Pandelică Concedescu – Dei tri … cu un „H” mic după „T”

DSC08636

După sfătuieli lungi ne-am zis, tot suntem la Vișeu, tre’ să mergem și cu Mocănița … care e cam Mocăita. Pe scurt, de fapt pe lung că-s șase ore lungi… MERITĂ TOȚI BANII!!! Recunosc cu mâna pe inimă că n-am văzut de mult timp ceva mai bine organizat.

DSC08657

Rezervare on-line, papa bun, personal amabil și instruit, peisaje de vis … treabă bună și de calitate, totul la 119 lei de fes, cam 25 de euro pentru cei care vor comparații cu chestii plătite prin vestul civilizat.

DSC08865

Tre’ să te organizezi să ajungi în Vișeu seara, ca dimineața să te prezinți la gară. Tre’ să vă zic… nu mă pot abține cu riscu’ că o să vă uitați ciudat. La capătul Românicii, în sălbătăcia sălbăticiilor, la capăt de linie, au oamenii ăștia niște bude demne de hoteluri de 5 steluțe, de la curățenie și pănă la mirosu’ de primăvară pură. FELICITĂRI SINCERE CFF Viseu de Sus – Romania . Am petrecut cu voi timp de calitate extra fină.

Vă recomand primele două trenuri pentru că te-ntorci pe la un 3 sau 4 PM și poți să te miști spre Sighet, pentru cine vrea să vază Memorialul care are ultima intrare pe la un 5.30 PM și apoi continuă spre Săpânța la Cimitirul Vesel și Mănăstirea Săpânța-Peri pe care tre’ să le vezi dacă treci prin zonă. Eu am ratat Memorialul pe motiv de tren la 11.45, da’ m-am consolat cu o lumină bună de poze la Săpânța.

DSC08933 DSC08951 DSC08967DSC08955 DSC08965

E în Săpânța o pensiune, Perla Săpânțeană. Condiții bune, da’ nu asta vreau să vă zic. Proprietarul e un puști de 24 de ani. A început construcția prin 2015, adică abia că obținuse drept de vot, și acu’ o ține în frâie cu amabilitate și profesionalism. Pe lângă pensiune, mai are o sală de evenimente și o cârciumă la parter. Dacă-și face și o terasă special pentru cazați, așa… cât să nu fie nevoiți să socializeze cu bețivii satului, o să fie OK cu felicitări. Noi am stat pe balcon la bericioaice și palavre.

Așa am terminat seara, la un apus superb, unde s-agață harta-n cui, cu privirea spre Ucraina.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: