Pandelică Concedescu – Dei six

DSC09175DSC09332

Mă aflam deja-n Hunedoara și dimineața pe răcoare am descălecat în porta Corvinilor. Ne-au primit la castel ca la bal mascat că așa-i cu virusache. Ăsta-i castelul meu favorit din Românica. Impune respect prin fortificații dar are și alura nobilă cu siluetă sexoasă.
DSC09282

Am lăsat Hunedoara-n urmă și am galopat spre TIMIȘOARA, cel mai vestic punct din România în care am ajuns până acu’. ESTE SUPERBĂ!!! Dacă Timișoara-și conserva zidurile vechi de apărare, era sigur cel mai frumos oraș din România. Acum este cel mai frumos oraș din România din punctul meu de vedere… fără ziduri medievale. Aici m-am întâlnit cu oameni faini cu înclinații de ghizi minunați, ne-am plimbat și ne-am berulit la greu. Locuri încărcate de istorie, arhitectură de excepție, oameni frumoși…da, cred că m-am îndrăgostit. Recunosc cu mâna pe inimă că am greșit când am alocat o singură zi pentru Timișoara, scuze Barb, scuze Oti, scuze Zoli…vă promit că revin și stau mai mult. Apropo, Ploieștiul vă așteaptă…e în drum spre mare și mai găsesc eu atracții de văzut…în afară de mine :))).

DSC09360

E greu de zis în câteva cuvinte trăiri și sentimente… și sincer, nici nu prea vreau, alea-s pentru mine.

Hai să vă zic. Am găsit cazare-n Timișoara la Casa Tineretului. Waze m-a dus la un fel de casă a studenților, un palat al copiilor, o clădiroaie mai degrabă pentru expoziții și spectacole. Nup, greșit, la ultimul etaj avea hotel și unu’ bun. Mai puțin fătuca de la recepție vizibil deranjată din discuția cu iubi și locul de parcare care nu exista. L-am tras pe Sherman la odihnă pe o străduță laterală. Da’ a fost ok.

Dacă n-ai ajuns în Timișoara până acu’, reconfigurare traseu de vacanță și trece-o pe listă. E bine să apelezi la cunoștințe erudite pentru că e păcat să treci pe lângă minunățiile alea de clădiri, fiecare cu povestea ei, pe străzi cochete pe care dacă mijești ochii, mai ales după câteva beri și cu puțină imaginație, te transpui în timpuri trecute ale Timișoarei de altă dată. Să se ducă dracu’ covidu’, să fie Timișoara capitală culturală europeană și musai e de mers în zonă.

Gata și ziua 6…ne vedem la 7…7 trecute, fix.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: