Pandelică Concedescu – Dei eit

DSC09562

Ușor, ușor am pășit în ultima zi din concediu Made in Romania. Am lăsat în urmă Dunărea și ne-am îndreptat spre Târgu Jiu. Am aflat de ce a părăsit Brâncuși locația. Dragi locuitori ai Târgului Jiu, se apropie alegerile, vă rog din suflet să dați de pământ cu autoritățile locale că sunt praf și prafu-n aer. Stai la un semafor, la un moment dat se face verde da’ tu stai în continuare și asta pentru că fix la o aruncătură de băț de acel semafor, e un sens giratoriu. Și chestia asta e valabilă la toate intersecțiile pe care le-am întâlnit prin Târgu Jiu. Loc de parcare la parcul ăla cu Masa Tăcerii și Poarta Sărutului este un vis frumos, probabil realizabil în următoarea sută de ani. Am parcat la stadion, apropo, nou și frumușel. Și aciulea, dacă te luai după butonașul de la barieră nu găseai loc de parcare, după contorul electronic de pe frontispiciu mai aveai 234 de locuri libere… și asta vis-a-vis de primărie, o degringoladă de la A la Z. Abia așteptam să plec d-acolo.

DSC09566 DSC09579DSC09576

Tot aveam timp de omorât ș-am zis, hai pe Transalpina. Frumos, peisaje de vis, jumătate cam nervoasă cu nori care-mbrățișau serpentinele, mirosuri de plăcuțe de frână, plăcintă cu brânză și pastramă. Am luat niște licori cu cifră octanică ridicată și o pastramă de oaie pe care le-am verificat la Horezu, la ultima locație cu cazare din concediul ăsta.

DSC09591 DSC09599 DSC09629

De sâmbătă sunt pe plaiuri prahovene, cu 2300 Km mai mulți în bordu’ lu’ Sherman, o tonă de amintiri frumoase și revin cu un articol Concediu România VS Concediu Turcia, Bulgaria, Grecia etc. O să mai fie un bonus de la Hunedoara și unu’ din Bucegi.

2 thoughts on “Pandelică Concedescu – Dei eit”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: