Kodruța-i frate cu’ românu’

tenor

Duc o luptă interioară și uneori, minionu’ cu #rezist de pe creieraș câștigă și-mi dă o mâncărime la tastatură de nu mă pot abține și mă face să mai trântesc câte un articol cu iz de politică făcută la rând la pufuleți … rând regulamentar cu 2 metrii între participanți. Drama românului corect, plătitor de taxe și staționat în plină pandelică este că-i obligat să fie spectator la „opera” scenei politice pe un bilet de intrare care-l costă enorm. Opera-i proastă, cu actori de rahat și pe noi ne costă de ne ustură-n zona aia unde nu ajunge soarele niciodată. După actul ăla de trădare cu Ținutul Secuiesc, acum două trei zile se trezește jigodia aia de Dorneanu să declare neconstituționalitatea amenzilor aplicate de autorități pe timp de pandelică și legi militare.

Dorneanu, cuvânt compus din „dorn” și „neanu”. Cercetătorii britanici au emis ipoteza că „dorn” vine din mogâldănismul „dorn” care și aici și-n limba română înseamnă dorn, scula aia boantă de bătut cu ciocanu-n ea. Mijind ochii pentru a descoperii metafora, vedem că dorn are rol de ceva obtuz, fără vârf, fără verticalitate. Totodată „dorn” poate să provină și din hoțomănescul „dorm”, aici cu sens de persoană care doarme pe ea și o doare-n cur de corectitudine, de tot și toate. „Neanu” are rădăcini în limba borfășească, limbă încă vorbită prin anumite părți ale Europei, și-n zone protejate și intrate-n patrimoniul UNESCO, Rahova, Jilava, Poarta Albă etc. În borfășească de baltă, „neanu” înseamnă românescul și nearticulatul „neam”. Dacă privim un dicționar de româno-fariseiască, observăm că „neanu” este echivalent cu „nene”, bărbat trecut de prima tinerețe. Observând izvoarele lingvistice de mai sus, mijim iar ochii și descoperim sensul metaforic al numelui „Dorneanu”: expresia se referă la un nene obtuz și prost ca noaptea care se pipi pe neamu’ lui…sau cineva care e pus să adoarmă neamu’ lui… un fel de Moș Ene pe la gene varianta brutală și fără acordul părților.

După ce a fraternizat cu pușcăriașul Dragnea și cu slugoiu’ lui, „iexperimentatul” Tudorică, când a pus umăru’ la mazilirea Codruței noastre, tovarășul Dorm-neamu’ a fost vizibil deranjat în țoala lui de Cardinalu’  Richelieu de verdictul dat de CEDO și de intervenția președintelui Iohannis în cazul Kovesi, și a declarat:

„I-aş ruga pe toţi care vor să analizeze obiectiv decizia CEDO, în raport de Curtea Constituţională, să observe următorul lucru: n-am fost noi atacaţi de doamna Kovesi, nu noi am figurat parte acolo, iar cine citeşte cu obiectivitate şi fără părtinire decizia CEDO să vadă că nu o să găsească nicio critică la adresa deciziei Curţii Constituţionale sau a activităţii Curţii Constituţionale şi o să vadă, în esenţă, că nu decizia Curţii Constituţionale sau o anumită conduită a Curţii Constituţionale a stat la baza deciziei”, a declarat Valer Dorneanu marți, pentru Agerpres.

Bun, că-i un nesimțit imbuibat cu banii contribuabililor ăsta nu mai e un secret, da’ să faci pe prostu’ mai rău decât ești și să ne desconsideri pe noi, poporul român care te plătește regește, asta-i chiar trădare…și să fie de trei ori trădare ce credeți că face bou’ dracu’… Să-i arate lu’ Iohannis ce cojones are el, jegosu’ se apucă să mazilească amenzile date la-ncălcarea ordonanțelor militare în pandelică, parte din masurile de stoparea răspândirii Covid 19. Nu contest că autoritățile au făcut greșeli în pandelica asta, dar au luat și măsuri bune și este demonstrat  la nivel global că asta cu distanțarea socială, cel puțin momentan, este singura combatere a CoronaVirus până fac ăștia un cocktail sau o pilulă care să ne scape de scârbă.  E a nu știu  câta oară când declar că marele pericol la virusul ăsta e viteza de transmitere și faptul că sistemele medicale din lume nu sunt pregătite, se vede clar asta, și faptul că nu există un tratament precis. Se tratează, scapi, dar asta presupune un medic care să se ocupe de tine cu ceva utilaje pentru respirat dacă e cazul, și atunci când e un singur utilaj la zece oameni și un medic epuizat de ture, lucrurile se complică și dacă te doare măseaua. D-asta ne-au bombardat cu statu-n casă și amenzi astronomice, pentru că nu suntem suficient de educați să-nțelegem de vorbă bună. Prostu’ de Dormneamu tocmai ce s-a pișat, scuze, pe guvern, pe tot ce-nseamnă autoritate în luptă cu pandemia și cel mai tare, pe Poliția Româna, Jandarmeria Româna și Armata Română. Adică du-te tu acu’ și zi-le la polițiștii și jandarmii care și-au luat cărămizi în cap la bătăliile de la Săcele, Rahova și pe unde au mai fost, că au fost degeaba, amenzile se pot contesta și fiecare face ce vrea că-i apără CCR-u’.

Hai să vă zic cu exemplu, Bulgaria, verii mai săraci de la sud de Dunăre. Cu o populație de cca. șase milioane de locuitori, aglomerări urbane prin Sofia și alte orașe mai mari, la ora actuală au 1401 de cazuri în curs de tratare, din care 49 critice, adică un raport foarte bun. De la începuturi și pâna acum au avut 1911 cazuri din care au pus pe picioare 422 de oameni, au avut 88 de morți da’ dacă facem comparație cu România e ciungă-n păr pe scalp de chelios. Cum credeți că au făcut,ha? Credeți în sistem medical bulgăresc de se-nvârte după soare? Sau SuperMan s-a facut doctor cu cetățenie bulgară? Nup…vă spune fratilii vostru, au pus la conducere un medic militar care a ținut lumea-n case cu amenzile de zece ori mai mari ca salariul mediu pe economie și așa a decongestionat sistemul medical ca să câștige timp pentru tratarea cazurilor apărute, fix așa au făcut. La noi vine prostu’ de Dorneanu care de două luni doarme pe el, și o bagă p-asta cu rol de cocoloșit și mângâiat tandru pe căpșoare de spartacuși și interlopi. Adică de acu’ două luni de când se tot împart amenzi cu generozitate n-a fost nici o problemă, da’ acu’ s-au trezit din letargie CCR și avocatu’ popoului să se bată cu cărămida-n piepturile de justițiari corecți că nu-i ok ce se-ntâmplă. Nici nu le-aș da salariile pe astea două luni pentru că indiferent că au sau n-au dreptate, tot dormit la muncă se cheamă.

Musai să studiez legile incriminatorii cu verdict „trădare de țară” și fac pariu că le găsesc cel puțin trei capete de acuzare cu finalizare la ocnă. Eu să fiu polițist, jandarm sau militar angrenat în nebunia asta, după rahatul făcut de prostu’ ăsta, l-aș viza non-stop, pe el și pe tot neamu’ lui, și la orice încălcare de ordonanță hop amenda…cât mai multe, să le dau de lucru la contestații că oricum le anulează CCR-u’…da’ așa, de amoru’ artei. Musai cu o televiziune după mine ca să-i vază tot poporu’.

Bă proștilor, Codruța-i sor-mea!!! Jos labele jegoase de pe ea!!! Apropo, știți că draga de Kovesi e la șefia Parchetului European, da? Știți că și ea a stat în izolare, nu? Cu ce credeți că-ți omora plictiseala? Câte ore să gătească pe zi…io cred că de plictiseală așeeea…mai strânge câte o filă la dosare de o să vă usture și după ce trageți apa jigodii nenorocite, trădători, scursuri umane…gata…m-am răcorit. Nici nu se găndea săraca ce rahat o să iasă după decizia CEDO. Special nu a cerut daune pentru că știa că le plătim noi, muritorii de rând, și-n loc de liniște, poziția ghiocel și țărână-n cap, jigodiile astea subminează munca tuturor celor implicați în lupta cu pandelica…asta nu se-ncadrează-n aia cu „zădărnicia opririi răspândirii Covid 19”, întreb pentru un minion curios de pe creierașii mei încinși.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: