Casian-Live la Rock Cafe – Cronică de cântare – 2020

Casian-Live la Rock Cafe – Cronică de cântare

Casian-Live la Rock Cafe - Cronică de cântare

Pe Casian l-am ascultat prima dată acu’ câțiva ani la o băută câmpenească, organizată-n într-un bar, da cam așa era atmosfera, de băută câmpenească. Lume veselă, noi eram la bericioaice și Casian cu chitara întreținea atmosfera. Nu-ți trebuia mult sau cine știe ce studii de specialitate să te prinzi că puștanu’ a crescut cu chitara-n mână și știe ce să facă cu ea.

Pe vremea aia l-am ascultat cu cover-uri, ne-nscriam la cuvânt pe rând, ceream melodii și dacă le știa, trecea la prestat. D-atunci am văzut că nici pe voce nu stă rău și cred că a onorat în proporție de 90% cererile muzicale ale asistenței. Dacă nu cunoștea versurile sau acordurile unei melodii, de un refren acolo tot scotea ca să fie bine.

Casian-Live la Rock Cafe - Cronică de cântare

Aseară l-am revăzut în grădina Rock Cafe, într-o prestație live foarte bună. Io vă zic ceva și notați să n-avem vorbe la proces: vânați autografe și concertuțe de la el că sunt șanse foarte foarte mari ca peste zece ani, poate mai puțin, să-l ascultați pe bani și autografele să-nsemne ceva.

Vă argumentez imediat. Aseară a fost un concertuț de dragu’ muzicii și al publicului. A cântat moca și de plăcere. A-nceput cu o întârziere da’ mi-am dat seama că artistul mai aștepta prieteni întârziați și l-am absolvit de orice vină. Surpriza de proporții a fost când am ascultat compoziții proprii, text și muzică, sper că nu greșesc.

Adică într-un timp relativ scurt, am văzut o evoluție notabilă și pentru asta Casian are tot respectul și admirația mea. Apropo, piesele nu-s făcute așa… de umplutură, rezonează cu personalitatea artistului, cu momente din viață și sunt foarte bune. În câteva zile dați o căutare pe YouTube după Casian cu piesele „Îngeroaicele” și „Diablo Mami” și vorbim după, ori dați cu pietre pe la mine pe blog, ori mă aprobați… fiecare după gust.

Mă așteptam la un concert de cover-uri și am primit ceva original și bun. Butoanele au fost gestionate de Fane de la DOAR ATâT și a făcut să sune bine și suficient de tare cât să n-avem reclamații. La o piesă, Fane care se tot foia pe scaun și nu-și găsea locu’, a urcat pe scenă și a asigurat el prestația la chitară, Casian doar voce. Mă uitam la ăsta micu’ și îi simțeam emoția, avea două mâini în plus care-și căutau chitara, o fază simpatică și de mare angajament.

Casian-Live la Rock Cafe - Cronică de cântare

Pe final am avut și două piese cover, interpretate bine, de ne-a făcut să ne pară rău că a venit ora zece cu limitarea de zgomot.

Mulțam’ fain Casian, a fost o seară perfectă. Prietene… continuă compunerea și o să apară acea melodie care te va ridica și pe care în mod cert o s-o urăști, pentru că indiferent ce vei mai compune, publicul o s-o ceară la nesfârșit.

Acu’ dau din casa Rock Cafe, pe 11 e concert Țapinarii și-n 18 revine Fane cu DOAR ATâT și mi-a șoptit mie că se-ncearcă și ceva invitați… nu știți de la mine, da?

Casian-Live la Rock Cafe – Cronică de cântare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top