Visu’ unei nopți de vară

wellbeingthinkmain min

Ca să nu mai rămâie repetent și anul acesta, Guvernu’, nenea Johannis și Parlamentu’ au promis poporului român să-l ducă-n Grecia și Bulgaria vara asta. Cam de pe 15 ale lui Cireșar să mai lungească lesa cât să ajungă poporu’ la vecini unde-s prețuri corecte și servicii pe măsură. Industria hotelieră românească a hibernat degeaba-n carantină că mare lucru n-a făcut și nici la teorie nu stă foarte bine. Acu’ teoria conspirației din căpăcica mea zice că România nu a semnat bula aia turistică alături de Serbia, Bulgaria și Grecia tocmai datorită presiunii hotelierilor și cârciumarilor care-i vor pe români la ei pe plantație. Da’ românu’ nu-i prost și știe să aleagă mare limpede, plaje frumoase, papa bun și chiar merge un uzo sau o țipura dacă pălinca-i scumpă. Acu’ ei au zis că din 15 se produce minunea dar să nu uităm că Românica a crescut în sondajele Corona Virus în ultimele zile ca Făt Frumos și dacă ajungem la 300 de cazuri pe zi, apropo, nu mai avem mult, e posibil să o lase moartă p-asta cu săritu’ peste gard de o să ne-mbulzim toți în Eforie Sud că-i mai ieftin. Jur, sper să fie doar paranoia la neuronu’ meu călător. După weekendu’ trecut petrecut prin Vamă, m-au apucat dracii când mi-am adus aminte de mesajele alea mobilizatoare care ne îndemnau să ne petrecem vacanțele-n țară. Adică să ne-ncadrăm cu măna noastră la și futuți…și bătuți…și cu banii luați, mulțumim frumos da’ nu prea merge. Mno…mai avem două zile și vom vedea cum se așează planetele cu indicații de la Guvern.

Io personal, anu’ asta-s hotârât pe agroturism. Hai hui prin țară unde-mi cuprind ochii zările și când se lasă seara, trag la primu’ han să mă mucific ponderat, legal și-n conformitate cu permisul auto. Deja văz articole zilnice pe blog cu trasee, plusuri, în mod cert minusuri, dar cu poze frumoase pentru posteritate.

În rest…toate bune…mă rog, bune în condițiile date. Acum românu’ are trei întrebări existențiale. Pe lângă „ce dracu’ mai facem de mâncare?” și „unde facem Revelionul ?” a apărut și  „da’ cunoști pe cineva cu Corona Virus?”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: