Apusul răsăritului din Vama Veche

DSC00821

Ultimul descălecat din Vama Veche din 2020 m-a prins exact în ultima zi din august, teoretic ultima zi de vară calendaristică. Vă spuneam acu’ ceva articole că nu-mi dau seama ce dracu’ mai caut prin Vamă și nu accelerez până la bulgari. Și m-am prins. În Vamă ai șanse mari să te-ntâlnești cu prietenu’ ăla pe care nu l-ai mai văzut de țâșpe ani. În Vamă poți să te mucifici liniștit și să dai din cap până-ți amesteci gândurile fără să se uite cineva ciudat la tine. Poți să stai în cucu’ gol, apropo tura asta am intrat în clubul exclusivist de retarzi care și-au uitat costumul de baie acasă pentru că, nu-i așa, doar mergeam la mare și eu am considerat că nu-i un accesoriu esențial. Vama era locul unde toată lumea cunoștea pe toată lumea. E suficient să faci o plimbare scurtă și dacă nu găsești un cunoscut ori ai greșit locația și nu ești în Vamă, ori ai greșit locația și n-ai ce să cauți în Vamă. Tura asta m-am simțit extraordinar de bine per total. Companie selectă de trei grații, întâlneală cu prieteni, am prins trei răsărituri all inclusive, primu’ cu ceață, doiu’ cu nori și treiu’ clasic cu vizibilitate maximă spre discul solar.Da’ aici este meritul meu și al sorții, în formula asta mă simțeam bine și în Afganistan.

DSC00366DSC00678DSC01103

Am bifat și Marea Neagră în care am făcut diving, cea mai austeră din toate punctele de vedere, claritate, faună marină etc, da’ vorba aia, e aci la noi și io nu m-am ocupat. Acu’ am rezolvat problema. A meritat pentru că am inițiat trei prietene de care sunt tare mândru de ele, Fefeleaga, Agripina și Victoria Lipan.  S-au descurcat de minune, le-a plăcut și deja sunt planuri de repetare a experienței undeva prin Grecia, cu puțin noroc la Marea Ionică sau mai pe ieftinache la Egee, vom vedea.

DSCN7935DSCN7980

Prețurile sunt scăzute puțin, nu mult… așa, cât să observi. Apropo, prima zi am dat 50 de lei pe șezlong, asta sâmbătă. Duminică am schimbat locația și a fost 30 de lei și luni s-a ieftinit la 25 de lei. În dimineața asta vorbeam cu un prieten care a fost la un hotel în Mamaia, nu chiar Mamaia Nord da’ p-acolo, începutul jumătății de nord a stațiunii. 20 de lei șezlongu’, 15 lei de luni și cu o băutură inclusă, bere sau suc. Pe nisip găseai berea rece la sticlă pe la 6 lei. Alo… Vama… se aude!?!?! Pe bune!?!?! Prețuri mai mari ca-n Mamaia?!?!?! M-am întâlnit cu un prieten sâmbătă care avea deja gânduri de Bulgaria pentru următoarea zi. O altă gașcă de motoriști se puneau în mișcare din cauza prețurilor la cazare. Cam trist zic… Vama Veche apune.

Un mare 10 cu felicitări pentru Poliția și Jandarmeria Română. Prezenți și cu treaba făcută prietenește. Un echipaj a oprit niște tineri care nu aveau mască pe care i-a îndrumat către un magazin din proximitate. Fără scandal, fără amenzi sau alte abuzuri, frumos cu zâmbetul pe sub măști și problemă rezolvată profesionist. Duminică noapte… sau luni dimineață… p-acolo… că cine stă cu ochiu’ pe ceas, am mai vrut o bere pe nisip și să monitorizez marea cam nervoasă și cu valuri mari pentru a cântării șansele de baie pentru a doua zi. Stăteam cu o prietenă pe nisip și la un moment dat au trecut de noi o grămadă de polițiști și jandarmi care periau plaja. Nici o problemă dacă stăteai la pileli, la cântat, dormit, tăvălit etc în grup de maxim patru. Au împrăștiat o gașcă mare, cred ca erau 10-13 persoane buluc și claie peste grămadă, da’ și acolo fără scandal, cu vorbă bună și corectitudine.

Oricum, principalele puncte de interes au tras obloanele la 12 și variantele rămase erau pileala pe plajă sau la cazare dacă avea-n dotare terasă. Noi am mers pe ambele variante dar și așa m-am băgat la nani la matineu.

Pentru la anu-mi propun descălecatu-n Bulgaria vecină, mai ieftină și mai Vama Veche decât Vama Veche. Plus că din câte am observat, sunt șansele mai mari să te-ntâlnești cu prietenu’ pe care nu l-ai văzut de țâșpe ani și să-ți îmbibi creierașii-n alcool fără să se uite cineva ciudat la tine. Avantajul e că bulgarii oricum nu te-nțeleg și dacă ești treaz.

Adio vară 2020. Salutare toamnă!!! Știu că ești de pandelică cu restricții la tot pasu’, da’ poți să-ți treci în CV temperaturi plăcute să te ținem minte ca ” toamna care a salvat anu’ „.

O TOAMNĂ FRUMOASĂ TUTUROR!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: