Eterna și fascinanta Românie – Turism de pandemie – Vama Veche

DSC07913

Dacă tot e pandelică și ne dăm huța prin țărișoara noastră dragă, musai să te mucifici prin Vama Veche măcar un weekend, că altfel trece vara degeaba. La mine-i al doilea descălecat anu’ ăsta și la primu’ am plecat dezamăgit da’ cu lecția-nvățată. Camerele-s piperate da’ dacă vrei în Vamă, asta e, bagi mâna-n buzunar și-ți satisfaci plăcerea. Cu pilă în zonă, pilă barosană, Piratu’ pentru cunoscători, am prins cameră cu baie la 180 lei pe noapte în condițiile în care am stat două nopți. Toată lumea preferă să-nchirieze pe cel puțin trei nopți și cred că mai negociezi ceva la ban. Mai ieftinache găsești în 2 Mai da-i problemă cu deplasatu’ la-ntors când ai băut producția pe o săptămână a unei fabrici de bere de dimensiuni medii și nu te ajută nici comunicarea pe bază de limbă tip „plută” pentru dat adresa la taximetrist. Dacă la cazare credeți că e piperat, stați să vă spui cât tre’ să licitezi la un baldachin ca să stai la umbră, revin imediat pe problemă.

Vă ziceam de Piratu’. Farul de la Constanța, ăla de la Tuzla … toate farurile de pe coasta românească nu-l egalează pe Pirățoiu’. Practic Vama s-a construit în juru’ lui și o știe de când mergea-n picioare pe sub patul hărții României. De la cea mai gustoasă și ieftină cafea și până la cine-și face veacu’ prin Vamă, Piratu’ știeeeee!!! Te oprești prin zona Bazart-Bibi, și acolo-i ancorată corabia, p-acolo îl găsești și te ajută mereu cu zămbet molipsitor, ochii albastru marin și la cinci vorbe ai calup de trei glume.

Piratu

Ete așa stai la balcon și cârcotești lumea.

Mno bun, te cazezi și pleci cătinel spre mare. Eu am ajuns în creierii dimineții și trebuia papa ca să intre berea. Atenție mare!!! Pentru mic dejun eu aleg mereu BOLO sau BIBI. În afara servirii care e de 10 cu felicitări, tura asta am avut surpriza vieții. Mă așteptam să scumpeală că-i sezon, că draci pe varză. Ei bine, s-a ieftinit iar calitatea și cantitatea au rămas. Plus că te simți protejat de covid. Totul e regulamentar și ca la carte și apropo, cea mai bună cafea e la barul ăla cu servire din stradă de la BOLO, la „exorbitantul” preț de 5 lei. Am plecat de la ei sătul și fericit, am ajuns pe nisip și hai să caut ceva să mă protejez de soare că nu suntem buni amici. Aciulea mi-a stat inima. De-nchiriat un baldachin îți păgubește buzunaru’ cu 150 de leuți zilnic. Da … exact … la banii ăștia găsești cazare dacă te pricepi la negociere și stai mai multe zile. Plus că era plin de mucuri de țigară, capace de bere, sticle, etc, și când i-am zis puștanului care ne-a adus saltelele, ne-a indicat un coș de gunoi la care am apelat cu încredere.

Seara dacă vrei să te bagi în seamă cu o locație din Vamă trebuie rezervare. E prima dată când am văzut Stufu’ cu gard montat, din pânză d-aia plasticată da’ tot gard se numește, și cu un sfert din populația care se strângea-n zonă pe vremuri limpezi. Poliția și Jandarmeria e prezentă peste tot și asta-i bine. Am văzut o polițistă fezabilă tare. Inițial am crezut că-i un party prin zonă și era animatoare la secțiunea „Bară și costume”. Nu, nu era de formă … apetisantă, își făcea treaba pe bune, l-a văzut pe un tip bucătar la shaormerie fără mască și imediat s-a dus și l-a atenționat.

Dacă pe la cluburi și-n diverse locații intrarea e restricționată pe număr de participanți, toată Vama e la băut pe nisip. Dimineața e jale. Comercianții din zonă fac și ei ce pot și strâng la resturi de tot felul.

DSC08029

Ăsta nu-i paharul meu, doar m-am folosit de el la poză.

Un weekend merge … da’ cam atât. Negociezi la cazare, te cari d-acasă cu băutură, saltea și umbreluță, închizi ochii la mizerie pe care n-ai cum să n-o găsești, și sunt șanse să nu depășești un concediu all-inclusive la bulgari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: