Unitatea De Primiri Alerte

stare de alerta Romania coronavirus

Starea de alertă este starea de urgență mai tinerică și aranjată, cu ochi frumoși, mască, fără vicii, evlavioasă și fără buletin…scuze, declarație. E mai tinerică și aranjată pentru că beneficiează de deschiderea saloanelor de înfrumusețare, are ochi frumoși pentru că … de fapt chiar dacă n-are ochi frumoși, oricum doar atât se vede și te mulțumești cu ce primești. De azi masca e parte din garderoba primăvară-vară 2020. Starea de alertă e fără vicii pentru că n-are un’ să se mucifice, restaurantele și cârciumile, inclusiv alea cu terase, rămân închise dar poți să mergi la biserică pentru slujbe-n aer liber…BOR FEST. Să vedeți voi cum se-nmulțește numărul de credincioși și dacă te uiți atent prin fundu’ curților bisericești o să vedeți acolo baruri ambulante deschise ad-hoc cu enoriași care-ntre două „hâc…hai noroc” mai strecoară și un „amin” cu cruce executată larg. O parte bună e că nu-ți mai trebuie inutilitatea aia de declarație pe propria răspundere care n-ajuta la nimic și prăpădeam degeaba topuri de hârtie. Mă rog, scăpăm parțial, pentru că dacă vrei să-ți iei câmpii, trebuie să ajungi la ei, adică să ieși din oraș și atunci ai nevoie de declarație pe proprie răspundere cu motiv întemeiat…nu-s convins că asta cu luat câmpii e corespunzător, posibil ca organu’ o să considere că bați câmpii și se lasă cu amendă pentru violență. Apropo de amenzi, ați văzut că nu s-a pomenit mare lucru de amenzi? Normal…prea puțin contează, oricum vine CCR și face gât…tu-i gâții…

Aseară am avut un coșmar. L-am visat pe tătuca Iohannis cum mă felicita și mă mângâia părintește pe căpuț, apoi m-a luat d-o aripă și m-a pus la colț preventiv. Cu privirea aia albastră de white walkers și cu degetu’ arătător mi-a zis acuzator „să dea dracii să nu te conformezi și să calci pe bec, că de nu-ți fut iar o stare de urgență de nu te vezi pe străzile și magazinele patriei!!!”. Nu te râde că m-am trezit cu lacrimă-n colțu’ ochiului și puls mărit. Îmi venea să-i zic „Păi bine bre, tot de mine te iei care n-am ieșit din casă decât joia la cumpăraturi pentru fix 45 de minute? Nu-i vezi p-ăștia care și-au cam băgat bijuteriile coroanei în starea ta de urgență?”…mă rog, așa se-ntâmplă de obicei, nevinovatu’ plătește.

Caut bețivi pen…scuze, pescari pentru partidă de pescuit. Nu contează unde, nu contează nici dacă mergem la o baltă, râu, fluviu etc…nu contează dacă avem sau n-avem scule de pescuit, spiritul de pescar aventurier contează…și ficatul.

În rest…toate bune. Toate bune pe dracu’, ne cam mințim singuri pentru că-n afară de o ameliorare ușoară a cazurilor zilnice de Covid 19 nu prea văz nimic bun. La cum a reacționat poporu’ noaptea trecută de ziceai că-i revelion, nu știu ce să zic da’ mi-e teamă că într-o săptămână suntem în același punct de unde am plecat, adică starea de urgență…sper să mă-nșel amarnic. Acum musai să mergem la muncă, efectul Matrix își face prezența și ne transformă-n baterii care alimentează bugetul de stat. Asta e, asta trebuie, asta vrem…se poate, da’ cu grijă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: