgiu, Targoviste, Bucuresti. Joac-o p-asta Messi si sa faci plici de ciuda, Alibeg e mai tare.

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top