Misterele Terrei – episodul 1 – gaura neagră de lângă noi

loungefly malificent faux leather mini backpack

Gaură negră – este o regiune în spațiu-timp cu o forță gravitațională atât de mare încât nimic, nici măcar particulele și radiația electromagnetică ca lumina, nu poate scăpa odată intrat în ea. sursa Wikipedia.

Oamenii de știință, pionierii astronomiei moderne, studiază găurile negre din univers cu echipamente costisitoare de ultimă generație și omit faptul că aceste fenomene astronomice au corespondent pe pământ, mult mai ieftin pentru studiu.  Există găuri negre similare, mai mici ca dimensiuni, cu atracție gravitațională mai mică, dar totul într-un raport perfect din punct de vedere matematic și fizic. Le putem spune fără a risca un conflict științific, mini-găuri negre. Aceste mini-găuri negre le găsim la tot pasu’, există șanse foarte mari ca în acest moment, dacă ești femeie, să stai în proximitatea uneia. Exact, mini-găurile negre se numesc popular, geantă de femeie sau poșetă.

A.Scurt istoric. Bunicile genților de damă au apărut încă din antichitate, culmea, la bărbați. Aveau destinații precise și se numeau după caz, tolbă de săgeți, punguța cu doi bani… sau mai mulți, depinde cât de bossulan era purtătorul, geanta de merinde etc. Atunci gențile nu prezentau caracteristicile gaurilor negre pentru că în tolba de săgeți găseai doar săgeți, în punguța de bani găseai doar bani sau nimic, în geanta de merinde, bunicile genților frigorifice de azi, găseai haleală. Denumirea genții se răsfrângea direct asupra conținutului. Și toate astea se-ntâmplau prin simplu’ fapt că nu se inventase buzunarul. D-aci și cuvintele „stai cu mâna-n sân”, normal, unde să-ți bagi mâinile dacă n-ai un buzunar. Inventarea buzunarului a scos bărbatul din impas, a renunțat la geantă și viața a fost mult mai ușoară și mai frumoasă.

În zorii emancipării femeii, aceasta a preluat chestii de la bărbat, unele folositoare în proporție de 100% cum sunt pantalonii, toporul, calul/caleașca/mașina mică, altele doar așa, să se afle-n treabă. Acum se-ntâmplă geneza mini-găurilor negre, se naște poșeta sau varianta mai mare, geanta de damă.

B.Proprietăți fizice. Noi le spunem generic mini-găuri negre dar de fapt ele se găsesc într-o varietate mare coloristică, mini-găuri crem, mini-găuri mov, albastre și moartea retinei, mini-găuri roșii și roz bombon. Paradoxul gabaritic al poșetelor de neexplicat nici măcar de cercetătorii britanici constă în dimensiunea fizică exterioară care aproape întotdeauna este mai mică ca suma dimensiunilor lucrurilor din ea într-un moment t.0 dat. De multe ori în geanta de damă găsești alte genți de damă cu conținuturi inutile și felurite. Au existat cazuri de naufragii în care protagoniștii au supraviețuit în junglă sau pe insule pustii preț de o lună, sau mai mult, doar cu conținutul unei genți de damă. Dacă rogi o femeie să-și golească geanta, ATENȚIE, operațiune destinată celor cu sânge rece, veteranilor de război, oameni cu psihic puternic și don’t try this at home, o să constatați că varietatea conținutului are o plajă vastă de aplicații și inutilități. De la chestii de-ngrijire personală, arme albe, scule de mecanică (nu glumesc, am eu o prietenă), produse chimice (iar nu glumesc), obiecte de cult, cordelină de alpinism, dotarea generoasă a unui spital de campanie, gadgeturi electronice, reactorul doi de la Cernavodă, două cutii de lavabilă, posibil un schelet etc. În momentul operațiunii sus amintite, recomand studierea feței posesoarei genții asupra căreia se face experimentul. O să constatați o mimică mirato-bucuroasă de „io-te unde era oala minune și setu’ de pahare din cristal de Bohemia… și cât le-am căutat… cine s-ar fi gândit că-s în compartimentul ăla cu echipamentul de diving și antena parabolică portabilă”.

C.Impactul genții asupra relațiilor interumane femeie-bărbat. „Draga mea, vreau și eu un nurofen” cuvântul „nurofen” se poate schimba cu orice, de la ciocan de 3 kg și până la uraniu îmbunătățit, chiar nu contează pentru că răspunsul e „caută la mine-n geantă”. Trebuie să ne oprim puțin asupra răspunsului. El prezintă o serie de indicii vis-a-vis de starea de spirit și cheful de a te ajuta al femeii căreia te adresezi și acest răspuns te ajută la următoarele acțiuni pe care le ai în ordinea de zi: făcut mâncare, sex etc Răspunsul are mai multe înțelesuri:

1 Du-te-n gâtu’ mă-tii că n-am chef de tine, caută-n geantă și o să te rătăcești… cu puțin noroc o să mori – chef less 100%

2 Habar n-am dacă am nurofen/ciocan/armele furate de la Ciorogârla… e posibil să găsești – indiferență relativ totală

3 Am sigur în buzunarul de la piept al gentuțicii din buzunarul mare a gentuței din geantă frez – hai că ești băiat mare, te descurci tu, ce… n-ai waze pe telefon? – pseudoajutor…cam 50-50%

4 În loc de „caută-n geantă” primești un „am în geantă, îți aduc imediat” și ăsta-i momentul când sigur ai făcut ceva bine și tre’ să plusezi

Concluzia. Geanta unei femei are aceleași proprietăți ca găurile negre, sunt periculoase, misterioase și imprevizibile. Personal aș obliga toți producătorii de genți să le inscripționeze cu citatul de mai jos în cel puțin cinci limbi de circulație internațională:

Lasciate ogni speranza, voi ch’intrate/ Lăsați orice speranță, voi cei care intrați

E clar că Dante nu a scris asta în urma unui concediu all inclusive în Infern da’ o inspirație a avut. A fost momentul în care a fost vizitată de muză cu replica „ce dragă, n-ai inspirație? vezi că am eu în geantă câteva”.

 

1 thought on “Misterele Terrei – episodul 1 – gaura neagră de lângă noi”

  1. Pingback: 10 Motive Să Te Faci Pandemie - 13.04 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top