Concediu în photoshop

061491c9c44772b431815a5d501eb7fe

Săptămâna trecută vă ziceam de gândurile mele mărețe de o nouă interacțiune cu lumea arabă. Aveți aici prima parte.

Scandalu’ influențează alinierea planetelor

După ce am vorbit la firma de turism și le-am explicat situația globală și impactul efectelor pandemiei asupra turismului mondial, cu insistențe pe Iordania și pe programul auster de zboruri aeriene din și spre România, dragii de ei mi-au răspuns contractual că trebuie să plătesc suma integrală că altfel pierd toți banii și că nu sunt informații că nu se respectă orarul concediului meu. Adică toată lumea e zărghinită la căpăcele mai puțin ei, firma de turism, partenerii iordanieni și cămila pe care voi pleca la Petra…p-asta ultima o cred. Ce OMS, ce MAE, ce emiru’ și autoritățile iordaniene care au închis granițele, habar n-au pe ce lume trăiesc, dar ei, zeii turismului românesc, știu mai bine. Normal, am plătit. La distanță de o săptămână primesc un mail care începe așa:

„Pentru că ne dorim ca turiștii noștri să se bucure de o experiență frumoasă in vacanta și sa nu călătorească într-o perioada plina de incertitudini si evenimente neprevăzute, am decis sa venim in întâmpinarea Dumneavoastră cu opțiunea de schimbare a datei de călătorie și/ sau a destinației. ”

Zici că m-au înregistrat pe mine acu’ o săptămână când, nu-i așa, n-aveau informări, și au dat copy/paste cuvintelor mele. Și vin cu variante salvatoare de mare angajament. Prima e să reprogramez în perioada septembrie 2020 – martie 2021, exact motivul pentru care i-am sunat eu dar fără să plătesc integral înainte cu mult timp ca la…știți voi la cine. Adică mențineam avansul și când aveau ceva concret, plăteam integral conform contract, cu 30 de zile înainte de plecare…oricând se-ntâmpla plecarea. Eu îmi făceam o vacanță pe plaiuri mioritice iar pe plaiuri cămiloritice, când îmi permitea covidu’. Varianta doi e să-mi schimb destinația. Perioada asta nu i-am auzit decât pe greci și bulgari că vor să dea drumu’ la treabă și soluția lor salvatoare e să plec în Grecia. Nu-i rău…da’ pe banii aștia probabil că o să fiu cazat în Partenon. Adică eu la greci am fost cu 400 de euro nu cu 1600…e o mică/mare diferență. E varianta care le convine cel mai mult, îmi bagă pe gât Grecia cu tot cu insule și mări, eu plec în concediu ca ursu’ păcălit de firma de turism, toată lumea-i fericită și cu lacrimi pe obraz…pe obrazul meu. A treia variantă ” Daca nu puteți lua decizia imediată referitoare la noua data de plecare/ noul produs, putem sa consideram suma deja achitată ca si credit de vacanta si o puteți folosi pentru a rezerva produse” adică în speranța că ei rezistă pe piață…am de primit.

Ce credeți că m-a luat? Exact…capu’… adică a fost o înșelătorie pseudo-contractuală pe care mi-au servit-o cu grație, fără scrupule și cu zâmbetu’ pe buze. Cică toate modificările nu suportă costuri suplimentare, adică suportă da’ sunt un norocos pentru că le suportă firma pentru mine. Am fost în extaz preț de trei rânduri citite, până am găsit „Vă aducem la cunoștință că pentru toate variantele de modificare a rezervării Dumneavoastră suntem nevoiți să percepem o taxa in valoare de 25 Euro/ persoana, conform capitolului III din contract. Această taxa este necesară pentru acoperirea într-o mică măsură a costurilor de anulare și refacere a rezervării Dumneavoastră.” Adică e moca da’ nu prea.

Cel mai șmecher paragraf e ăsta „Dacă nu doriți o schimbare a datei de călătorie și/ sau a destinației ci doriți o anulare a rezervării Dumneavoastră aceasta poate fi făcută doar cu condițiile de penalizare menționate în contract – 30% din valoarea pachetului daca anularea se face cu mai mult de 30 zile înainte de plecare, si 100% din valoarea pachetului dacă anularea se face cu mai puțin de 30 zile înainte de plecare.” În condițiile în care am primit mail-ul cu 22 de zile înainte de plecare, singura variantă e asta cu renunțat și pierdut banii, varianta bună pentru ei și cea mai proastă pentru mine…adică alea dinainte sunt favoruri împărătești pe lângă inepția debitată mai sus.

Si mai e una foarte tare. Vă aduceți aminte când vă scriam că ei n-au informări și totul e pe roz? Nici acu’ n-au. „Din păcate in acest moment nu suntem in măsură să anulam acest pachet pe care Dumneavoastră sunteți înscris, deoarece companiile aeriene continuă să opereze aceste zboruri, însă suntem dispuși sa suportam în locul Dumneavoastră penalizările de modificare a datei de plecare impuse în acest moment de către furnizorii noștri.” Ha?!?!?! Ce?!?!?! Adică…am vorbit degeaba?!?!?! E totul roz dar ei vor să fie cel mai al dracu’ roz…fuxia metalizată cu buline lila. Pe scurt, ei n-au nici nimic…mă rog, au, sunt conștienți că probabilitatea de a mă afla pe rata de Iordania în 13 luna viitoare, este mai mică sau cel puțin egală cu zero barat în țășpe’.

Ei bine, m-am hotărât și i-am anunțat că nu renunț, normal că de plătit am plătit, și rămân la planul inițial conform contract, și-n cazu-n care nu se poate efectua cursa spre Iordania, sau poate că nu ne primesc iordanienii, sau pana mea din ce alte motive independente de mine, aștept restituirea integrală a banilor pentru a mă bucura de concediu acum când vreau eu, nu în 2021 când vor ei…dacă ei vor mai exista-n piață ca firmă de turism.

Dacă totuși plec, o să vedeți fotografii cu o mumie bobinată-n măscuțe, mănuși chirurgicale și costume biohazard, îmbibată-n spirt Mona, da’ poze la Marea Moartă și la templul din Petra. Sau poze cu templu’ unde o să mă photoșopez eu grosolan…cam ca poza aia de cacao cu arestarea lu’ Bill de la termopane… Gheiț.

Va urma…sigur va urma…

1 thought on “Concediu în photoshop”

  1. Pingback: Pandelică Travell – Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: