Protest către crame și companii farmaceutice

hilarious owl15

Cât de greu e mă să faceți pastile cu gust bun, ha? Ce mama dracu’, sărăciți dacă-n pasta aia din care faceți aspirine efervescente stoarceți și două portocale dulci? Sau orice fruct normal la cap cu aromă apetisantă. Voi nu, tre’ să mă strâmb eu la fiecare mahmureală cu durere de scufiță, parcă v-ați vorbit cu Liga Nevestelor de Pretutindeni să suferim noi ăștia păcăliți de cârciumari cu o carafă-n plus de vinuț. Cum s-ar zice, suntem victime de două ori. Noi ajungem în cârciumă stresați de câmpu’ muncii, ne punem pe creație, că asta facem noi la cârciumă, ne căutăm muzele, ne reglăm karma, și uneori suntem păcăliți cu o carafă-n plus… mă rog, de cele mai multe ori. A doua zi vine nota de plată, pedeapsa… durere de căpăcică și pastilă amară cu extract de fiere. Nu vă dați seama de aportul nostru la PIB, noi facem economia să funcționeze. Taxe pe pileală, draci, laci, tips, bani la bar, bani la taxi, bani la farmacie și noi, de fapt și de drept, facem muncă de cercetare în folosul comunității, avem idei pe care le-mprăștiem moca… ca articolu’ ăsta. Băgați toate fructele exotice din lume în siropuri de tuse, unguente de șale, pastile de gâlci, da’ când e vorba de tratamentul mahmurelii, nu… lasă-i să sufere, dă-le cu extract de cărbune, cioburi și piuneze.

Și voi ăștia cu cramele, folosiți dracu’ aceeași pastilă la vin indiferent de soi, alb, roze sau roșu. Să fie o pastilă unică, reglați gustul și culoarea din aromă și din acuarelă alimentară. Sunt momente-n viața meseanului când se-ncepe cu vin alb, la un moment dat se termină, e obligat să treacă pe roze pentru o cromatică lină, un artist desăvârșit nu jucărie, și apoi pe roșu că nu mai e nici roze. Voi folosiți chimicale diferite de ne puneți în dificultate creierașii și ficatu’. Suntem și noi oameni nu robocapi cu piese din oțel inoxidabil. Sau mai bine faceți o combinată cu companiile farmaceutice. În marmelada aia din care faceți pastilele pentru vin, să vie și  companiile farmaceutice cu terciu’ lor din care fac aspirine fără să mai stoarcă trei mure sau cinci mandarine dulci, adică saving costuri bă chitroșilor, și faceți dracu’ o licoare limpede care nu ne-neacă minionu’ paharnic. Sau treceți pe etichete „a nu se combina cu alt soi de la noi pentru că vă dublați volumul capului și vi se micșorează ușile la apartamente”.

Nici nu vă salut… Salut!!!

Pe această cale țin să mulțumesc producătorilor de cocârț (whisky pentru necunoscători ai limbajului) și producătorilor de gheață, voi nu m-ați dezamăgit niciodată.

Și vă salut… SALUT!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top