Aplicație Weather, ești nașpa

ponsel lemot

Suntem dependenți de telefon. Dacă ai uitat telefonul acasă, gata… sfârșitul e aproape. Nu contează că ești în naveta spațială care stă să se lanseze pe ritmuri de „10…9…8…7…”, Houston, we have a problem, stop rachetă că n-am telefonu’ la mine. Ultima dată când am fost la budă fără telefon mi-am inventariat plăcile de faianță, am citit instrucțiunile de pe o sticlă cu o chestie pentru curățat, am mijit ochii și mi-am imaginat tavanul scorojit al băii cu Capela Sixtină … cred că am și cântat puțin. Eu sunt posesor de iPhone trecut și de a doua tinerețe, da-i micuț și nu risc să-l pliez accidental prin buzunare, funcționează perfect și nu vrea să moară. Avem o relație stabilă și de durată perturbată doar de câte o scăpare accidentală care a mai lăsat urme vizibile, dar eu le văd ca o patină a timpului sau cicatrici sexy. Am pe el tot felul de aplicații și la mai mult de jumătate nu le găsesc rostu-n viață, nu știu să le folosesc și mai grav e că p-alea pe care le folosesc mă mint în față cu nerușinare.

De ceva vreme m-am obișnuit să merg pe jos la muncă pentru a atenua efectele celor două luni de izolare asupra colăceilor de pe burtică. Ieri mă uitam pe geam și tot ceru’ era un nor plumburiu de la A la Z. Deschid telefonu’ și mă uit pe Weather la mesaj liniștitor „stai calm frățică, bagă pedală că sunt doar nori cât să nu-ți încurce soarele circuitele, poți să te deplasezi liniștit”. Și am plecat. După cinci minute de mers a-nceput ploaia și nu d-aia picureață, o mocănească deasă și insistentă. Cred că făcusem 500 de pași cât să mă facă muci și dacă mă-ntorceam la birou. Mă uit iar la Weather care mă anunța că e posibil să plouă, cu șanse de 60%. Wow, ce minune tehnologică!!! Nici nu mă prindeam, credeam că transpir abundent de la atâta efort depus. Abia aproape de casă când logic, ploaia a devenit mai blândă, se trezește și Weatheru’ să ducă procentajul la sută. Weather suck!!! Prefer Meteo la PRO TV că-i cu Măgduța și poa’ să recite și Punguța cu doi bani că oricum sunt atent la alte detalii.

Pictogramele de News, Wallet, TV, Books și alte două sute nu le-am folosit, nu le folosesc și-n mod cert vă spun că nici viitorul nu sună bine pentru ele pentru că habar n-am cu ce se mănâncă și nu-mi șade bine cu urechile prinse-n ele sau cu privire de curcă direcționată către crăci.

Siri e trasă pe nas și nu pricepe nimic din ce-i cer eu. O folosesc doar de distracție să văd ce bălării face când îi cer o inepție. Probabil că fără butoanele de Facebook, WhatsApp, Waze, Google, Mail și YouTube, telefonul devine total neinteresant și dispensabil.

 

2 thoughts on “Aplicație Weather, ești nașpa”

  1. Ala de la blocul cu 4 etaje de te strangeai cu el de gat

    Foloseste Windy, Winfinder sau XC weather, aste sunt cateva de le folosim noi pt zbor. Sunt mult mai complete decat pocnitoarea default cu care vin telefoanele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top