WTF is the new black?!?!

EC Ha KW4AEoKvq

Gata!!! E cam prea mult, nu credeți? Faptele sunt cât se poate de clare, un om, milițian și bestie frustrată-n timpu’ liber, l-a călcat pe gât la propriu pe alt om, se pare că ușor infractor care tocmai ce plasa la un magazin niște bani falși. Da’ mă rog, oricum nu se justifică intervenția exagerată a milițienilor. Problema e culoarea. Dacă acu’ nu mai știu cât timp în urmă, tot în US, un tip alb a fost călcat pe piept de altă jigodie frustrată de milițian până și-a dat duhu’ și atunci n-au fost probleme…mă rog, au fost da’ nu cu implicațiile astea ale societății civile…aș putea spune globale pentru că s-au depășit granițele US-ului. De la asta s-a escaladat problema până pe înalte culmi ale brutalității forțelor de ordine, la jafuri din magazine, jafuri de stradă, profanare de monumente istorice, foc, draci, laci etc. Acu’ sub deviza politically correct se vrea umblat la filme, nume de străzi, nume de forturi ale armatei US sau statui. Bă…e prea mult…pe bune… Să interzici „Pe aripile vântului” pe teme rasiste e chiar exagerat. Cu riscul că o să-mi ziceți că-s un maimuțoi pueril și ignorant, tre’ să recunosc…n-am fost niciodată fan al filmului, l-am văzut că trebuia și cam atât. Vorba lu’ maestru’ Vasilescu, hai să interzicem tot dacă tot ne punem pe d-astea.

Io-te colea o scriere obiectivă pe temă. E luat cu copy/paste de pe mihaivasilescublog.ro

Da’ nu mai bine interzicem tot?

Dacă nu sunteti la curent, în prezent este mare frăsuială pe Facebook pentru că HBO a retras de la difuzare “Pe aripile vântului”. Iar lumea se ceartă pe motiv că nu l-au retras de tot, e retras doar temporar. O fi, nu zic, doar că în capul meu nu contează că l-au retras pentru jumatate de zi sau pentru jumatate de an. Acum, fix în momentul ăsta când vorbim, filmul e retras de pe platforma HBO Max. Punct.

Că-l vor repune după ce vor reveni ei cu detalii și cu disclaimere, deja nu mă mai interesează. Din punctul meu de vedere, în speța numită “Băi, ăsta e un film cu sclavi de culoare, hai să-l scoatem din grilă și să-l mai băgăm înapoi doar după ce le explicăm oamenilor de ce era nasolă sclavia”, political correctness-ul a învins.

Și nu e în regulă. Pentru că dacă e să le iei la analizat, probabil mai mult de jumătate dintre cărțile și filmele planetei conțin elemente pentru care societatea modernă s-ar irita și-ar sări de fund în sus. Numai dacă mă gândesc la cărțile copilăriei și mă cutermur, cam toate ar trebui arse pe rug.

”Singur pe lume” este practic o declarație scrisă despre inconștiență. Ăia doi țărani francezi și-au dat copilul unui artist vagabond care făcea bani pe spatele lui și al unor animale? Păi și noi ne mai mirăm că societatea franceză a ajuns la halul actual de depravare?

Să mai zic că în ”Scufița Roșie” au trimis-o singură prin pădure pe biata fată? Nu, serios, păi în locul grupurilor de mămici de pe Facebook și de pe Whatsapp aș picheta clădirea guvernului până ar scoate rahatul ăsta de poveste în afara legii.

Nici măcar nu îndrăznesc să amintesc aici ”Fetița cu chibrituri”, că mă ia cu leșin. De unde avea chibrituri fetița aia? Mai nou vindem chibrituri minorilor? Sau, doamne ferește, ptiu, ptiu, ptiu, te pomenești că fuma. Despre cam ce fel de moravuri vorbim în cazul “Cenușăresei” și cu câți pitici dormea în pat “Albă ca Zăpada” sper că nici nu mai e cazul să povestim.

Dacă trecem la filme situația e și mai gravă. În majoritatea producțiilor cinematofrafice, protagoniștii fură, omoară, sar de pe clădiri, se droghează, ba unii mai fac și sex neprotejat. Ce să mai, cu filmele e mai groasă decât cu cărțile.

Păi ”Singur acasă” e film pentru copii, cică. Unul dintre cele mai nevinovate, nu? S-o credeți voi, filmul ăla este eșecul parentingului modern de la un capăt la celălat. Adică ce părinte își uită copilul în casă și pleacă în concediu în Europa? Unul denaturat sau măcar inconștient, desigur. Și protv-ul îl dă an de an? Rușine!

Râdem-glumim, dar ia faceți un exercițiu de imaginație și gândiți-vă la orice film sau carte care v-a plăcut vouă, după care ia luați-o un pic la puricat. Este că are măcar o chestie pentru care ar trebui să primească disclaimer d-asta hbo style?

Băi, oameni buni, nu de interzis filme sau cărți avem nevoie. Nici măcar așa temporar. Avem nevoie de educație și de școală. Pentru că dacă oamenii sunt educați nu mai e nevoie să le explici nimic, vor face și singuri diferența între bine și rău. Nu va mai trebui să le spui nici măcar chestii stupide de genul: “acest film este despre sclavia negrilor oamenilor de culoare și sclavia era ceva nașpa”.

PLM   – preluat de la mihaivasilescublog.ro

Am revenit eu în discuție-CE TREBUIE SĂ MAI SCHIMBĂM

-D-acu’ să nu vă mai auz cu „am un câine negru-n ceru gurii”, e suficient „am un câine rău”.

-De azi nu mai există DARK SIDE OF THE FORCE…nu e chiar black da’ să nu lăsăm loc la interpretări pentru siguranță…și „ăla negru’ de respiră greu” poa’ să-și pună și el o pată de culoare, o bentiță roz, șosete cu minioni…ceva vesel.

-D-acu’ Yin și Yang vor fi scoase în afara legii, hai să facem pipi pe filozofia și metafizica chineză…și ei au dat cu scârba aia de virus în noi.

-Juventus Torino nu trebuie să mai joace în alb-negru… numa’ Matuidi, Guillermo și Wesley (jucători…cu origini africane, pentru ignoranți) au voie…au voie în ce culori vor ei…poate să joace și dezbrăcați.

-Veste proastă pentru roackeri…băieți…asta e…terminați cu tricourile cu mortăciuni, de azi înainte treceți pe culori pastelate, vesele și print-uri cu Hallo Kitty.

-Cutia neagră de la avioane să fie dracu’ cutia portocalie că oricum e portocalie la vopsea.

-Fetilii…asta e…sunt saloanele deschise și toată lumea la vopsit blonde…Angelina Jolie poa’ să rămână așa…nu ne legăm de zeități.

-Să ne-nțelegem, dracu’ nu e negru, da?

Și pot mai mult…muuuuult mai muuuuult… Se pare că pandemia asta și izolarea chiar ne-a afectat rău de tot la neuron

 

 

 

 

 

 

 

 

1 thought on “WTF is the new black?!?!”

  1. Frumos articol. Man, problema nu e la ei, e la noi, ca „noi”, publicul ne basicam si suntem ofensati de orice. E ca si cu democratia, am vazut de curand pe Zaiafet un filmulet bun de tot. Concluzia era ca exista o valoare minima al PIB-ului de unde democratia incepe sa functioneze. Sub el, e coruptie si tiranie, dar si mai important, si de fapt tocmai d-aia, ignoranta, saracie, lipsa de educatie. Cand lasi toti prostii sa voteze si ii pui sa faca democratie, iese „tot Ceausescu eram mai bun ca ne dadea” si alte apucaturi proaste. Nu libertatea e importanta, ca ei oricum nu inteleg conceptul, ci sa isi rezolve fricile si matul. Nu ar trebui ascultati toti idiotii, dar nah, idiotii aia platesc HBO, voteaza, etc. Si asa iese un mare cacat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top