Jurnal de bord – Ziua 4 – Băută on-line

Am trecut de miercuri. A fost greu. Miercurea pentru mine este o mini vineri, e bula de oxigen de la jumătatea săptămânii. Dacă ne imaginăm săptamâna ca o balanță, avem luni și marți pe un taler, joi și vineri pe celălalt taler și miercuri e acu’ ăla din mijloc care ține brațul balanței. E ziua de ieșeală și de liniștit neuronu’ cât să funcționeze-n parametrii până la weekend. E ziua în care-mi refac concentrația de alcool din sânge și-mi renovez karma, zen-u’ și feng shui-u’. „Un bețivan” o să fiți tentați să gândiți, da’ vă contrazic fără nici o ezitare. Nu sunt dependent de alcool, da-s dependent de socializare, total și iremediabil. Gașca asta faină pe care o-ntrunim de câte ori putem, e de roackeri…îi știți, sunt mai pe negru așa, sataniștii ăia care servesc esență de mătrăgună dizolvată în hipoclorit băută direct din cranii de maneliști și se-nchină la sfânta știință. Glumesc…deși mă bucură faptul că există persoane care chiar cred inepțiile astea și mai ales că păstrează distanța regulamentară de noi. Prietenii mei sunt după chipul și asemănarea mea, dacă-mi permiteți metafora, că e o metaforă…nu suntem gemeni sau chinezi. Toți suntem interconectați prin nevoia de a ne vedea și de a sta impreună la o cioacă ș-un pahar de cocârț. Nu vă lasați influențați de look-urile mai „fioroase”, așa suntem noi, mai cu un tricou cu mortăciuni, mai o pleată, un inel, două…lanțuri la pantaloni și da, recunosc, aveți o oarecare dreptate…suntem altfel și nu ne încadrăm în tiparele model ale societății. Da’ vă spun eu, sunt altfel pentru că au o inteligență peste medie, dacă ai curiozitatea să vezi ce face fiecare și unde dă cu sapa prin câmpu’ muncii, o să rămâi surprins de ce calități profesionale găsești. Sunt oameni faini, de la  artiști și manageri, până la oameni dedicați tehnicii și  acasă părinți model. EXACT, SUNT INTR-UN FEL…ADICĂ DEOSEBIȚI.

Aseară ne duceam doru’ și io-te ce a ieșit.

IMG 5803IMG 5798 IMG 5799 IMG 5800 IMG 5801 IMG 5802  IMG 5804IMG 5795 IMG 5796 IMG 579790120534 303617657283110 138202143390695424 n

Ne-am pseudostrăns la o bere…mă rog, avem o prietenă care se cinstea cu măcinic, da’ a strigat „prezent” și a fost cu noi. Ne-am râs și bețivănit fiecare pe bucătăria lui. N-a fost la fel…dar a fost ok și ne-am petrecut o seară frumos. Azi fiecare a mers la muncă pentru că trebuie să ținem funcțională economia. Ieșim din case să-nvârtim roata. Sperăm să fim sănătoși și să ținem nebunia asta-n frâu.

VĂ ROG FRUMOS, STAȚI ÎN CASĂ. Noi suntem dovada clară că se poate. Am intrat ieri intr-un market pentru apă și bere, cam pe la cinci trecute, fix. Plin de pensionari cu ochiu’ pe etichete și cam cu chef de plimbare. Tot aud replica „e o raceală mai serioasă, ce atâta panică”, da… așa e, o răceală mai serioasă. Problema e că se-mprăștie rapid și ce te faci dacă ajungi la un spital unde sunt deja trei zeci de pacienți și doar zece aparate de ventilație, ha? Iei o gură mare de aer și aștepți să-ți vină rându’ la respirat? Știați că-n Italia s-a ajuns cu triajul până în acel punct în care se alege răul cel mai mic și mai ușor de gestionat? Trebuie să ieși la o cumpărătură, ok…nu-i bai, înțelegem. Da’ ieși în intervalul orar când suntem noi pe plantație, scurt și la obiect fără să zăbovești printre galantare, nu te pupa cu vecina de la doi și-n general, ieși dacă e necesar nu să-ți pui bilet la 6 din 49.

Văz de câteva zile postări belicoase la adresa Diasporei. Dragilor, DIASPORA NU-I ACASĂ. Am prieten în Italia care e frigotehnist de meserie și imbrăcat în ținută de mers pe Marte, depanează utilajele frigorifice ale producătorilor de produse alimentare să gasească toată lumea d-ale gurii prin marketuri. Are casa lui cu doi copii în ea și se expune zilnic la riscuri ca să-i fie bine comunității din care face parte. DIASPORA MUNCEȘTE-N PUNCTELE CHEIE ALE EUROPEI, din spitale până-n aeroporturi.  Diaspora e cea care ne ajută la vot, sunt cei care au mâncat bataie pe 10 August anu’ trecut de la PSD. Marea majoritate a celor pe care-i vad cu live-uri pe facebook nu reprezintă DIASPORA și nu o s-o reprezinte niciodată. Nu toți, să nu fiu înțeles greșit, dar la ce specimene „licențiate la Harvard” văd că au otravit social media cu clipuri analfabete, sunt total îngrozit și ferm convins că dimensiunea reală a impactului Coronavirus în România este cel puțin cu 50% mai mare față de datele oficiale…dacă nu dublu…sper sincer să mă-nșel. Alaltăieri a rulat un „minunat scurt metraj” cu o „somitate virusoloagă” venită din Milano. Un băiețaș de cartier plin de sfaturi prețioase și cu dureri în părțile moi de autorități și recomandările acestora. Am înțeles că are deja amendă și dosar penal. Puțin…foarte puțin, cred că e timpu’ de umblat la lege și să fie cu executare că-s mulți d-ăștia și o să ne afecteze direct.

Încerc să revin la postările glumețe pre-stare de urgență. O să-mi iasă până la urmă că așa-s construit, optimist și cu chef de chef. Apropo de chef… la un moment dat o să se termine porcăria asta…prevăd un show de trei zile și trei nopți în cârciumă cu grătare, bere, dansuri…haba, haba. FRUNTEA SUS, VĂ SPUNE FRATILII VOSTRU CĂ O SĂ FIM BINE.

 

2 thoughts on “Jurnal de bord – Ziua 4 – Băută on-line”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top