Știrea care ne tâmpește

Ieri sau alaltăieri, niște vietnamezi au mâncat un câine. Știu, nu-i o știre wow, vietnamezii probabil că mănâncă-n fiecare zi friptură de câine, da’ dacă ăștia sunt localizați în Românica plai de dor și câinele este accesoriu la o gospodârie și răspunde la „cuțu, cuțu măi Lăbuș”, asta e o știre de ciufulit neuronu’ funcțional. Acu’ e de-nțeles la mama lor acasă, da’ la mama noastră nu-i politically correct. Incercați să vă imaginați în India, primiți cadou o vacă, ce facem cu ea? „O păpăăăăăm!!! ” sunteți tentați să spuneți, nț…nu bun că vă omoară ăia cu pietre. Așa și-n cazul ăsta, numa’ că-i cu vietnamezi…și cu cățel…și la Gilău.Cluj.România. Normal că am o curiozitate de babă cu intrebare legată de ea. Cică canisbalii aia (din latinescul „canis”și „balii „…care nu știu din ce vine…probabil bale…bălești la ceva, de poftă) lucrează la o fermă de pui, adică…pui…carne de pui, oua, că puii ăia nu-s fătați, adică au papa bun la dispoziție și totuși au preferat câinele. Cam cu câte căcaturi injectează aia puii de nu prezintă interes culinar nici măcar pentru îngrijitori sau cam cât de gustoasă e carnea de câine de nu dai carnii de pui notă de trecere? Am niște maidanezi pe stradă…parcă-i privesc cu alți ochi acu’…

Cică un tânăr cu origini și trăsături asiatice, a fost bătut și scuipat la metrou în București de către suporterii unei echipe de fotbal. Dat fiind că vorbim de suporteri d-ăia spălați pe creie…adică nespălați, că n-aveau pe ce, nu e nici o mirare asupra comportamentului și nici etnia victimei nu cred că a contat prea mult. Ei au intrat în metrou și aveau de ales între cuplul de pensionari care-și studiau cupoanele de pensie, gorila cu ceafa lată da’ s-au prins repede că-i de la ei din gașcă…băiatu’ ala mai sfios și tăcut, un aurolac care tocmai o intona p-aia cu „mamelor din lumea-ntreagă” și asiaticu’ full de Coronavirus. Normal că l-au ales pe asiatic și-s ferm convins că au fost foarte mândrii de ispravă, că au rezolvat chestii medico-sociale. Acu’ asteapta să-i sune Iron Man să-i angajeze in Justice League, sau măcar Arafat cu un post în ministeru’ de resort.

Un localnic din Prigoria Gorj e tare mândru că la ei în comună se afla primul român cu coronavirus și că „i-am depășit și pă moldoveni, gorjenii au vrut să fie primii”. Personal pariam pe Videle-Teleorman dar nu mi-a iesit premoniția. Oricum, sunt cu ochiu’ pe știri să văz când se sinucid moldovenii de ciudă, cănd o să-nceapă jalea în Banat că nu mai  e „fruncea”, dobrogenii au cinci vapoare pregătite să plece spre China ca să aducă d-aia bună, nedistilată de italieni, de București nu mai zic nimic…asta e, suntem praf și Prigoria rules!!!

PSD este speriat de Coronavirus și a anulat CEx-ul de azi și congresul de mâine…păcat…mare păcat…

La 6 din 49 e report dodoloț, cam un băț și jumătate de euroi…cănd am scris băț m-am gândit la ditamai bâta de baseball. Eu v-am spus că de când cu carantina asta citesc toate căcaturile.

Avem știre de la BOR. Gata cu pupatu’ la icoane, gata cu imbrțisări între enoriași și dacă vrei împărtășanie, tre’ să aduci lingurița d-acasa…că vinul oricum îl aduceai. În comunicat se spune clar  „Menționăm că în Biserică Sfânta Împărtășanie se pregătește și se administrează totdeauna în condiții de igienă totală, iar icoanele sunt frecvent igienizate. Cei care se tem în această perioadă de îmbolnăvire pot evita temporar sărutarea icoanelor din biserică, însă pot săruta icoanele din propria casă”. Ce ma scoate din draci, Doamne iartă-mă, catolicu ține lumea acasă și transmite live pe net toate slujbele. Aloooo, Dănuțeeee, așa se face…vezi ce-nseamnă să ai Papă cu mutație la Vatican, sărakule!!!

Mai am o știre care nu e știre…da’ nu se știe niciodată. Voi știți cum arată Coronavirus? E așa, un guguloi verzuliu haios cu niște piciorușe ca niște ventuzele, e drăgălaș la aspect. Incercați să vă imaginați un muțunache de pluș sau o chestie din cauciuc antistres…mă gândesc la o linie de produse pe temă cu mesaje amuzante „Coronavirus-China original” sau „Air de Milano”. Io cred că o să am comenzi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top