Pandelica, merele de aur și oamenii cu bubiță la cap

shutterstock 1688583001

Acu’ câteva zile vă făceam un calcul la sumele cheltuite de stat din banii publici pe persoană carantinată, și vă spuneam că am spioni infiltrați în carantina dintr-un hotel pus la dispoziție de autorități. Găsiți aici prima parte.

Pandelică și merele de aur

După ce am calculat și am ajuns la sumă de ultra all inclusive din resorturile  Antalyei de la turci mi-am zis „stai măi frate lin, poate că așa-i în prima zi, mai așteaptă puțin nu băga glonț pe țeavă…poate că serviciile sunt conforme planului tarifar”. Mno…au trecut cinci sau șase zile și servicii canci. În afara bătăii în ușă cu rol de „la masă!!!”, altceva nimic. Mesele sunt tot alea, un meniu zilei de maxim 20 de lei. Prosoapele sunt tot alea din prima zi, nu, nu sunt absurd, e clar că nu o să vină camerista la curățenie, da’ prosoape cu lenjerii curate lăsate-n ușă cu un sac menajer în care carantinatul să le bage pe cele folosite, cred că se putea. Bun, trecem peste asta…greu, dar trecem. De când spionu’ se află-n camera de hotel, singura interacțiune cu exteriorul e punga cu mâncare și bătaia-n ușă, corect si conform normelor, da’ mă gândeam că tot conform normelor ar trebui să fie un telefon zilnic prin care să fie întrebat dacă se simte bine, ce temperatură înregistrează la tropice, dacă vomită cărăbuși…dacă indică nordul…întrebări pe profil medical, pentru că d-asta stă acolo. Singuru’ reper e mâncarea de la ușă, dacă-i atinsă sau nu. Asta în cazul în care cineva verifica caserola dacă e mâncat din ea, că dacă nu…nasol…probabil după miros o să-și dea seama cineva de starea pacientului, Doamne ferește. După mine e din ce în ce mai clar că asta cu carantina, în esență o chestie bună, e facută românește cu sifonat bani și cam atât.

Acum o să scriu niște impresii personale, nu-s cadru medical, sunt elaborate în urma cercetării pe net, cu informații de pe  diverse site-uri, mai mult sau mai puțin sănătoase. Conform capital.ro un test de CoronaVirus costă între 7 și 8 euro bucata, adică undeva sub 40 de lei și e d-ala bunu’ din Coreea aia fără dictator. Cică Sanadoru’ cere 350 de lei pe test, nu comentez suma, nu ăsta-i scopu’, dacă te vrei testat, dai banuțu’ și asta e, în 24 de ore ai rezultatul. Au apărut noi metode de testare și rezultatul iese-n 15-20 de minute dar  hai să-l lăsăm la 24 de ore. Cică un om poate avea test pozitiv  după 12-24 de ore de la interacțiunea cu scârba de virus, hai să luăm limita de sus, 24 de ore. Presupunem că o persoană sănătoasă urcă în avion, aici îi face ochi dulci o stewardesă virusată, se pupă cu aia și gata combinația. Ajunge-n carantina obligatorie fără probleme de sănătate vizibile unde e ținut 15 zile la costul de 4500 de lei. Dacă e băgat în carantină o zi, după asta se face primul test, mai stăm o zi și iese cu buba la plămâni, îl poți transfera la spital în fază incipientă, îl ajuți mult mai repede și cu recuperare ușoară la costul de 640 de lei fără calcule de spitalizare, eu mă refer strict la cheltuieli cu carantinarea. Dacă omu’ nostru nu se pupă cu nimeni, stă o zi la izolare, face primul test, mai stă o zi să iasă rezultatul care iese negativ, face testul doi, mai freacă duda o zi prin camera de hotel, iese negativ și-l trimite acasă unde eventual, statul îl mai ține niste zile izolat, da’ la el acasă pe banii lui și cu nervii relaxați. Și avem așa…hai să punem cinci zile cu două teste, ajungem la 1580 lei, cale lungă până la 4500 de lei și cel mai important este că ai persoane testate scoase de sub orice bănuială de fraternitate cu virusache. Exact cum am promis, o să caut să văd cine-s proprietarii de hoteluri din cruciada asta. Apropo, pe asimptomatic poți să-l lași acolo și o lună că el tot zămbitor termină carantina și tot testu-i rezolvarea…zic și io…

Pe mine mă puteți arăta cu degetu’ că-s dus cu bidonu’, că maturizarea la mine s-a oprit pe la 22 de ani, că am momente când sunt rudă cu Dabija, da’ niciodată nu mă puteți acuza de rasism. Pentru mine condiția de bază la prieteni, cunoștințe etc este să fie om și mai puțin spre deloc mă interesează de unde vine, că e negru, mov sau altă culoare. Asta așa să n-avem vorbe la proces. Acum am o întrebare pentru romi, aripa agitată…WAT’S RONG WITH YOU PEOPLE!?!?! Adică „Mo, esteți nebuni mănca-v-aș!?!?!” Măi oameni buni voi chiar aveți bubiță la căpăcele. Aveți precedente cu poliția și jandarmeria care au intervenit în forță și v-au dat bătăiță pentru că vă mănâncă-n ego-urile de șmecherași să vă pișuliți pe ele de legi și tot da’ nu vă-nvățați minte. După ce-i vezi pe toți spartacușii, pe toți joneii cash, bobiții sau cum îi mai cheamă pe ei, cu live-uri de haiduci pe facebook și mai apoi rupți cu bătaia, cu ochi în zeamă, amenzi de nu le pot duce, voi tot nu vă-nvățați minte și mai faceți un parastas, câte o nuntă…d-astea total neindicate-n pandemie, să le dați motive la băieții ăia-n negru de respiră greu să vă controleze la coaste. Care-i faza că nu pricep? Sunteți masochiști? Ce mă distrează tare sunt țipetele alea cu „Iohanniiiiseeee, io-te ce abuzuri se face dă polițiiiieeeee…Iohanniseeeeeeeee, ne omoară!!!”. Măi oameni buni, președintele nu vă aude, nu-i acolo cu poliția…mascatu’ ăla care bate mai lent cu vorbă domoală și ochi albaștrii nu e președintele Iohannis și nici nu seamăna da’ nu-ți dai seama că d-asta e mascat. Lăsa-ți dracu’ aroganța de zmardoiași jmecherași că vă faceți de cacao comunitatea și praf blazoanele de interlopi sub bocanc de polițist morocănos și deranjat de la siestă, treaba voastră, eu v-am zis. Doamne ferește da’ a fost deja impușcat unu’, stiu, era român cu acte de Bălăceanca da’ nu vă văz bine dacă mai ieșiți cu sapa să vă dați tractorașe la trupele de intervenție.

2 thoughts on “Pandelica, merele de aur și oamenii cu bubiță la cap”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: