Astăzi e ziua ta…şi a lui…şi a…

De ceva vreme-ncoa’ nu poţi sa nu observi un trend vis-a-vis de zile omagioase. Pâna acu’ aveam ziua de naştere şi maxim doi, hai trei sfinţi că dacă ai în buletin şi „Marian” din start sunt doua zile de făcut cinste. Mai sărbăutoreai de Crăciun, Paşte, ziua Românicii şi Revelion, da’ cam atât. În martie se mai produce un cutremur prin bugete, de ziua femeii, perioada aia 1-8 Martie cu avanpremierele Valentine’s Day şi autohtonul Dragobete din februarie, da’ acu’ chiar le-am epuizat pe toate. Greşiiiiit!!!

-Ai căţel? Nasol…dai de băut şi nişte crănţănele uscate pe 26 August…şi apropo, e zi internaţionala.

-Ai pisică? Să-ţi trăiască felina!!! 7 August tre’ s-o ierţi când sparge prin casă şi să nu comentezi la zgâriat…de parcă-n restu’ anului nu-i la fel. Nota Autorului- a se observa ca ziua pisicilor este inainte de ziua câinilor şi-s ferm convins că ele au ales data…ce, te pui cu pisica?

-Şoareci avem toţi, ei bine…au şi ei ziua lor în care tre’ să-ţi legi pisica, să le dai liber acces la frigider şi la un dans pe masă. Cică e pe 4 Aprilie.

-Avem zile pe meserii, de la pompier, doctor, miner, pufuleţar şi pâna la vidanjor, prelucrător prin aşchiere…meserie pe cale de dispariţie şi înghiţitor de săbii (pe bune, e în ultima sâmbătă din februarie). Acu’ câţiva ani, mă trezesc cu doi baieţi la uşa, în salopete şi cu mături pentru autenticitate.” -Bună ziua. – Bună ziua. -Stiţi, azi e ziua gunoierilor. -Hai să trăiţi şi la mulţi ani!!! – Ne gândeam că…poate participaţi cu ceva…pentru băieţi, o mică atenţie de ziua lor. – Da’ baieţii stiu ca acu’ trei zile a fost ziua mea? Mă…un mesaj n-aţi dat, de cadou nici pomeneală” Au clipit de doua ori, mi-au urat printre dinţi un „la mulţi ani” total neconvingător şi au plecat.

-Staţi aşa ca n-aţi văzut nimic. În a treia sâmbată din ianuarie, în US se sărbătoreşte „Ziua schimbului de supe” în care habar n-am ce tre’ sa faci…probabil…schimb de supe intre vecini.

-Pe 2 ianuarie este Ziua ridicării catargului. Normal că ma gândesc la prostii…după beţivaneala de sărbatori, cam pe două ianuarie mai vezi catarg sculat.

– 20 Ianuarie-Ziua constientizării pinguinilor, zi internaţională care probabil, în ţări pinguinless, prostu’ satului joacă rol de pinguin şi ceilalţi dau cu pietre pana-i iese conştiinţa pe nas.

-Imediat după pinguini, pe 21, avem Ziua aprecierii veveriţelor…şi daca nu m-ar duce iar mintea la măscarii, aş spune că tre’ să scoţi veveriţa la restaurant, la fiecare cinci cuvinte să apară-n conversaţie „ce tare esti tu măi veveriţă dragă”, „trăiască neamu’ tău de veveriţe fezabile” etc…să se simtă veveriţa apreciată.

-6 Februarie e Ziua falimentului personal şi a pierderii locului de muncă…dacă mai ai cu ce să sărbatoreşti…mă rog, cât poa’ să coste o funie şi un săpun…

-Habar n-aveam ca pe 4 Mai e ziua Star Wars şi ma dau mare fan.

-Pe 13 Mai e Ziua săritului ca broasca…internaţională…p-asta chiar aş obliga lumea să o respecte. Vă imaginaţi un meci de fotbal? Sau o slujbă la biserică?

-Pe 28 Iunie, ziua bloggerului de geniu, adică de ziua mea, se mai sărbătoreşte Ziua constantei tau=2pi …ha? Tre’ să ies la o băută cu tau şi două pi…

Şi tot aşa… La o aruncătură de privire, dacă eşti doctor-inginer, pompier in timpu’ liber, cu apucături de cărturar,te cheamă Ion Marian Constantin şi eşti posesor de câine, pisică, antilopă gnu… veveriţă nu-i nevoie ca scoţi la restaurant una de pe stradă, ai toate şansele să stai în alcool tot anu’. Hai LA MULŢI ANI!!!

P.S. Io-te sursă cu năbădăi     http://calendar.city-star.org/worlddays/ro/c2/1

 

funny birthday wedding anniversery cakes art pics https3A2F2Fi.pinimg.com2F736x2F872Fcf2F2c2F87cf2c397ccffb46ec631c1b9302f411 funny birthday cakes best birthday cake

 

 

1 thought on “Astăzi e ziua ta…şi a lui…şi a…”

  1. Pingback: Vlad VS Vlad - 17.06 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top