Covidu’, invazie extraterestră sau zombi atac?

maik donath zombie vs alien 003

De la alegeri electorale și până la alegerile personale de zi cu zi, românu’ nu poa’ să scape de dictonu’ „aleg asta că-i rau’ cel mai mic”. „A furat da’ a și făcut”, altă perlă 100% made in Romania care mai mult ne-ngroapă decât să ne scoață din noroi. Poporu’ ăsta până nu scapă de astfel de cugetări emise de neuron spășit și total resemnat, n-are nici o șansă de izbândă.

2020 ne-a lovit cu covidu-n alveola pulmonară, ne ține prin case legați de glie, cu mască pe boticuri și vine-ntrebarea… e răul cel mai mic? Dacă aveam d-ales, preferam un zombi atac sau o invazie extraterestră?

Personal prefer un atac zombi. Sunt de părere că-i bine să-ți privești în ochi adversarul… mă rog, în cazul de față nu se aplică mereu, da’ măcar să privești în scobiturile din craniu unde sălășuiau odinioară ochii. Zombălăii sunt lenți, ai timp berechet de reacție, răspund foarte bine la orice tratament, de la armă de foc și până la făcăleț, de la topor și până la mașina cu care treci peste ei la 150Km/oră. La invazia extraterestră e ceva mai nașpa. Vezi inamicu’, asta dacă nu are un sistem de camuflaj ca-n Predator și ai pus-o, deci la capitolu’ ăsta e cam 50%-50%. Sigur are arme mai șmechere ca tine și cam fac pipi cu boltă pe ciomagul tău ghintuit cu sârmă ghimpată… și s-au cam dus încă 30%, mai rămâi cu un 20% de-ncurajare. Dacă are și nu știu ce căcat de armură cu scut d-ăla de nici sabia laser nu-l taie, se duc dracu’ și alea 20% și mai bine te pui pe băut liniștit la o masă, gașcă de mariachi-n spate să-ți intoneze „Che Guevara Song-Hasta Siempre Comandante)”, rulezi un cui de mărie cu detergent de vase și Cif pentru rugină & pete de calcar și cel puțin mori fericit… probabil nici nu mai apuci confruntarea directă. Un NU clar la invazia extraterestră. Covidu’ te mușcă parșiv de unde apucă și te trezești carantinat în cel mai fericit scenariu. Dacă se lasă cu spitalizare e nasol de nasol. Ai șanse să te răpună alți carcalaci de prin spital sau scârba de virusache care mai găsește el un glaucom netratat, o amigdală inflamată, ceva de care n-ai avut habar și-ți dă la temelie. Da’ există și varianta în care doar îți pierzi temporar mirosu’, la noi în Ploiești e dar ceresc să nu mai simți noxa de rafinărie, îți mai tragi nasu’ de două ori, mai un strănut de control, vegetezi 15 zile și gata cu covidu’. La capitolul „Atac direct sau parșivenie” locul 3 avem atacul extraterestru din care nu scapi decât în filmele americane, pe locul doi scărba de virusescu și locul 1, preferatul meu, ZOMBI ATAC.

Din punct de vedere psiho-pupu se schimbă treaba. Zombălăii pică pe trei pentru că-s urâți cu draci. Dacă le mai tragi și un topor în cap de faci numa’ creieri pe jos, imaginea devine și mai „apetisantă”. Plus că put rău de tot și n-am auzit până acu’ de zombi client Avon. Mai e și impactu’ ăla psihologic cânt te trezești cu zombălău-n față și e vecina de la trei, aia siliconată la care-ți curgea băluța, acu’ cu un look horror. Pierzi câteva secunde până suspini de două ori, lansezi două lacrimi și apoi dai cu sete la scufiță… dacă mai apuci. Tot psihologic te fac și alienii, fără multe discuții și bătăi de cap dacă-s dă-ia cu telepatii,priviri bulbucate, teledraci etc. Covidu-i prostu clasei, psihologic te face muci numa’ sistemu’ medical și propriile gânduri negre. Clasamentul arată așa: locul 3 zombuții, pe 2 îi avem p-aia verzi cu antenuțe… două bucăți antenuțe, a nu se confunda cu covidu’ care-i tot pe verde și are mai multe, și pe 1 e virusache.

La impresia artistică locul 1 câștigător detașat e atacu’ zombi. Mațe-mprăștiate, creierași pe pereți, explozii, dat cu barda, cu sabia de ninj, mașină intrată-n grup de zombi care nu respectă distanțarea socială… și asta numai datorită faptului că orice poate reprezenta o armă împotriva zombălăilor. Bați la ei ca la fasole și dacă nu te murdărești pe bluzița, ai distracție garantată cu șanse mari de viață ca să povestești la nepoți. Tot cam așa cu flăcări, sânge și piese de schimb e și la alieni, artistic, viu colorat și frumos. Partea nașpa e că tu ești în flăcări, sângele-i al tău și piesele de schimb sunt bucăți din tine… deci… nu bun, zero povești la gura sobei, nexam nepoți. Totuși la capitolu’ asta, alienii ocupă locul 2. Pe trei e covidu’, cel mai „boring”  dintre toți. Acasă sau la spital, freci duda într-o veselie, rupi netu-n două și cam atât. Te plictisești de moarte… Doamne ferește!!!

Concluzia-i clară, mă-ta de covid, puie alieni, zombălăi ai loviu și hai să-l ornați pe Sherman pe bara din față.

2 thoughts on “Covidu’, invazie extraterestră sau zombi atac?”

  1. Pingback: Film De Rezervă - 10 Sezoane, Un Catralion De Episoade - Piuituri

  2. Pingback: Că Așa Vrea Pana Mea, Castel - 25.09 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: