Hâc… eu cu cine votez?

images

Măi dragilor, deșteptarea… gata cu vacanța!!! Mai avem puțin și tre’ să facem pârtie spre urnele de vot. Și io-te că iar completez lista cu întrebările existențiale ale românului. Avem întrebarea existențială zilnică cu „ce dracu’ mai mâncăm azi?”, întrebarea anuală cu „unde dracu’ ne mucificăm de Revelion?” și acu’, cu o cadență din patru-n patru ani, „io cu cine votez?”. Întrebarea asta se mai întâlnește și sub formele „cine mă mai fură-n următorii patru ani pe plan local?”, „pe cine o să plătesc în următorii patru ani să-l doară-n cur de mine?” sau „cine o să mă aburească mai tare la localele astea?”. La articolul ăsta am mers pe premiza că sunteți pasionați de politica locală exact cum sunt eu pasionat de goblenuri sau de poezia dadaistă și mi-am zis să vă fac un rezumat la principalii gladiatori de pe listele de vot. E un articol special pentru ploieșteni … de restu’ țarii … chiar sunt paralel și echidistant cu fenomenu’. În afară de Boc la Cluj care probabil o să moară în fotoliul de primar, Robu pe la Timișoara și regina reginelor, domnița de Voluntari, madam Firea, altceva nu știu.

1. I’ll be back –  Andrei Voloșevici – delfinu’ Ploieștilor, probabil la al doilea descălecat pe tapițeria scaunului de primar că a mai prestat în mandatul 2008-2012 când parcă a și făcut una, alta. Acu’ nu-i țiu partea, nici nu-i fac reclamă, da’ din toți primarii pe care i-am avut, a fost cel mai bun. Dl. Voloșevici, nu vă bucurați de ce scriu aciulea … răstălmacind puțin cuvintele, înseamnă cel mai bun din cei mai proști, adică nu bun. Pentru bun și foarte bun vă invit la aruncat priviri spre Cluj și Oradea. Dacă vă iese pasența și ajungeți iar la Casa Albă, să vă puneți cu burta pe treabă și să ne readuceți pe lista orașelor WOW!!! Aveți avantajul că sunteți din partidul ăla în albastru și galben, culorile noastre favorite … culorile, nu neapărat partidu’. Apropo, încă sunt supărat că n-ați mai permis motocicliștilor să facă paradă pe bulevard și s-a cam distrus festivalul MOTOROCK. Pronostic – șansele cele mai mari

2. Jurassic Park – Emil Calotă – poate nu știați, l-am avut de două ori primar din 2000 până-n 2008. Fost PSD-eu local de frunte, acu’ e într-o relație politică cu Tăriceanu, adică tot un drac da-i colorat altfel. Personal… zic pas că nu-l văz făcând mare brânză de burduf. O chestie la care am frunzărit mai devreme, nu știu cât e de reală, zice că Emil Calotă merge mână-n mână cu Horia Toma la Consiliul Județean, alt primar resuscitat de pe la noi din urbe, la care fișierele din căpăcica mea zic că a fost un mare fâs. Nu-mi aduc aminte de chestii notabile … da’ poate stau eu prost cu memoria. Pronostic – poate … cine știe … șansă de turul 2, apropo, turu’ doi nu se mai ține.

3. Tânăr și neliniștit – Răzvan Enescu – nu-l cunosc și poate-i mai bine. Am văzut că-i arhitect și asta nu-i rău, promite multe, are o dihanie de listă cu „facem și dregem”, se situează în ring pe poziția de challenger și sper că știe ce vorbește. Dat fiind că vine din partid nou, alianță de partide noi, îl are-n spate pe Cioloș, unu’ din puținii politicieni pe care-i respect, eu cam p-aci mă gândesc să dau cu ștampila. Sunt puțin în dilemă, adică „ce-i în mână nu-i minciună Voloșevici” sau „Riști și … poate câștigi Enescu” … mă mai gândesc. Pronostic – Nu cred .. poate un loc doi.

4. Red alert – Cristian Ganea – actual viceprimar, PSD și Ponta-l vor o treaptă mai sus. Ei bine… eu nu-l vreau. Probabil școlit la universitatea familiei Cosma, e pesedeu sadea, nu prea a făcut nimic, mereu dă vina pe nenea ăsta care-i primar în funcțiune, nu știu cum îl cheamă pentru că nici el nu știe ce-i ăla Ploiești. Acu’ vă spui sincer că putea să fie și poleit cu aur, școlit la primăriile Londrei, Berlinului și Romei la un loc, putea să fie Ed Koch la puterea a treia, dacă vine de la PSD & Pro România, eu zic un mare NU … sau niet, ca să priceapă. Pronostic – te rog să nu mă faci să-mi caut casă-n Timișoara, Cluj sau Oradea

5. Mai avem stoc cu Răzvan Toma Stănciulescu, Dragoș Lucian Radulescu și etc pentru că nu mai știu. Oricum, nici de cei doi pomeniți înainte nu știu mare lucru și n-am avut răbdare să le citesc promisiunile electorale că mi-a crescut glicemia.

Ei nene Iancule … ie mulți și-s ușor debusolat …

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: