Masca cu cip … de pus pe colivă

faith science

Cine mă cunoaște știe că eu și religia suntem paraleli și echidistanți. N-am nimic împotrivă, fiecare are dreptul să creadă în ce vrea, n-am nimic cu nici un cult religios, pentru mine nu contează că venerezi vaca, pisica sau șhaorma cu de toate, la mine contează să fi om în adevăratul sens al cuvântului. Și dacă mă gândesc bine, cam asta face și promovează sfintele scripturi indiferent de proveniență. Dar tre’ să recunosc și nu mă feresc să declar că-ntotdeauna e loc de un „Doamne Ajută”. Ei bine, am o grămadă de prieteni care sunt total atei. Sunt atât de atei încât dacă Illuminati i-ar cunoaște, sigur îi pune șefi de filiale pe la Ploiești, București, Iași … depinde pe unde-și au rădăcinile.

Serile trecute mă jucam cu niște beri prin bucătăria personală și frunzăream pe facebook. Un zăpăcit de prieten certat cu religia, un tip super tehnic și inventiv, genu’ ăla de repară tot și pentru care tainele universului sau fenomenele paranormale n-au nimic în comun cu religia sau alte vrăjitorii, pur și simplu n-am ajuns la maturitatea necesară să găsim explicația științifică, postează pe facebook următorul text, dau cu copy/paste de la el din pagină:

„fraților, astăzi de dimineață, am fost sa îmi cumpăr lapte pentru nepoței.. dar necredincioși m-au dat afara din cauza ca refuzam sa port masa cu cip… haideti sa ne revoltam impotriva societatii corupte si sa ne facem dreptate singuri!!!”

Eu am crezut că a copiat textu’ ș-atât. Nu, el a dat share la o postare de pe o pagină cu un nume sugestiv cu trimitere la Bălăceanca, Ingerul Digital (semnul fiarei 666), exact așa o cheamă pe pagină … un non sens de la cap la coadă și din punctul meu de vedere, fără legături cu credința. Normal că am reacționat cu un comentariu împins de bericioaicele alea:

Gata…ne revoltăm!!! Să fie bere…aaa…lapte și nepoței…și cipi…

Am mai avut noi doi un schimb de replici bășcălioase și la un moment dat, un nene care seamănă cu Moș Crăciun, se bagă-n discuție… la fel copy/paste:

iauzi roacere. ia du-te si imbata-te. daca n-ai ceva bun de zic mi bine taci din gura ca degeaba vorbeste nespalatule” și „mai bine roagA-te sa primesti niste creier ca ai nevoie

Inițial am crezut ca-i tot un zărghinit d-al nostru pus pe glume da’ m-am înșelat, m-am prins puțin la a doua replică da’ mai ales când a intervenit tanti Tanța … o tanti Tanța, cu replica:

Aveți grija! Dumnezeu se uita! Nu mai vorbiți așa! Nu înțeleg ce e așa de amuzant? Cum îndrăznești sa te iei de nepoți altora?

Tanti Tanța cam pe câmpii … pe alte câmpii că nu se afla la noi pe parcelă. Bănuielile s-au adeverit când a-nceput al meu, v-am spus că nu-i dus pe la biserică, de fapt… cred că nici în proximitatea locuinței lui nu se află lăcașuri de cult pe o rază destul de mare:

„Vezi cum vorbești, ca poate-mi tăvălesc BeeeP pe crucea ma-ti. Cre(ș)tinule.

La BeeeP e vorba de o parte anatomică bărbătească, compusă din două … stânga și dreapta și reprezintă acel loc de scărpinat când noi bărbații n-avem de lucru. Acu’ m-am luminat, clar că nu-i de glumă și acolo chiar se derula o discuție reală. P-al meu îl știu, ce-i în gușă și-n căpușă, asta e, nu se ferește și niciodată n-a pozat în sfinți, îngerași sau zâne măseluțe, nu mă surprinde în limbaj sau acțiuni, da’ gașca de evlavioși cu crucea-n mână, cu mască de față răstignită și regulamentele anti-covid omorâte cu pietre, da … reușesc să mă surprindă prin limbaj și răutate, pe mine și-n mod cert pe ultimul birjar în viață. Finalul a fost cu focuri de artificii, scrie Moș Crăciun:

Fahr zur Hölle, weil du nichts weißt, aber schlau wirst

Bre Moș Crăciun, am înțeles, ți-ai exprimat opinia da’ atenție, tu ai început cu bălăcărelile. Nu te pune cu al meu, ăsta mai are părți anatomice de băgat în discuție și-n mod cert găsește la tine chestii numa’ bune de tăvălit. Încearcă un limbaj frumos și explicativ, să vezi că se răspunde în aceeași monedă. Și apropo, vezi că știe și pe alte limbi să-ți explice cu beeep-uri … și dacă nu știe intră pe instrumentul ăla malefic, arma fiarei, translate via calculator/laptop/telefon.

Sper să nu fie Moș Crăciun pe bune că ne-am ars de cadoaie în decembrie.

Late edit… adică dimineața pe răcoare. Deschid televizorul că tre’ să o văz pe Măgduța la meteo ca să-mi meargă bine și-n loc de ea asist la o știre cu un popă supărat pe enoriași că nu știu ce n-au făcut ăștia… sau au făcut… n-am înțeles foarte bine, și a refuzat să-nceapă slujba de-ngropăciune a unei rude până nu-și cer scuze și ATENȚIE, până nu-i pupă mâna. Dacă era prietenul meu acolo, ăsta de care am scris mai sus, sigur îi pupa mâna popii da-n prealabil o rupea și-l bătea pe popă cu ea. Genială a fost reacția Mitropoliei Clujului, citez: „există hotărâri bla, bla care prevăd ca slujbele de înmormântare să nu fie condiționate de plata nici unei sume, părintele din bla, bla s-a făcut vinovat de lipsă de tact pastoral și bla, bla. În urma analizării acestui caz, inalt prea sfin…bla, bla, bla a dispus ca părintele să primească ca sancțiune disciplinară dojana hierească și să-și ceară scuze public”. Părințele … ai căcat steagu’… o să te dojenească șefu’ ăl’ mare preafericit și strălucitor. Aia cu plata hai s-o lăsăm mai moale că măcăne pe ritmuri bisericești. Asta așa … ca un bonus cu miros de tămâie vis-a-vis de oastea de necredincioși sub acoperire.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top