Stare de urgență VS Stare de alertă

alert1 448x264 1

Gata, am scăpat, ieri a ieșit tata Iohannis și ne-a anunțat izbăvirea. Scăpăm de urgență da’ intrăm în alertă…e ca aia cu Ploiești și Pitești, în Ploiești poți să te pitești da-n Pitești nu poți să te ploiești. În urgență poți să te alertă da-n alertă nu poți să te urgență… pe scurt…n-am înțeles mare lucru și la prima vedere e aceeași Mărie cu altă pălărie.

Vestea bună e că scăpăm de Vela, adică e posibil ca Ministerul de Interne să predea șefia Inspectoratului Pentru Situații de Urgență care probabil își va schimba numele în Inspectoratul Pentru Situații de Alertă ca să se asorteze cu starea în care intrăm.

Nu, nu puteți să vă bălăcăriți cu poliția locală pentru că amenzile rămân, sunt date de Orban și nu dispar la terminarea situației de urgență. Curios e că starea de urgență s-a instaurat la 16 martie …parcă, și aveam 168 de cazuri, se termină-n 15 Mai și avem de azi peste 7400 de cazuri active, cănd atingem 10000 activi o să ne lase să facem ce vrem noi că oricum nu mai contează.

Scăpăm de cea mai inutilă măsură luată-n perioada asta, declarația pe proprie răspundere care mereu îmi amintea de scutirile alea false din perioada școlară pe care le predai dirigintei cu un scris cuneiformo-medicinist în care puteai să scrii Scufița Roșie că oricum nu-nțelegea nimeni.

În lume o să fim obligați să purtăm mască pe mocuțe, nu-i rău mai ales că am vorbit să-mi fac rost de mască pe negru, lavabilă și cu cranii pe ea…sunt un delicat…ce să zic…recunosc. Apropo, dacă știe cineva producător de măscuțe de camuflaj, sunt interesat. Mai greu cu agățatu’ de gagici pe bulevard, acum avem circumstanțe atenuante să ne orientăm după țâțe, cur, picioare…pentru că fețele-s acoperite și frumusețea sufletească nu se vede…deci nu suntem noi porci, așa e legea.

N-am înțeles-o p-aia cu ieșitu’ din localități decât pentru activități sportive, ciclism, alpinism…etc. Probabil că-n următoarea perioadă va merita să ai afacere pe baza vânzării de biciclete și cordelină de alpinism. Românul o să exceleze și la aceste două discipline pe lângă masteratele-n politologie, fotbal, virusologie și Simona Halep.

Ușor, ușor se redeschid firmele de defrișări pe model austriac, saloanele de frumusețe.

Vestea proastă e că la cârciumă nu o să ajungem prea curând…poate la terase cu voia-mpărăției după 1 iunie, împrăștiați pe la mese, serviți de o cosmonaută…tipa sexy care se asorta perfect cu halbele de bere o să fie un vis trecut…acum cu un nou look biohazard de primăvară – vară.

Acu’ fără glumă, dacă poprul român era rezultatul dragostei dintre japonezi și populațiile nordului, cu o super educație civică și respecta distanța regulamentară între indivizi, virusu’ ăsta era o glumă proastă spusă de un pistol cu apă la o masă, la o discuție cu un rahat, pe timp de ploaie torențială, Da’ nu, noi suntem latini, „bla, bla”-u’ pentru noi e chintesența vieții, până nu ne țucăm noi și nu ne strângem în brațe nu ne simțim bine. La noi covidu’ vine cu drag și e-mprăștiat cu drag. Ne fac ăștia lesele mai lungi dar e bine să nu exagerăm că imediat se reinstaurează starea de asediu…urgență…defcon 4 …defcon 5…

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: