Detector de fake news

Detector de fake news

Detector de fake news

Fake news sau „Panem et circenses”,pâine și circ. Am avut nevoie de peste 2000 de ani de „dezvoltare” ca să ajungem în același punct. Dacă avem burta plină, și nu suntem foarte pretențioși, d-astea românești da’ să fie cu carne, totul e ok. Mai avem nevoie de rahaturi servite de tv sau social media, da’ musai cu iz de „wow!!!” sau scandal, și avem rețeta completă tip „dormi liniștit, FNI-ul veghează”.
Suntem bombardați de toate obscuritățile de site-uri și de toți cretinii panicați și „doctori” în orice, cu tot felul de informații demne de scenarii SF. Problema mare e că au devenit experți în zăpăcit creiere de utilizatori de facebook și din ce în ce mai greu deosebești o știre sănătoasă de una care-ți bagă frica-n oase și-ndoiala în neuron. O să demontez câteva știri care au devenit virale și nu fac altceva decât să te facă să gândești la niște scenarii dubioase.
1. Fake news – Cucoana cu germana la purtător- aveți link mai jos
E o tanti care n-are ce face, după accent probabil că știe germana, și se laudă că a găsit un document cu „planul diabolic” de declanșare a pandelicii, plan pus la punct de nemți încă din 2012. Total greșit. Cine știe germană și e curios, poate să caute acest plan făcut de autoritățile germane când a apărut SARS-u’, un plan cam cum sunt planurile afișate prin instituții referitoare la stingerea incendiilor…adică…în caz că.
Un fel de plan cu scenarii posibile în caz de pandemie, cum găsești planuri și proceduri cam la toate sistemele medicale sănătoase la cap de pe mapamond. Deșteapta asta îl prezintă ca documentul Apocalipsei și panichează lumea degeaba. Dacă-i studiezi pagina de facebook te duci cu căpuțu, e un fel de reclamă la rudotel luat cu  aghiazmă, la prag de seară pe lună plină.
2. Fake news – Next News Network
Un fel de OTV și Dănuț Diaconescu, nu este o televiziune pe bune, rulează pe youtube sau alte canale de gen. Dacă-l căutați pe net o să găsiți că e cel mai bullshit canal dintre canale, scoate numai inepții și are invitați pe măsură. Într-o emisiune a fost invitat Dr. Rashid Butter care dă de pământ cu virusache, cu Fauci și Bill Gates. În mod normal mă doare undeva de chestia asta, da’ debitează dom’ doctor niște gogomănii de-ți îngheață discernământu’.
Apropo, Rashid este un doctor controversat în US care s-a gândit la soluții alternative pentru tratarea cancerului de mai mult a făcut rău decât să repare ceva, a fost și acționat în justiție pe tema asta.
Între timp a fost șters de youtube.
3.Fake news -Președintele Tanzaniei
Circulă un clip super pixelat cu președintele Tanzaniei care a făcut teste CoronaVirus pe capre, fructe, furnici și nu mai știu ce, teste care au ieșit pozitiv și pun la-ndoială corectitudinea lor, existența pandemiei etc. Tanzania este în Africa, nu te râde, știam că-i în Africa da’ nu știam cu precizie unde, acum știu. Dacă te uiți pe MAE să vezi alerte de călătorie o să zici ca-i mai bun un sejur all-inclusive în Afganistan. In topul țărilor din punct de vedere dezvoltare economică România e pe 50, Tanzania pe 151 și mergând pe același raționament, sistemul medical românesc față de cel tanzanez, se-nvârte după soare, asta-n cazul în care chiar există în Tanzania sistem medical.
Așa că dom’ președinte, mă scuzați, chiar nu cred ce zici acolo și nu-s sigur că faci diferența dintre un test Covid ș-un ciubuc d-ăla de supt pe la bâlci. N-am găsit o filmare HD să mă conving că sunteți chiar dvs, da’  mă rog, oricum, tre’ să recunosc, ținuta aia tip dictator cu ofițer în spate, vă șade bine.
4.Fake news mioritice – Canalele tv cu lături Made In Romania – Antena 1, România Tv etc.
Conform mesajelor de la surse, nu se știe bine ce surse, familiile celor decedați prin spitale de diverse afecțiuni sunt plătite să accepte certificate de deces cu Covid 19. Sumele variază între 2000 și 3000 de lei. Aciulea tre’ să bagi logica la treabă. Cine mama dracu’ plătește suma asta pentru așa ceva și care-i scopu’ că pe mine mă depășește?
Adică dacă raportezi mulți morți de Covid la hectar ai ceva beneficii? Singura entitate care are un interes din asta și plătește prestația, după mintea mea de biet miner, cred că e o drogherie cu vaccin descoperit și testat. Adică se declară mulți morți de Covid și vin ei ca feții frumoși cu izbăvirea să scuture guvernele de bani. Da’ de ce? Nu-s destui morți?
Sau poate e vaccinu’ ăla cu cip de-ți calculează poziția GPS, datele biometrice, glicemia și concentrația de alcool din sânge… Da’ cine e interesat de concentrația de alcool din sângele tău? Îți spun tot eu, nevastă-ta și probabil milițianu’ care te recuperează din șanț.
Cine vrea să știe când te duci la budă? Exact, nimeni. Nu contest că sunt persoane care prezintă interes pentru cineva …CIA, FBI…SRI …NKVD …ȘȚLGG FSGHSJ…nu contează, da’ să te apuci acu’ să-i cipezi pe toți, să investești în stocare, vă imaginați cam ce-nseamnă asta ca suprafață locativă, că dacă mă gândesc la servere în sine, mă ia cu leșin. Așa că, pas și la știrea asta că-i de cacao.
Singura chestie pe care am văzut-o în ultima perioadă, cred că ieri, a fost o filmare cu niște medici virusologi americani care trăgeau un semnal de alarmă privitor la izolare, și spuneau că-i bine să relaxam lucrurile pentru că ne aflăm în postura de a ne da peste cap sistemul imunitar și ne vom pune pe butuci de la orice rahat de bacterie întâlnită pe aleea blocului. Și asta cam așa e. Din păcate nu mai găsesc link-ul să-l pun aci.
Mno…verifică sursa, vezi cine-i postacu’, implică logica și creierașu’ și o să găsești singur știri fake făcute de site-uri care-și iau bani la click-urile tale. Tu te bagi la ei pe site și ei îi taxează p-ăia cu reclame la medicamente pentru potență, ceaiuri minune de slăbit, ciuperca unghiei și alte rahaturi la fel de mincinoase.

Detector de fake news

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: