Cu calu’ la potcovit – 11.06

 

Cu calu’ la potcovit – 11.06

Cu calu' la potcovit - 11.06

Calu’ adică cu Sherman Dusterelu’ la schimbat de caucioace. În vara anului 2020 începuse să-mi zâmbească sârmele din caucioacele mașinii. După căutări și negocieri încrâncenate pe la diverse firme de profil am găsit caucioace la o calitate VS preț acceptabile. Acu’ problemă mare cu montatu’ pe cal că dacă n-ai programare ca la ecografiile 3D nu te bagă nimeni în seamă și cum eu vreau acu’ că-s ca fata mare la măritat, probabil că sunt dat în consemn și pe la vulcanizările de pe raza municipiului că nu mă pot abține și la trei cuvinte am cinci miștocăreli. Și atenție, nu era sezon toamnă-iarnă sau iarnă-primăvară când toată lumea e chitită pe schimbat caucioacele la mașini. Am umblat până am găsit o vulcanizare suspect de liberă.

Așa l-am cunoscut pe nea’ Mișu. Înalt la unu nouă zeci și ceva, slab, cu CNP dodoloț la aproape de pensionare, murdar până dincolo de coate, freca pisoiu’ prin curtea vulcanizării.

-Bună ziua, e deschis? Am un cal de potcovit, io-te Dusteru’ ăsta de-ncălțat.

-Bună ziua, aveți programare?

În curte nimeni, la poartă nimeni, liniștea tulburată doar de traficul de pe stradă, de un televizor dintr-un birou și un cățelandru care lătra a prost, probabil după pisoiu’ frecat de nea’ Mișu.

-Pai aștept și eu după domnu’…

-Care domnu’?

-Exact!!! Nu mă coafați și pe mine până vine domnu’?

A zâmbit pe sub mustață și a dat din cap. L-am pus pe Sherman pe poziții și așteptam cumințel la o țigară. Omu’ nu foarte rapid, în antiteză totală cu graba mea, da’ extrem de meticulos și atent pe lucrare. La un moment dat apare la tv-ul din birou Ciolacu care explica el că guvernu’ e un tâmpit dacă mai prelungește starea de alertă în condițiile-n care azi am sărit iar binișor de 200 de cazuri cu virusescu. Nea Mișu echilibra roata dreapta spate. Se uită lung la televizor și izbucnește:

-Futu-te-n gâți de hahaleră, cine mama dracu’ te crezi bă prostule! Al dracu’ ce ești, te vezi și tu vreun doctor! Dom-le, dacă ăsta vine la mine-n vulcanizare să mă-nvețe cum să pui roata la mașină, îi fut un levier în cap de-mi face poporu’ statuie că-l scap de idiot. Avem oameni care se ocupă cu asta, nu tre’ să-și dea cu presupusu PSD-eu’ și prostu’ ăsta.

După asta mi-a ținut o disertație pe tema „Corona Virus” de milioane, corectă și direct din literele lu’ Arafat & Tătaru. Mi-a explicat că nu-i așa nociv dar datorită ratei de transmitere și sufocării sistemelor de sănătate, d-asta e bine să ne ferim că „ajung dracu’ la spital și n-au aia aparate să-mi bage aer în plămâni”. Vă spun cu mâna pe inimă că am rămas mască. Chiar avem o șansă, mai sunt oameni de nu cine știe ce cultură, oameni simpli care fac diferența între prostia de a purta mască chirurgicală când ești singur pe drum și evitarea spațiilor aglomerate etc.

La plecare i-am mulțumit frumos, am lăsat ceva-n plus și-mi zice:

-Mulțumesc șefu’, oricând vă aștept și fără programare. Apropo, dacă aveți un eveniment în familie să mă căutați că sunt și lăutar. O cunosc și pe Nico ș-am cântat cu toți țiganii și românii din zonă. Am fost și la Vocea României.

În afară de faptu’ că lucrarea a fost de 10 cu felicitări, am ajuns acasă și hai să văz cine-i nea’ Mișu menestrelu’ și dacă le zice la fel de bine cum își face meseria. Io-te colea.

P.S. nea Mișu e cel din clip, nu gagica de la poză.

Cu calu’ la potcovit – 11.06

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: