Microuniversul geamului de la bucătărie

image h2 window

De când cu pandelica am fost nevoit să-mi mut headquarteru-n bucătărie pentru că am tot ce-mi trebuie pentru starea de asediu. Pileala e acolo, țigări și scrumieră, ceva de ronțăit, muzică și cel mai important, observatorul. Sunt ca o cameră de supraveghere zgâită pe geam, mi-am dezvoltat instincte de babă băgăcioasă și ca o ironie a sorții, exact asta urmăresc, pensionari infractori care-ncalcă legile fundamentale ale carantinei. Oameni buni, pe dragii de vârstnici îi doare la cucu’ cuponului de pensie de orice regulament recomandat, devenit ulterior obligatoriu. Sunt afara la orice oră, pe orice vreme, parțial protejați și net superiori numeric față de celelalte categorii de vârstă. Estimez un 60-70% din total trecători prinși de radarul personal. Dacă poliția vrea sa-și dea peste cap contoru’ de amenzi, e suficient să trimită un agent la mine-n observator. Partea proastă e că n-am vazut nici unu’ care să arate a pensie specială și solvabil la plată. O grămadă de nebuni veniți din zone fierbinți fug din carantină după pufarine, să-și bată soacra, să-și plimbe gândăcelu’ transformat ad-hoc în animal de companie și alte d-astea de-ți incremenește neuronu’. Pe plan internațional a fost prins un tâmpit care vâna pokemoni… numa’ somități antisociale. Doamne, trimite un sfințișor de la-ntreținere că-n mod cert din gradina ta nu se mai sare gardu’, pe undeva e ditamai găuroiu’ și se cam face curent de ne ia pe toți de la plămâni. Cred că trebuie puțină vână și dat la spate mila și respectu’ față de vârstă, o mediatizare pe toate căile și amenzi în direct. Mă gândesc la puterea exemplului și după câteva cazuri sancționate, o să vedem și rezultate…zic și eu…d-aci de pe geamu’ de la bucătărie. Poate o implicare mai mare a tinerilor și pe partea asta, posibil să dea rezultate. Eu am în „subordine” trei pensionari cuminți și ascultători. E unu’ mai rebel da’ gestionez bine situația, ATENȚIE…TELEFONIC…adică se poate, important e să-i faci să priceapă că-n caz de virusache, sunt pe barba lor, nu-i poți ajuta cu nimic.

Apropo, Doamne, vezi puțin cu tâmpiții din armata ta. Fă-i să priceapă că perioada asta ești mai mult prin spitale și cam ocupat, și n-ai timp de sterilizat lingurița aia folosită la tot poporu’. Ne-au cam facut de baftă prin lume și-au apărut articole-n trei limbi de circulație internațională de o să ne mai viziteze turiștii doar în armuri, cu usturoi la gât și numai cu-nsoțitor de grup vrajitor. Să nu zic de răspândirea virusului la liber și cu generozitate.

Pe plan internațional a-nceput cursa de care deschide primu’ taraba ca să dicteze-n economia mondială. China a-nceput prima și parcă ușor ușor reintră-n pandemie. Oricum, la experiența acumulată creșterea de oameni infectați e lentă… da’ e…și nu-i văd bine. Peste ocean Trump a zis cu un optimism demn de secția neurologie, că relansează economia. Am senzația ca tipu’ ori nu vede bine, ori are date eronate. Ce-i drept sunt sub Italia ca și număr de cazuri, mai ales că vorbim de aproape un continent, dar nu m-aș culca pe strategia asta. O dovadă-n plus că banu’ dictează și noi suntem niște statistici, niște cifre la biroul de resurse umane.

În Rusia tata Putin a zis că el e începutu’ și sfârșitu’. E mama, e tata, medicul numărul 1, Mama Omida, Urania și tot. Nu-l înghit cu o tonă de lămâie da’ nici nu-s împotriva măsurilor russian design… la vremuri grele, decizii grele.

Mno…mă uit pe geamu’ de la bucătărie și traficu-mi spune că până la finele weekend-ului sărim de mia jumate de cazuri…sper să mă-nșel.

P.S. Ăla din poză nu e geamul meu de la bucătărie.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: