Românu’ s-a nascut virusolog

xoQQRu9

Românul s-a născut poet, doctor în fotbal, de ceva vreme, odată cu fenomenu’ Halep e expert în tenis, masteratul în științele politice se obține între două beri la terasă, bloger de ocazie (exact, de mine zic), dar ultima calificare în trend cu vremurile pe care le trăim este doctor virusolog de nu-l incape Nobelu’. Toată Romănia, absolut toți românii de la ăla micu’ de 2-3 anișori, care pe lângă „mama, caca, papa”, sigur pronunță și  „Colona vilus”, și până la bețivul satului european Râța sau Gura Beliei, pe care-l trezești din șanț și imediat din mahmureală lansează ipoteza că vaccinul câștigător se obține din spirtul Mona trecut suav printr-o felie de pâine, administrat de cinci ori pe zi, absolut toți au auzit de Coronavirus sau Covid 19 în limbaj academic. Ce? Avem personal medical demisionar? Ne doare la bașcheți, ieșim în stradă, recrutăm trei, cinci, zece oameni la-ntâmplare și gata, ne-am refacut stocul de medici. Acu’ fară glumă, sunt spitale unde poți să-nlocuiești lejer personalul medical cu persoane fără pregătire de resort și să ai rezultate mult mai bune, măcar la statistici și dai cifre corecte la centru.

De la rândul de la farmacie și până în online, suntem bombardați cu informații al dracu’ de prețioase în combaterea pandemiei. Zilele trecute, la coada farmaciei de sub apartamentul meu, doi neni se contraziceau vehement vis-a-vis de proveniența Covidului. Unu’ pe model Academia Stefan Gheorghiu, îi înjura pe americani că „ai dreacu’ ăștia, nu știu ce să ma scoață ca să ne omoare”, celălalt susținea contrariul, „nenorocitu’ de chinez în frunte cu Putin e vinovat”. Restul cozii, cu proporție de 70% pensionari, asculta cu gura căscată la polemică…mă rog, presupun că aveau gurile căscată, oricum nu vedeam de măști. Restu’ de procentaj butona telefonul și asculta ușor amuzat la discuțiile celor doi. Mare pierdere pentru omenire că cei doi protagoniști nu-s în conducerea OSIM-ului, sigur făceau ceva bun, da’ nu sunt. Momentan ei stau la o coadă de farmacie, cu mai multe persoane, nerespectând distanța de siguranță, singurii d-acolo fără măști și mănuși, trecuți de 60 de ani, doldora de sfaturi și victime sigure în caz de virusache apărut întâmplător prin zonă. Aveau un singur job de făcut și anume, protecția personală și p-ăla nu-l făceau, în rest, le stiau pe toate. Apropo, în momentul discuției celor doi, Statele Unite trecea pe primul loc cu cele mai multe cazuri Covid 19 și China începea să urce ușor în cazuri după redeschiderea economiei. Pe Putin mi-e frică să-l întreb de sănătate.

Văd postări pe facebook cu redistribuiri de articole jenante și total idioate. Un site obscur cu amestecătură de sfaturi și reclame, pentru că așa își căștigă existența efemeră, lansează un sondaj cu titlul „Un simplu sondaj ca să calmăm spiritele. Eu cunosc 0(zero) persoane infectate. Voi?”. Puțin mai la dreapta găsești articol cu „Suceveni, Dumnezeu să vă aibe-n pază. Alături de Suceava” și-n rest, alte căcaturi cu reclame la jocuri, tratamente naturiste mincinoase, căt să dai click că poate mai pică ceva în cont. Adică…și cu …așa…și cu sufletu-n Rai…nope, nu merge. Pe baza sondajului am citit și o fărâmă de rezultat care te trimitea cu gândul mai repede la o mare minciună și mai puțin la crudul adevăr. Hai să vă explic. Dacă în lista de prieteni n-ai Suceava sau ma hazardez să extind puțin, Bergamo sau Milano, primești mesaje de „zero”,maxim unu’, două cazuri sau „e o facătură ordinară virusu’ ăsta” și ești ușor fericit că bănuiala ta prinde contur, probabil că tu ești maxim pe modul epidemie și asta-i explicația, local așa se cheamă. Dacă de la tine și până la Lehliu Gară, plus 30 de km pe toate axele, lucrurile merg perfect și nu-i rost de stare de urgență, se numește epidemie și nici măcar asta nu-ntrunește condițiile din definiție. Pandemia e altceva, în esență același lucru da’ tre’ să-ți reglezi orizontul, să-l mărești…da’ mult, că nu-i suficient până la Caracal…și să nu mai pui botu’ la toate rahaturile. Oricum, dacă nu cunoști pe nimeni infectat asta tre’ să te fericească în sensul că ești ok momentan, nu să-ți întărească convingerile eronate influențate de toți idioții cu site-urile lor de latrină militară din fundu’ cazărmii. Găsiți informații sănătoase, din surse sigure și corecte, de cele mai multe ori și acolo sunt erori, dar sunt cele mai apropiate de adevăr și-ți faci o părere ok.

Românul e descurcăreț în tot și-n toate. Ne rezolvăm treburile casnice cu brio, ne transformăm în zugrav, electrician, instalator, și poate că nu le facem perfect, da’ luăm notă de trecere și facem lucrarea. Acu’ de pandelică, am intrat pe modul Mac Gyver și ne-am procurat măscuțe, mănuși, ne-am facut viziere din peturi de cola, ne-am organizat fiecare cum am putut mai bine. E clar că momentan ne confruntăm cu lipsuri acute în domeniu, da’ astea-s condițiile momentan. Pe lângă medicii care-și fac treaba exemplar, mai sunt ăia demisionari care pentru mine-s clar dezertori. Dacă în loc de stare de urgență aveam stare de asediu, adică conflict armat cu alt stat, și eu îmi băgam picioarele-n el de război, îmi luam jucăriile și plecam acasă, eram declarat dezertor. D-asta eu zic de medicii demisionari că sunt dezertori. Au dat puțin de greu și gata, „plecăm că nu avem echipament de protecție”. Le recomand fotografiile cu colegii lor din Lombardia care-și fac echipament din sacii de gunoi, se protejează cu ce găsesc prin zonă, nu încurajez fenomenul dar în caz de urgență-l faci pe dracu-n patru ca să rezolvi situația și să te protejezi. Dac-și mișcă curu’ mai repede și ministeru’ cu dotările necesare, se cheamă o problemă rezolvată. Dacă erați intr-un cartier sau o scară de bloc cu multe cazuri de Covid 19 ce făceați, nu mai ieșeați afară? Mureați de foame? Nu, vă descurcați cu ce aveați la dispoziție, vă spun eu…și garantat aveați la dispoziție maști, mănuși și halate luate din sistemul de sănătate, de la muncă mai pe românește. Cum dracu’, exact când aveam mai mare nevoie de el, Mac Gyver-u’ din noi a dispărut. Tre’ să ne zică cineva ce tre’să facem că pe noi ne-a pocnit amnezia. Am rămas marcat de un doctor plastician, cred că de la Suceava, nu sunt sigur, care declara că a primit o mască fără să i se spună, cum, unde și când trebuie să o poarte. Să mori tu!?!?! Da’ ai trăit sub o piatră până acum? Ești prelucrător prin așchiere la pufulețăria din capu’ satului? Până acu’ ai operat cu o mască de carnaval sau cu masca lu’ Vader? Un cretin care merită dat afară din sistem, unu’ din cei care s-au complăcut în putregaiul sistemului românesc de sănătate.

Concluzia- terminați dracu’ cu toate scursorile de site-uri senile, informați-vă corect, din surse sigure și multiple, lasați invențiile de tratamente pentru că oricum nu descoperiți voi vaccinu’ printre oalele de la bucătărie și oricum nu-i treaba voastră, și cel mai important faceți ce e musai să faceți că vă pierdeți în șarade. Stați p-acasă căt mai mult, dezinfecții dese, mască, mănuși…nu vă zic pentru că le știți. Ajută cum poți, cât poți … faptul că stai în siguranță și ăsta-i un ajutor. Nu-ți otravi mintea și concentrează-te pe ce-i de datoria ta să faci, ca să faci bine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: