Cu calu’ la potcovit

merlin 160052262 525a4f56 21f7 4692 933c 381b5a272ec2 superJumbo

Adică cu Sherman Dusterelu’ la schimbat de caucioace. După căutări și negocieri încrâncenate am găsit caucioace. Acu’ problemă mare cu montatu’ pe mașină, dacă n-ai programare ca la ecografiile 3D, nu te bagă nimeni în seamă și cum eu vreau acu’ că-s ca fata mare la măritat, probabil că sunt dat în consemn și pe la vulcanizările de pe raza municipiului că nu mă pot abține și la trei cuvinte am cinci miștocăreli. Așa l-am cunoscut pe nea’ Mișu. Înalt la unu, nouă zeci și ceva, slab, cu CNP dodoloț la aproape de pensionare, murdar până dincolo de coate, freca pisoiu’ prin curtea vulcanizării.

-Bună ziua, e deschis? Am un Duster de-ncălțat.

-Bună ziua, aveți programare?

În curte nimeni, la poartă nimeni, liniștea tulburată doar de traficul de pe stradă, un televizor dintr-un birou și un cățelandru care lătra a prost, probabil după pisoiu’ frecat de nea’ Mișu.

-Pai aștept și eu după domnu’…

-Care domnu’?

-Exact!!! Nu mă coafați și pe mine până vine domnu’?

A zâmbit pe sub mustață și a dat din cap. L-am pus pe Sherman pe poziții și așteptam cumințel la o țigară. Omu’ nu foarte rapid, în antiteză totală cu graba mea, da’ extrem de meticulos și atent pe lucrare. La un moment dat, apare la tv-ul din birou, Ciolacu care explica el ca guvernu’ e un tâmpit dacă mai prelungește starea de alertă în condițiile-n care azi am sărit iar binișor de 200 de cazuri cu virusescu. Nea Mișu echilibra roata dreapta spate. Se uită lung la televizor și izbucnește:

-Futu-te-n gâți de hahaleră, cine mama dracu’ te crezi bă prostule, al dracu’ ce ești, te vezi și tu vreun doctor!!! Dom-le, dacă ăsta vine la mine-n vulcanizare să mă-nvețe cum să pui roata la mașină, îi fut un levier în cap de-mi face poporu’ statuie că-l scap de idiot. Avem oameni care se ocupă cu asta, nu tre’ să-ți dea cu presupusu PSD-eu’ și prostu’ ăsta.

După asta, mi-a ținut o disertație pe tema „Corona Virus” de milioane, corectă și direct din literele lu’ Arafat & Tătaru. Mi-a explicat că nu-i așa nociv dar datorită ratei de transmitere și sufocării sistemelor de sănătate, d-asta e bine să ne ferim că „ajung dracu’ la spital și n-au aia aparate să-mi bage aer în plămâni”. Vă spun cu mâna pe inimă că am rămas mască. Chiar avem o șansă, mai sunt oameni de nu cine știe ce cultură, oameni simpli, dar care fac diferența.

La plecare i-am mulțumit frumos, am lăsat ceva-n plus și-mi zice:

-Mulțumesc șefu’, oricând vă aștept și fără programare…apropo, dacă aveți un eveniment în familie să mă căutați că sunt și lăutar…o cunosc și pe Nico ș-am cântat cu toți țiganii și românii din zonă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: