Atenție-PERICOL DE NORMALITATE

Io-te că am săptămână de stat în casă ș-am cam gătat proviziile. Mă rog, nu toate, da’ am rămas fără bere și e rost de panică. Am zis că-i mai bine joia la cumpărături, să las libere vinerea, sămbăta și duminica celor care n-au privilegiul lucrului d-acasă. Dimineața pe răcoare m-am avântat în răcoarea aerului dimineții…ăsta de Ploiești cu ceva benzen, gaz de eșapament, nectaru’ zeilor pentru plămân stresat de fumător. Bobinat corespunzător cu look de spărgător de bănci, descalec la Kau…Germania, liber și pustiu de credeam că e închis.  Totul în regulă, am intrat imediat, cărucioarele zemuiau a dezinfectant, angajați preocupați, marfă full…mălai…tone de mălai, hârtie igienică pe arome de parcă o folosești la gătit, făină…N-am găsit nimic de cârcotit. Mi-am luat bere de trei feluri, d-aia de boss-ulan de-nceput băuta și ceva autohton pentru continuat băuta că dacă ajungi în starea de pilit, mai puțin contează ce bei, important e să ai ce să bei. Aha, am găsit motiv de ceartă…ajung la casă și n-aveam decât două opțiuni, casa X și casa Y. Nici aici n-am de comentat în condițiile în care aveam două persoane în față și totul mergea rapid, frumos…frustrant de roz.

Nu se poate…de când n-am mai ieșit, în ce univers paralel m-am teleportat…e un vis? Pe drum trafic ultra rarefiat, trotuare goale…ceva nu-i în regulă. Tre’ să găsesc ceva să-mi potolesc minionu’ cârcotaș. Opresc la Lid…Germănica mai cosmopolită cu chestii mai aparte. LIBER!!! Am intrat imediat, rafturi gârbovite de produse, pâine caldă, personal hărnicuț ca albinuțele, totul perfect. La casele de marcat am găsit ceva persoane da’ fetele alea  de la Lid…nemțoaice, zici că într-o viață anterioară au fost mașini de curse, abia prididesc să-mi arunc produsele-n paporniță.

Ajung acasă ușor debusolat de dată și lumea în care m-am trezit azi dimineață. Fac un calcul și-mi dau seama că nu-i glumă că parcă 1 Aprilie a fost. La farmacie nimeni la coadă…practic nu exista coada…suspect. Pe la 11.10 s-a format rând la farmacie, de manual, cu lume mascată, distanță regulamentară și culmea, 100% pensionari.

Măi frate, ce se-ntâmplă cu noi?!?! SUNTEM ÎN PERICOL DE NORMALITATE !!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: